" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Wednesday, January 30, 2013

ျမန္မာၾကိမ္ ပရိေဘာဂမ်ား


Photo Credit to My Sister
Myanmar Cane - One Seator Chair
ျမန္မာၾကိမ္ ပရိေဘာဂ


Myanmar Cane - Side Table
ၾကိမ္ စားပြဲ


Myanmar Cane - 4 seator chair
ေလးေယာက္ထုိင္ ၾကိမ္ ထုိင္ခံု

 

 

 


ဒီ အျဖဴေရာင္ ၾကိမ္ ဆက္တီစံုကုိ သေဘာက်တယ္။

ဆက္တီ တစံုမွာ -
တစ္ေယာက္ထုိင္ ကုလားထုိင္ - ၃ လံုး
ေလးေယာက္ထုိင္ ကုလားထုိင္ - ၁ လံုး
ေဘး စားပြဲ အေသး - ၂ လံုး
အလယ္ စားပြဲ အၾကီး - ၁ လံုး

 

 


ၾကိမ္ မီးအုပ္ေဆာင္း

 

 

 

 

ၾကိမ္ ကုလားထုိင္က ေတာ္ေတာ္ၾကီးေတာ့ ကူရွင္ ထပ္ခင္းလုိ႕ ရေသးတယ္။

 

 

 

 

ဒီလုိ ဘုသီး ပက္လက္ကုလားထုိင္ေတြက Massage ႏွိပ္ေပးသလုိမ်ဳိးပဲ ... ထုိင္လုိ႕ ေကာင္းတယ္။

 


ရန္ကုန္မွာ အရမ္းသံုးေသာ ကန္ေတာ့တဲ႕ လက္ေဆာင္ ၾကိမ္ျခင္းေတာင္းေတြ မ်က္ႏွာက်က္မွာ ခ်ိတ္ဆြဲထားတယ္။


ျခင္းလံုး


မ်က္ႏွာက်က္ မီးအုပ္ေဆာင္း


ၾကိမ္ ဗန္း ..

 


Laptop ထည့္ေသာ အိတ္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေဘးလြယ္ေသာ အိတ္


ပုိက္ဆံအိတ္

 

ဆံထုိး
 

 

 

 

 

ထမင္းအုပ္ေဆာင္း


ဒီ တံျမက္စည္း အရမ္း သေဘာက်တယ္။ ျခံထဲမွာ တံစက္ျမိတ္ က က်လာတဲ႕ မုိးေရစက္ေတြ ေၾကာင့္ ကြန္ကရစ္ သံမံတလင္းက ေရညိွ တက္ပီး ေခ်ာေနတာကုိ ...
အဲဒီ ေရညိွေပၚ သဲျဖဴးပီး .. အဲဒီ အုန္းတံျမက္စည္းနဲ႕ ဖိပီး ပြတ္တုိက္ေပးလုိက္လုိ႕ ရွိရင္ ... ခ်က္ခ်င္းကုိ ေရညိွ ေျပာင္သြားတာပဲ ...
ျမက္ခင္းေပၚမွာ သစ္ရြက္ေျခာက္ေတြ တင္ေနရင္လည္း လွည္းလုိ႕ အရမ္းေကာင္းတယ္။
မ်က္ႏွာက်က္ က်ပ္ခုိးေတြလွည္းဖုိ႕ အတြက္လည္း အသံုး၀င္တယ္။


ၾကိမ္ ပုိက္ဆံအိတ္

 

 





Tuesday, January 29, 2013

သရက္သီးစိမ္း ထမင္း

 

