Tuesday, August 13, 2013

စါး ... သားသား


ဆိတ္သား အားလူးဟင္း ႏွင့္  ပလာတာ


စမူဆာ ကုလားပဲရည္ဆမ္း အသုပ္ ႏွင့္ ဆိတ္သား ပလာတာ


စမူဆာ ကုလားပဲရည္သုပ္


ပလာတာ




My kid's study table ( ကေလးေတြ စာၾကည့္စားပြဲ )


food color & extract ( For orange cheese cake & meringue cookie ) 
ကိတ္မုန္႕ အေရာင္ဆုိးေဆးမ်ား


lunch box bag


 Recycled DIY - paper roll desk organiser


recycled diy - File folder ( Corn Cracker box )
 

Baking cabinet


Recycled DIY - paper roll desk organiser 


food color & baking


medicine cabinet


cake decorating


vanilla essence ( For cookie and baking .... )


baking soda and powder


Kitchen cabinet


Traditionl foods


oil - 25% extra olive oil


Measuring cups & pastry brush


Kitchen cabinet




spice cabinet



baking aluminum foil pans


တခါသံုး ဇြန္း၊ ခရင္း၊ ဓါး


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ


အိမ္သံုး တူ၊ ၀က္အူ၊ သံ၊ ဓာတ္ခဲ


measuring cups and spoons

 


measuring cups and spoons


cookie cutters


မေတာ္ေတာ့ေသာ အေႏြးထည္ အက်ီ ကုိ ကုလားထုိင္ ကူရွင္ ေခါင္းအံုးမွာ စြပ္ျပီး ကူရွင္ ေခါင္းအံုးစြပ္ အျဖစ္ ျပန္ အသံုးျပဳထားပံု


လက္ကုိ ကုလားထုိင္ မွာ ျပန္ခ်ီထားပံု ..
ေနာက္မွီ အတြက္ပါ ကူရွင္ ထည့္လုိ႕ ရေသးတယ္။


စပါကတီ




ပုစြန္ ေခါက္ဆြဲ








ပုစြန္ မရုိးနိစ္႕











ဆဲလ္မြန္ငါးသံပုရာဆမ္း


ဆဲလ္မြန္ငါး


ဆိတ္သားဒန္ေပါက္
( အနီေရာင္ ပန္းကန္လံုးက သရက္သီးသနပ္ကုိ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအုိးထဲ ထည့္ခ်က္ျပီး အရည္ေသာက္ သနပ္ဆမ္း ခ်က္ထားေသာ ဟင္းရည္ )


ဒန္ေပါက္ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ အခ်ဥ္


ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္


သရက္သီးသနပ္


ၾကက္သား ပဲစိမ္းလံုးေၾကာ္



ၾကာဇံေၾကာ္
  


နာနတ္သီးစိတ္


pork ribs with mushrooms



ကန္စြန္းရြက္၊ မႈိေၾကာ္


ဘဲသား အားလူးဆီျပန္ ( ဘဲႏွလံုး၊ ဘဲ အသဲ၊ ဘဲ အျမစ္ပါတယ္။ )
    
ခရမ္းသီးကုိ မီးဖုတ္ျပီး ငပိဖုတ္ ေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ အတူ ငရုတ္သီးစိမ္းမီးဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မီးဖုတ္ အတူေရာ ေထာင္းထားေသာ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ ငပိေထာင္း 
 

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အသုပ္
 


ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ႏွင့္ ဟင္းခါး





ၾကက္သားအုန္းႏုိ႕ခ်က္၊ အအီေျပ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ခတ္ ဟင္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႕ အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ေခါက္ဆြဲဖတ္ ( ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲဖတ္က ေခါက္ဆြဲျပား ) ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီးစိတ္၊ မုန္႕ၾကြပ္ေၾကာ္ 




 


 
ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္၊ ( ေလးစိတ္ျခမ္း ၾကက္သြန္နီ ႏူးႏူးေလးပါ ပါတယ္။ )


 မုိးေအးေအး ရာသီဥတု ေကာင္းလုိ႕ စားခ်င္တာႏွင့္ ခ်က္စားျဖစ္ေသာ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ...

