" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Sunday, March 31, 2013

မိေခ်ာင္း - ေပါင္မုန္႕


မိေခ်ာင္းပံုစံ ေပါင္မုန္႕


Crocodile bread


Ingredients :
  1. All purpose flour - 2 1/3 cups
  2. Yeast - 7g  ( 1/4 oz )
  3. Salt - 1/8 tsp
  4. butter -  1 Oz
  5. Sugar - 1/8 cup = 1 oz
  6. Milk - 275 ml ( 1 cup )
  7. 1 egg
  8. 50 g / 1.8 oz flour ( for dusting )
  9. 1 egg beaten with 2 tbsps milk
  10. 0.5 tbsp - rock salt
  11. 1 tbsp - sesame seeds
  • Mix the flour, sugar, salt, egg and instant yeast in a bowl.
  • Mix the milk, butter into the mix.
  • Knead 1-2 times, form into a ball.
  • Cover with a damp kitchen towel and let rise in a warm, draft-free place for 1 hour to 2 hours depending on how warm your room is. The dough should double in size.
  • You can shape yourcrocodile's how ever you want.
  • Preheat oven to 375ºF .
  • Make egg yolk and the 2 teaspoon milk and brush the crocodile.
  • Let rise in a warm palace. Bake at 375ºF - 18 minutes, or until crocodile is golden brown and firm to the touch.
  • Let cool on a wire rack. Serve at room temperature, or reheated.
 
  1. ဂ်ဳံမႈန္႕ - 18 ေအာင္စ ( 2 1/3 cups )
  2. ဆား - အနည္းငယ္
  3. ေထာပတ္ - 1 ေအာင္စ .. သာသာေလာက္
  4. သၾကား - 1/8 cup
  5. Yeast - 1/4 oz
  6. ၾကက္ဥ အႏွစ္ - ၁ လံုး
  7. ႏြားႏုိ႕ - 275 ml ( 1 cup ေက်ာ္ေက်ာ္ )
  8. ဂ်ဳံ လံုး ႏွယ္ဖုိ႕ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္
  9. ၾကက္ဥ တလံုးကုိ ႏြားႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ႏွင့္ အတူ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားပါ ...
  10. ဆား အနည္းငယ္
  11. ႏွမ္း အနည္းငယ္

ေၾကြဇလံု ထဲမွာ ..
ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ဆား၊ ေထာပတ္၊ သၾကား၊ Yeast၊ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ထည့္ပါ ...
ေနာက္ပိတ္ဆံုးမွ ႏြားႏုိ႕ ထည့္ပါ ...
 ေမႊစက္ ျဖင့္ ...
၅ မိနစ္ slow speed ေမႊေပးပါ ...
၅ မိနစ္ ျပည့္ရင္ ခဏေလာက္ ရပ္လုိက္ပီး ေမႊတဲ႕ အေခ်ာင္းမွာ ကပ္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံေတြကုိ ခြါခ်ပီး ...
medium speed နဲ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ ...
ေမႊစက္ ျဖင့္ ေမႊပီးတဲ႕ ဂ်ဳံသားေတြကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားတဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံသား ညက္ေအာင္ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိ .. ႏွယ္ေပးပီး ညက္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံလုံးကုိ ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ ...
ေရစုိလက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ ၁နာရီ မွ ၂ နာရီ ေလာက္ အုပ္ထားေပးပါ ...
လက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ တစ္နာရီေလာက္ အုပ္ေပးထားလုိက္ရင္ ဂ်ဳံသားေတြက Yeast တန္ခုိး နဲ႕ ေဖာင္းၾကြေနပါလိမ္႕မယ္ ...
ဂ်ဳံသားထဲမွာ ခုိေနေသာ ေလမ်ား ထြက္သြားေအာင္ လက္သီးျဖင့္  ထုိးလုိက္ပီး ဂ်ဳံမ်ားကုိ ပန္းကန္လံုးထဲမွ ထုတ္လုိက္ပါ ...
ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမ်ားကုိ အလံုးကေန ... အလ်ားရွည္ လုပ္လုိက္ပါ ...
တ၀က္ ၀က္ပါ။
ဂ်ဳံ တ၀က္ကုိ ဂ်ဳံ အေခ်ာင္း ရွည္ ရွည္ လက္ ၂ ဖက္ျဖင့္ လိမ္႕ လိမ္႕ေပးပီး ေနာက္ ...
ဒလိမ္႕တံုးမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္သုပ္ျပီး ဂ်ဳံကုိ ျပားသထက္ ျပားေအာင္ ဆြဲ .. ဆြဲျပီး ဂ်ဳံကုိ လိမ္႕သြားပါ။