သရက္သီးစိမ္း ထမင္း


Green Mango Rice

Ingredients
  • 3 cups rice, cooked
  • 1~2 cups Green Mango, grated
  • 1~2 Green Chillies, sliced
  • 1~2 Dried Red Chilli
  • 1 tbsp Ghee
  • 1/4 tsp Turmeric Powder
  • 1 tsp Mustard seeds
  • 1/2 ~ 1 cup Coconut milk
  • Salt to taste
  • Curry leaves
  •  သရက္သီးစိမ္းကုိ အခြံခြါပီး ျခစ္ထားပါ။
  • Ghee ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း အပူေပးပါ။
  • ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
  • ငရုတ္သီးေျခာက္ ထည့္ပီး ေထာပတ္ဆီတြင္ လွိမ္႕ေၾကာ္ထားပါ။
  • မုံညင္းေစ႕ထည့္ပါ။
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ထက္ျခမ္းခြဲထည့္ပါ။
  • ဆားႏွင့္ ဆႏြင္းမႈန္႕ထည့္ပါ။
  • ( မီးေျမးေျမး ) မီးေလွ်ာ့ပီး ... ျခစ္ထားေသာ သရက္သီးျခစ္ထည့္ပါ။
  • ထမင္းထည့္ပါ။ ( ေၾကာ္သည့္ ေယာင္းမ ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္းျဖင့္ ခက္ဖြဖြ ေမႊေၾကာ္ထားပါ )
  • အုန္းႏုိ႕ ခြက္ တ၀က္ေလာက္ ထည့္ ေမႊပါ။

 သရက္သီး ထမင္း

Monday, January 28, 2013

ၾကက္သား အစပ္ေၾကာ္


အရုိးမပါ အသားသပ္သပ္ ၾကက္သား - ၂ ေပါင္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ( ၾကက္သား ႏွယ္သည့္အခါမွာ ထည့္ရန္ )
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ( ဂ်ဳံမႈန္႕ ႏွယ္သည့္အခါမွာ ထည့္ရန္ )
ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
ဂ်ဳံမႈန္႕ - ၁ ခြက္
ေရ - သံုးပံု ၁ ပံု ခ်ိန္ခြက္
ငရုတ္ဆီ - ခြက္ တ၀က္
ဆီႏွစ္ပီး မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္ အထိ ေၾကာ္ပါ။

 

Boneless Chicken - 2 lb
Salt & Black Pepper to taste
Egg - 3
Hot Chilli Sauce - ½ cup
All purpose flour - 1 cup
Water - ¹/3 cup
deep fried
Medium heat



ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ပီးသည့္အခါမွာ ၾကက္ဥထည့္၊ ဂ်ဳံမႈန္႕ထည့္၊ ေရထည့္ ႏွယ္ပီးမွ ငရုတ္ဆီမ်ား ထည့္ႏွယ္ပါ။


အခုရက္ပုိင္း ... အစပ္ေတြပဲ စားခ်င္ေနမိတယ္။ ထမင္းသုပ္ဆုိလည္း ငရုတ္ပြ အႏွစ္ + ႏွမ္းဆီမ်ားျဖင့္ ႏွယ္စားလုိ ႏွယ္စား ...
အစပ္ပါမွပဲ ခံတြင္းလုိက္သလုိမ်ဳိး ျဖစ္ေနတယ္။

Spicy food ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ .. ခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္။
အစပ္ ကုိ နည္းနည္းပါးပါး စားေပးပါ .. အလြန္အကၽြံေတာ့ မစားပါႏွင့္ ...

Saturday, January 26, 2013

ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္



ငပိေၾကာ္၊ ငပိခ်က္ေတြကေတာ့ အမ်ားၾကီးပါပဲ။

မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငပိခ်က္၊
မရမ္းသီး ငပိခ်က္၊
ခရမ္းသီး ငပိခ်က္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္၊
ဒန္သလြန္သီး ငပိခ်က္ အမ်ဳိးမ်ဳိး ပါပဲ။

ငါးပိလိမာခ်က္ 

ငပိေၾကာ္
ေဂြးသီး ငပိေၾကာ္
တညင္းသီး ငပိေၾကာ္
မရမ္းသီး ငပိေၾကာ္
ပန္းသီး အစိမ္း ငပိေၾကာ္
မန္းက်ည္းသီးေထာင္း ငပိေၾကာ္
မန္းက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ ငပိေၾကာ္
သံပုရာသီး ငပိေၾကာ္
ေရွာက္သီး ငပိေၾကာ္

( ေ၇ွာက္သီးသုပ္ရင္ ေရွာက္သီးဖတ္ေတြ ႏႊင္သလုိမ်ဳိး .. အဲဒီ ေရွာက္သီးဖတ္ေတြကုိ ငပိေၾကာ္ထဲ ထည့္ပီး ေရာေၾကာ္ထားေသာ ငပိေၾကာ္လုိမ်ဳိး ...