ေခါက္ဆြဲဖတ္ကုိ ပဲမႈန္႕အရသာ စိမ္႕စိမ္႕ေလးႏွင့္ ၾကက္သားအုန္းႏုိ႕ ႏုိင္ခ်င္းထည့္ သံပုရာသီး ထည့္ညစ္ သုပ္ထားတာမုိ႕ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အရသာက တကယ္ေကာင္းတယ္။



အျဖဴထည္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ( အေမရိကန္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ စတုိင္ )


မွ်စ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္


၀က္သားဟင္း

   




 မုန္႕ဟင္းခါး မုန္႕ဖတ္၊ မုန္႕ဟင္းရည္၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ပဲေၾကာ္


ငါးခူ အေကာင္လုိက္ကုိ ထည့္ခ်က္ထားလုိ႕ ဟင္းရည္က ေတာ္ေတာ္ ေသာက္ေကာင္းတယ္။
ဒီက ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ငါးခူ အေကာင္လုိက္ ၀ယ္ ျပီး စပါးလင္၊ ငံျပာရည္နဲ႕ ျပဳတ္ျပီး ခ်က္ထားေသာ မုန္႕ဟင္းခါး


ရွလြတ္ ၾကက္သြန္နီ ဥ ပါ ထည့္စားလုိ႕ ပုိေကာင္းတယ္။


ငါးခူ အသားဖတ္မ်ားမ်ား


မုန္႕ဟင္းခါး ဟင္းရည္အုိးမွာ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္ဆီ အနီေရာင္ေ၀႕ေ၀႕ မၾကိဳက္ေသာ သူငယ္ခ်င္းအတြက္ ....
ကုိယ္ကေတာ့ မုန္႕ဟင္းခါး၊ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲဟင္းရည္အုိးမွာ ငရုတ္သီး အေရာင္ဆီ အနီေရာင္ေ၀႕ေနတာကုိ ၾကိဳက္တယ္။
ၾကိဳက္လုိ႕ တခါတေလ ... ဆီပူထဲမွာ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ကုိ ခ်က္ျပီး မုန္႕ဟင္းရည္အုိးထဲ ထည့္ခ်က္တတ္ေသးတယ္။


အိမ္က ကေလးမ်ားအၾကိဳက္ ဆုိဒါျဖင့္ ကုလားပဲ ပြေနေအာင္ တညေလာက္ စိမ္ထားျပီး သူတုိ႕ အၾကိဳက္ မုန္႕ႏွစ္ ၾကဲၾကဲ .. ကုလားပဲ နည္းနည္း ေၾကာ္ေပးထားေသာ ပဲေၾကာ္

     









အပူခ်ိန္ - ၈၀ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုိက္


မုိးရႊာေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ေကာ္ဖီခါး ပူပူေလး ေသာက္ရတဲ႕ အရသာကုိ အရမ္းႏွစ္ျခိဳက္ပါတယ္။


maple leaves color in August


Henry only likes three things: Chicken nuggets, scrambled eggs and lobster. Thankful Sunday!  


ပုစြန္ထုပ္


 ေဖ႕ဘုတ္မွ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကုိေတာ့ ေဖ႕ဘုတ္မွ တဆင့္ ဓာတ္ပံုတင္ ေကၽြးျပီးပါျပီ ...
ဘေလာ့မွ လာလည္ေသာ ဧည့္သည္မ်ားကုိ ဓာတ္ပံုတင္ ေကၽြးလုိက္ပါတယ္ .....

အခု .. ေႏြရာသီ ေက်ာင္းပိတ္ရက္မွာ သမီးေလးကုိ ဟင္းခ်က္နည္း သင္ေပးေနတာ တေၾကာင္း၊ ေနာက္တတန္းအတြက္ စာသင္ေနတာ တေၾကာင္း ... 

၂၀၁၀ ကတည္းက ေဆာ့ကစားလာေသာ ေဖ႕ဘုတ္ဂိမ္းက ေဖ႕ဘုတ္မွ အျပီးအပုိင္ ရုတ္သိမ္းသြားေတာ့ အခု ဂိမ္းအသစ္ကုိ စေဆာ့ေနတာ Level အျမင့္ဆံုး ေရာက္ဖုိ႕ အခ်ိန္ေပးေနတာ တေၾကာင္းမုိ႕ ... ဘေလာ့ဘက္ကုိ ေျခဦး မလွည့္ႏုိင္ေသးဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ 

မိသားစု အလည္အပတ္ သြားထားေသာ အမွတ္တရ ဓာတ္ပံုမ်ားႏွင့္ ကာလာစံု မုန္႕မ်ဳိးစံု ဓာတ္ပံုမ်ားလည္း ပုိစ္႕ တင္ခ်င္ပါေသးသည္။

ကုိယ္ .. ဒီၾကားထဲ ဘေလာ့မွာ ဓာတ္ပံုမတင္ပဲ ေဖ႕ဘုတ္မွ ဓာတ္ပံုတင္ေတာ့ ဘယ္လုိ ခံစားရသလဲး ဆုိရင္ .. အရမ္း လြတ္လပ္တာပဲဟာ .. 