မိေခ်ာင္း ေပါင္မုန္႕မွာ အသားထည့္စားခ်င္လည္း ရသလုိ .. အသား မထည့္စားပဲ ေပါင္မုန္႕ သပ္သပ္ ပဲ မုန္႕ဖုတ္စားလုိ႕ ရပါတယ္။
အသား ထည့္စားမယ္ဆုိရင္ ၾကက္သား ( သုိ႕မဟုတ္ ) ၀က္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မာရုိ႕နိစ္ တုိ႕ကုိ သမေနေအာင္ ေရာႏွယ္ထားပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္းပါ ထည့္ႏွယ္ထားပါ။


ဒလိမ္႕တံုးျဖင့္ ဂ်ဳံကုိ အျပား ၾကီးၾကီး လိမ္႕ေပးျပီးတဲ႕ေနာက္ ...


အနားမ်ားကုိ ညီညီညာညာ ျဖစ္သြားေအာင္ ဓါးျဖင့္ တိ ျဖတ္လုိက္ပါ။


ဒီလုိမ်ဳိးေလးျဖတ္ ..


အသားေတြကုိ အလယ္မွာ ရွည္ရွည္ေမွ်ာေမွ်ာ စံုပံု -


တစ္လုိင္းစီ အသားေပၚမွာ ဂ်ဳံျပားေတြကုိ လာအုပ္ ---


မံမီလုိမ်ဳိး အသားေတြကုိ တစ္ရစ္ျခင္းစီ --- တလုိင္းျခင္းစီ အုပ္ပါ ---


အေပၚႏွင့္ ေအာက္ဘက္က ၾတိဂံ ပံုစံ ဂ်ဳံမ်ားကုိပါ အုပ္ပါ။


ေနာက္တခု --- မိေခ်ာင္း ေပါင္မုန္႕ အတြက္ --- လုိင္း ခပ္မ်ားမ်ား ျဖတ္ထားေသာ ပံုစံ ---


အိမ္မွာ ဂ်ဳံျဖတ္တဲ႕ ဓါးက ပလတ္စတစ္ဓါး .. ေဘးနားမွာ ပန္းေရာင္ ပလတ္စတစ္ဓါးေလး .. အဲဒီလုိမ်ဳိး တစ္ခါသံုး ပလပ္စတစ္ဓါးေတြက အသံုးတည့္တယ္။ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဘဲဥျပဳတ္ အတြက္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ အရာေတြကုိ သူနဲ႕ တခါတည္း တိျဖတ္လုိက္ရင္ တိတိ ရိရိ ျပတ္ေနတာမ်ဳိး ပံုစံ ရတယ္။ အိမ္က ဘဲဥျပဳတ္ေတြ ျဖတ္ထားတာ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးမ်ားျဖင့္ ျဖတ္ထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အဲဒီ ပလတ္စတစ္ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ထားတာပါ။ အခု ဂ်ဳံမ်ားကုိလည္း အဲဒီ ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ထားတာ ---


ဂ်ဳံကုိ တလုိင္းစီ အုပ္တဲ႕ အခါ -- ရွည္ေနလိမ္႕မယ္။ ဒီလုိ ပံုစံမ်ဳိး ဂ်ဳံကုိ ေခါက္ျပီး အသားေပၚမွာ အုပ္ေပးထားမွ မိေခ်ာင္း ဗုိက္ေဖာင္းေဖာင္းေလး ျဖစ္လာပါလိမ္႕မယ္။


ပီးလွ်င္ တစ္နာရီေလာက္ အ၀တ္ျဖင့္ အုပ္ထားျပီးမွ ---
မိေခ်ာင္းကုိ မ်က္လံုးေတြ .. လက္ေခ်ာင္း၊ ေျခေခ်ာင္းေတြ တပ္ ---
မိေခ်ာင္း အေၾကးခြံအတြက္ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ညီညီညာညာ -- ခပ္ဖြဖြ -- အေပၚယံေလာက္ကုိ လုိက္ျဖတ္ ---
ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုိ ႏြားႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းနဲ႕ ေရာေမႊျပီး မိေခ်ာင္းကုိ စုတ္တံေလးျဖင့္ လုိက္သုပ္ပါ။
ပီးရင္ ၾကိဳတင္ ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ oven ထဲ ထည့္ျပီး ေပါင္မုန္႕ဖုတ္ပါ။


Preheat oven - 375ºF - 18 minutes ~ 20 minutes

 


 

 

 

 

 

 

Saturday, March 30, 2013

၀က္ -- ေျပာင္းဖူး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္

  
  1. ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား - ၁ ေပါင္
  2. ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  3. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  4. သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း


 
အေၾကာ္မႈန္႕ အတြက္ ----

  1. ဂ်ဳံမႈန္႕ - 1/3 cup
  2. ေကာ္မႈန္႕ - 1/3 cup
  3. ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ေရ -  1/3 cup ( warm water ) 


ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အတြက္ ေျပာင္းဖူး အျပင္ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းငရုပ္ပြ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နာနတ္သီး၊ ပဲသီး၊ ... အမ်ဳိးစံု ထည့္လုိ႕ ရပါသည္။


ေဆာ့စ္ အတြက္ ---

  1. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႕စ္ Ketchup - ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
  3. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ေရ - 1/2 cup
  6. ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း

  • ေကာ္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္းကုိ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္းျဖင့္ ေကာ္ရည္ ေဖ်ာ္ထားပါ။

  • အေၾကာ္မႈန္႕အတြက္ ၾကိဳတင္ျပီး အမႈန္႕မ်ားကုိ စပ္ထားပါ။

  • ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သားကုိ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တုိ႕ျဖင့္ ႏွယ္ထားပါ။

  • ပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။ 
  • ေဆာ့စ္  ေဖ်ာ္ထားပါ။
  • ဆီအုိးတည္ျပီး ၀က္သားလံုးမ်ား ကုိ ဆီႏွစ္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
  • ရလာေသာ ေရႊအုိေရာင္ ၀က္သားလံုးေၾကာ္မ်ားကုိ တစ္သွ်ဴးစကူေပၚမွာ ဆီစုတ္ဖုိ႕အတြက္ တင္ထား --
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ကုိ အပူေပးျပီးေနာက္ -
  • ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ ထည့္ ဆီသတ္ျပီးတာႏွင့္ 
  • ေျပာင္းဖူးကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ 
  • ၀က္သားလံုးမ်ားကုိ ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
  • ေဆာ့စ္ ထည့္ေမႊပါ။
  • ေနာက္ဆံုးမွ ေကာ္ရည္ကုိ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊပါ။


ၾကက္ အသဲအျမစ္ - ၾကက္သား ဒန္ေပါက္


ခဏ -- ခဏ -- ဒန္ေပါက္ ပုိစ္႕မ်ား ေရးဖူးလုိ႕ ထပ္မေရးေတာ့ပါဘူး။ 
အသစ္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲ ေရးစရာ က်န္ေနေသးလုိ႕ -- 


ေပါင္မုန္႕ ကုိင္ထားေသာ စားဖုိမႈးက ေမးေနတယ္။ သူ႕ဗုိက္ေပၚက သရက္သီးသနပ္ ႏွင့္ အတူ ၾကက္သား -- ၾကက္ အသဲအျမစ္ ဒန္ေပါက္ စားပါအံုး တဲ႕ --- :)

Friday, March 29, 2013

သုိးသားကင္ ( သုိးေပါင္ )


Happy Good Friday!


Roast Lamb Leg


with baked potatoes


Lamb leg


Roast Leg of Lamb
  1. 1 Lamb Leg
  2. 2 Garlic cloves, sliced
  3. 1 Tbsp olive oil
  4. 2 Tsp dried thyme
  5. 1 Tsp dried  rosemary
  6. 1/8 tsp salt
  7. 1/8 tsp pepper
  • Make several small incisions into the leg and insert the garlic slices. Rub Leg with oil and sprinkle with herbs. Season with salt and pepper.
  • Place Lamb into roasting pan.
 
Roasting Instruction 

  • Preheat oven to 425ºF roast for 15 minutes.
  • Lower oven to 375ºF and continue roasting for 20min/pound of meat 
         or 
  • until the pop-up timer activates which will occur when the meat reaches an internal 155ºF.
  • Let meat stand, covered, for 10 minutes before carving.

သုိးသား တစ္ေပါင္ 4.99 ေဒၚလာ


Red wine vinegar
Lemon Pepper



သုိးေပါင္ကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။
သံပုရာသီး ညစ္ပီး တစ္နာရီေလာက္ ခဏ သုိးသားကုိ ညီနံေပ်ာက္သြားေအာင္ သံပုရာရည္ျဖစ္ျဖစ္၊ ရွာလကာရည္ျဖစ္ျဖစ္ စိမ္ထားပီးမွ ေရေသခ်ာ ျပန္ေဆးခ်ပါ။

  1. သုိးေပါင္ တစ္ေခ်ာင္း
  2. ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ
  3. သံလြင္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  4. ( dried thyme ) စမုန္ျဖဴ အေျခာက္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
  5. ( dried  rosemary ) ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ ရုိစ္႕ေမရီ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
  6. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
  7. သံပုရာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
  8. ဗနီကာ အနီ - ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း
  9. ေထာပတ္ - အနည္းငယ္
  10. အားလူး - ၂ လံုး