ကုိယ့္က ငပိေၾကာ္ကုိ အခြံပါး သံပုရာသီး အစိမ္း .. ကုိ ပါးပါး ေသးေသးေလးလွီး စိတ္ပီး ငပိေၾကာ္ ႏွင့္ ႏွယ္ထားေသာ ထမင္းထဲမွာ ျမဳပ္ပီး စားတတ္ပါတယ္ .. သံပုရာအခြံပါ တခါတည္း ၀ါးစားတတ္တာေလ ) 

( ခ်ဥ္တဲ႕ အသီး  မွန္သမွ် ... ငံေသာ အရသာ ရွိေသာ ငပိေၾကာ္ႏွင့္ ေရာ ေၾကာ္စားတတ္ၾကပါတယ္။ )

ခ်က္ပံုခ်က္နည္း သေဘာတရားကေတာ့ အတူတူၾကီးပါပဲ။ အဓိက ကေတာ့ ခံတြင္းလုိက္တဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာမ်ဳိး။

အခု ငပိေၾကာ္က ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း မ်ားမ်ား ေထာင္း ထည့္ပါ။ အိမ္မွာကေတာ့ အစပ္ကုိ စားတယ္။ တရားလြန္ၾကီးေတာ့ မစားႏုိင္လုိ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ ႏုိင္ႏုိင္ နဲ႕ ခ်က္ထားတဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္

ဒယ္အုိးထဲ ဆီ ထည့္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ေကာ္ဖီေသာက္ ပန္းကန္ျပား၀ုိင္းေလးေတြ နဲ႕ ၾကိဳတင္ ျပင္ဆင္ ေထာင္းထု ထားေသာ  ~~~~

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းထားတာကုိ ထည့္ပါ။
ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ ဆီသတ္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္မ်ား က်က္ေလာက္ပီ ဆုိရင္
လတ္ဆတ္ေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ကုိ ထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာမ်ားကုိ ထည့္ပါ။
လက္ဘက္ရည္ ပန္းကန္ခြက္ တလံုးစာ ေရ နဲ႕ ကြမ္းသီးလံုး တလံုးစာ စိမ္းစားငပိ ကုိ ေဖ်ာ္ပီး အနယ္မ်ား စစ္ထားတဲ႕ စိမ္းစားငပိရည္ကုိ ထည့္ပါ။
ဆား သုိ႕မဟုတ္ အခ်ဳိမႈန္႕ကုိ ျဖဴးေပးပါ။
ငပိ အနံ ေမြးပီး အဆာ ပလာစာမ်ား မကၽြတ္လြန္း၊ မစုိလြန္းတဲ႕ အေနအထားမ်ဳိးကုိ ရပီဆုိလွ်င္ ဒယ္အုိးကုိ ခ်လုိက္ပါ။

အခ်ဥ္ၾကိဳက္လွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ထားပီး ထည့္ခ်က္ႏုိင္ပါေသးတယ္။

အိမ္မွာက အခုေလာေလာဆယ္ ငပိေၾကာ္ အရသာကုိ စားခ်င္တာ။ ငပိ ရဲ႕ အရသာကုိ ထိန္းထားေပးမယ့္ ခပ္စပ္စပ္ေလး၊ ထမင္းနဲ႕ နွယ္စားတဲ႕အခါမွာ လွ်ာဂၽြန္းပ်ံသြားေအာင္ စားခ်င္လုိ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္ ကုိ ခ်က္စားတာပါ။


တုိ႕စရာကေတာ့ ကတက္စာ။


ထမင္းျဖဴျဖဴ ပူပူေလးမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္ နဲ႕ ႏွယ္ပီး၊ တုိ႕စရာ ကတက္စာေလးနဲ႕ ျမဳပ္ပီး စားလုိ႕ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ နဲ႕ မွ်စ္ ကုိ ျမဳပ္ပီး စားလုိ႕ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ရႈးရွဳးရွဲရွဲ နဲ႕ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ အရသာမ်ဳိးမုိ႕ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႕ ျမန္မာဟင္းလ်ာမ်ားျဖစ္ပါတယ္။