ဓာတ္ပံု အတြက္ ဥစာ ေျခာက္စရာ စိတ္မ်ဳိး မျဖစ္ေပၚတာ .. စိတ္ထဲ အရမ္းလြတ္လပ္တာပဲ ... ဘေလာ့ဆုိတာၾကီးကုိ အာရုံထဲမွာ မေပၚေတာ့ ဓာတ္ပံုေတြကုိ လံုး၀ကုိ watermark ၀ါတာမတ္ေတြ ဘာမတ္ေတြ ထည့္မေနေတာ့ဘူး။ ဘေလာ့ မူပုိင္ ဆုိတာေတြ မထည့္ပဲ .. တျခားမွာ စိတ္အာရုံက ေရာက္ေနေတာ့ ဥစာေျခာက္တတ္တဲ႕ စိတ္ မျဖစ္ေပၚတာ စိတ္ထဲ အရမ္းလြတ္လပ္သလုိမ်ဳိး ခံစားရတယ္။ 

ကုိယ့္ ဒီဓာတ္ပံုေတြကုိ ( my personal facebook profile ) ေဖ႕ဘုတ္ကေန သယ္လာျပီး ဘေလာ့ေပၚ တင္လုိက္ပါတယ္။

ဘေလာ့ ပံုမွန္ ေရးတဲ႕ အခ်ိန္ဆုိရင္ေတာ့ ဓာတ္ပံုေပၚမွာ watermark ၀ါးတား အမွတ္ ထည့္ခ်င္ ထည့္မယ္။

တကယ့္ စိတ္ရင္းက ... watermark  မထည့္ခ်င္ဘူး။

၂၀၀၈ .. ၂၀၀၉ ... ၂၀၁၀ ... အခ်ိန္တုန္းက ကုိယ့္ဘေလာ့ ဓာတ္ပံုေတြလုိမ်ဳိးပဲ ဘာ watermark ၀ါးတား အမွတ္မလည္း မထည့္ဘူး။
ဓာတ္ပံုကုိ ခုိးမယ့္လူလည္း မရွိဘူး။

အခု ေနာက္ပုိင္းမွ ဓာတ္ပံုခုိးတဲ႕လူ၊ စာခုိးတဲ႕လူ၊ သတင္း၊ ဇာတ္လမ္း အမ်ဳိးမ်ဳိး ခုိးတဲ႕လူေတြကုိ ေဖ႕ဘုတ္မွာ ေတြ႕ဖူးေတာ့တယ္။
ထားလုိက္ပါေတာ့ အဲလုိ စရုိက္မ်ဳိးေတြက သူ႕လမ္း သူ သြားၾကမွာခ်ည္းပါပဲ။

5 comments :

ဆုျမတ္မိုး said...

wow..မသက္ေပ်ာက္ေနတာအၾကာၿပီး ျပန္ေပၚလာေတာ႔ စားစရာေတြတေပြ႔တပိုက္ၾကီးနဲ႔.... အကုန္လံုးသာစားလိုက္ခ်င္ပါေတာ႔တယ္...။

သတိရေနတဲ႔
ဆုျမတ္

သီရိရတနာ said...

@ ဆုျမတ္ ... အမ ေဖ႕ဘုတ္မွာ Suburbia .... Disney City Girl .... Happy Family ... ဂိမ္းကစားေနလုိ႕ မအားတာႏွင့္ ဘေလာ့ဘက္ ေျခဦးမလွည့္ႏုိင္ ျဖစ္ေနတာပါ။

ခ်က္စားတာေတာ့ လူက တစ္ေန႕ကုိ ၄ၾကိမ္ေလာက္ ပံုမွန္ စားေသာက္ေနထုိင္ရတာဆုိေတာ့ ခ်က္ စားျဖစ္ေနတာေတာ့ ေနတုိင္းနီးပါးပဲ ..

ဒီၾကားထဲ သမီးက ေက်ာင္းပိတ္ေတာ့ ကိတ္မုန္႕ေတြလည္း ဒီဇုိင္းအမ်ဳိးစံု မုန္႕ဖုတ္ေနတာပဲ ....
စားစရာ ဓာတ္ပံုေတြက အမ်ားၾကီးပါပဲ ...
အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ...
အားရ ပါးရ သံုးေဆာင္ပါရွင္ ...