သုိးေပါင္ကုိ ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံလြင္ဆီ၊ စမုန္ျဖဴ၊ rosemary၊ ဆား၊ သံပုရာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဗနီကာ အနီ တုိ႕ျဖင့္ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ႏွယ္ပါ။

ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲ ထည့္ျပီး တညေလာက္ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည့္ႏွပ္ထားႏုိင္လွ်င္ ပုိေကာင္းပါသည္။
မနက္က်မွ သုိးသားမကင္ခင္ ေရခဲေသတာထဲမွာ နာရီ၀က္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ၾကိဳထုတ္ထားျပီး
oven tray ထဲ ထည့္ပါ။

Preheat oven -
  • 425ºF - Roast  - 15 Minutes
375ºF - ၂၀ မိနစ္ / တစ္ေပါင္ ( အခု သုိးေပါင္က 5.9lb = ၆ေပါင္ နီးပါးေလာက္ ရွိတာမုိ႕ - ၂ နာရီေလာက္ ကင္ရပါမယ္။ )
  • 375ºF - 1 hours ( 60 minutes ) 
 
သုိးသားကုိ oven tray မွ ထုတ္ျပီး တဖက္ သုိးေပါင္ ဘက္ျခမ္းကုိ လွန္ျပီး oven rack ( အလယ္စင္ ) ေပၚမွာ ထားလုိက္ပါ။

သုိးသားကုိ ေထာပတ္ အနည္းငယ္ သုပ္ေပးပါက ေထာပတ္ သုိးသားကင္ အနံေမႊးေမႊးေလးျဖင့္ ပုိစားေကာင္းသည္။

oven tray ထဲမွ ေဆာ့စ္မ်ားကို ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ။

ေအာက္မွာ oven tray ထဲ အားလူးကုိ အတံုးေသးေသးစိတ္ျပီး ကင္ပါ။
  • 375ºF - 1 hours ( 60 minutes )
  • 200ºF - 10 minutes

၁၀ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံျပီးရင္ လွီးစားလုိ႕ ရပါျပီ။



ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္


သုိးသားကင္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္ ထမင္းႏွယ္ထားေသာ ထမင္းျဖင့္ တြဲစားပါတယ္။

Grilled rib eye steak


credit photo - food gifs
ေထာပတ္ အရည္ေဖ်ာ္ေနတဲ႕ ပံု


Grilled rib eye steak
  1. unsalted butter, softened
  2. garlic
  3. salt
  4. ground black pepper to taste.
  • Thoroughly combine softened butter with garlic.
  • Season steaks with salt and pepper. Grill to desired doneness.

အမဲသားက တစ္ေပါင္ 11.49 ေဒၚလာ ...
ခုဏ ပုိစ္႕ -  အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္က အမဲသားက တစ္ေပါင္ 5.49 ေဒၚလာ
ဒီ အမဲသားက အေမရိကားမွာ အေကာင္းဆံုး အသား အမ်ဳိးအစားပါ။

အမဲသား အသား အရမ္းေကာင္းတယ္ဆုိတာ ျပတာ ..
တခ်ဳိ႕က အဆီ ကုိ ဖယ္တယ္။ Trim excess fat.
ကုိယ့္က အဲဒီ အဆီပါလုိ႕ ကင္စားတာ။

ဒယ္ဒီ ကင္တာ ...
လြယ္လြယ္ေလးပဲ ...
Pan ကုိ အရင္ဦးဆံုး ပူေနေအာင္ ထား ..
ပီးရင္ ေထာပတ္တံုး နည္းနည္းထည့္ .. ၁ ေအာင္စေလာက္ဆုိ ရျပီ ..
အမဲသားကုိ ဆား ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးထားျပီး
ကင္လုိက္ရုံပဲ ..
ဟုိဘက္ ဒီဘက္ လွန္ျပီး ကင္ေပးရင္ ၅ မိနစ္ေက်ာ္ေလာက္ဆုိ ရျပီ ...
အကြက္ေလးေတြ လုိခ်င္တယ္ဆုိရင္ ကင္တဲ႕ အခါမွာ အလုိင္းကြက္ေတြ ပါတဲ႕ အသားကင္တဲ႕ေနရာမွာ သံုးတဲ႕ ဟာ ရွိတယ္ ... သူနဲ႕ ဖိပီး ကင္ေပးရင္ အမဲသားကင္ကုိ အကြက္လွလွ ပံုေဖာ္ေနလိမ္႕မယ္။ ဇကားကြက္ ဒီဇုိင္း အမဲသားကင္ ...
အသားအရမ္းေကာင္းျပီး လတ္ဆတ္တာမုိ႕ ခဏေလးနဲ႕ က်က္ပါတယ္။ လွီးထားတာလည္း အသား အလႊာပါးတယ္။
ညီနံလည္း မရွိပါဘူး။