အမ .. အခု ဂိမ္းလည္း level တက္ေနျပီ .. ဂိမ္းထဲက Level အျမင့္ဆံုးလည္း ေရာက္ေနသလုိ ဂိမ္းထဲမွာ ပုိက္ဆံလည္း ေတာ္ေတာ္ စုျဖစ္ေနျပီ မုိ႕ ဘေလာ့ဘက္ ျပန္ ေျခဦးလွည့္လာတာပါ။

ဘေလာ့ကုိ စိတ္တုိင္းက်တာ wordpress ဘေလာ့ကုိ ပုိစိတ္တုိင္းက်တယ္။ သူ႕က ပုိစ္႕တင္လုိက္ရင္ PIN ယူထားလုိက္တယ္။ ဥပမာ - ကုိယ့္ရဲ႕ ပုိစ္႕ကုိ တျခားတေနရာမွာ ေကာ္ပီ ကူးေနတယ္။ ပုိစ္႕ ပြားထားတယ္ဆုိရင္ PIN Back ျပန္ပုိ႕ေပးတယ္။ ကုိယ့္ဘေလာ့ရဲ႕ ဓာတ္ပံုကုိ ေဖ႕ဘုတ္မွာ copy and paste ေနတာကုိ PIN BACK ျပန္ပုိ႕ ေပးမေပး မသိဘူး။

အခုလက္ရွိ နာမည္ၾကီး သတင္း၀ပ္ဆုိဒ္ေတြ အားလံုး wordpress ကေန ဆာဗာယူထားၾကတာပါ။

အမ အေကာင့္ႏွင့္ သူတုိ႕ သတင္းေတြကုိ LIKE နိပ္လုိ႕ ရတယ္။ ကြန္မန္႕ ေရးလုိ႕ ရေနလုိ႕ ေၾသာ္ သူတုိ႕က ဒီက wordpress ဆာဗာကုိ သံုးေနတာပဲ လုိ႕ ေတြ႕လုိက္တာ။

Topic က တခု ႏွင့္ တခု ဆက္ေၾကာင္းစပ္ထားပါတယ္။ ကုိယ့္ဘေလာ့ကုိ Follow လုပ္ထားမွ မဟုတ္ဘူး။ သူ႕က ဆက္ေၾကာင္းႏွင့္ ဆုိေတာ့ ကုိယ့္က Topic ကုိ ေပးထားရုံပဲ။ ငါ အခု ဒီပုိစ္႕မွာ အဲဒီ Topic ေျပာေနတယ္ဆုိရင္ သူတုိ႕ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ကုိ ႏွိပ္ျပီး တစုတစည္းတည္း ျမင္ေနရတယ္။ အဲဒီထဲကမွ ကုိယ့္ၾကိဳက္တဲ႕ ဘေလာ့ကုိ ဖြင့္ျပီး လာလည္ဖတ္လုိက္ရုံပါပဲ။

Blogspot မွာ Google reader ပိတ္သြားတာ ဆုိးတယ္။ အခု အမ ဘေလာ့ကုိ Google က လာလည္တတ္တာ မ်ားတယ္။

ဂူဂယ္က ရွာရင္ သူ႕ ဆာဗာက ထုတ္တဲ႕ blogspot ကုိ ဦးစားေပးျပီး သူ႕က ရွာေဖြေပးတတ္တာမ်ားတယ္။ ( အဲဒီ တခ်က္ေတာ့ ဂူဂယ္က အားသာတယ္ )

blog က မအားလုိ႕ မေရးပဲ ေနေပမယ့္ ဂူဂယ္က လာရွာတဲ႕ သူေတြ လာလည္တာႏွင့္ကုိ တစ္ေန႕ကုိ ၄၅၀ - ၅၀၀ ေလာက္ ဧည့္သည္ လာဖတ္ေနတာမုိ႕ ဒီအတုိင္းေလးပဲ ဘေလာ့မေရးပဲ ဂိမ္းကစားေနလုိက္တယ္။ း)

ဒါက အမ ဘေလာ့ရဲ႕ အေျခအေန လွမ္း check ထားတဲ႕ screen shot


ဒါေပမယ့္ အမ အခု wordpress ပုိစိတ္၀င္စားေနတယ္။ ဟုိဘက္မွာ လူပုိစံုသလုိ ပုိျပီး safe ျဖစ္သလားလုိ႕ ...

အမ ၂၀၀၉ ဘေလာ့ အေဟာင္းကလည္း wordpress မုိ႕ ပုိစိတ္၀င္စားတာလည္း ပါတယ္။

ဘေလာ့ေတြက မ်ားရင္ သိပ္မေကာင္းဘူး။ တခုတည္းကုိပဲ ထိန္းထားတာ ပုိေကာင္းတယ္။

Anonymous said...

မေတြ႕တာအေတာ္ၾကာျပီး ပံုေတြ ေဝေဝဆာဆာနဲ႕ ျပန္ေပၚလာတယ္..။
အစားအေသာက္ေတြငမ္း.. သပ္ရပ္ေနတဲ့ မီးဖိုေလးကို အားက်၊ ကူရွင္စြပ္ကိုေတာ့ သေဘာတက် ရီမိသြားတယ္..။

sinsin

Chan Thanwin said...

Good

Chan Thanwin said...

Good