Tuesday, June 4, 2013

ႏုိ႕ဆီခြက္ ပူတင္းေပါင္း


Pudding

ရန္ကုန္၊ တရုတ္တန္း ( ၁၉ ) လမ္း ႏုိ႕ဆီခြက္ ပူတင္းေပါင္း အလြမ္းေျပ - ခ်က္စားေသာ ပူတင္းေပါင္း
၂၀၁၂ ေအာက္တုိဘာလ မွာ Pudding ပုိစ္႕မွ ခ်က္နည္း တူတူပါပဲ။
Ingredients :
  1. Milk - 2 cups
  2. Sugar - 1/4 cup
  3. for caramel, sugar - 3 tbsp
  4. for caramel, water - 1 tbsp
  5. Egg - 3
  6. Vinilla essence - 1 tsp
Set pudding tin into a larger pan, water into the outside pan filling it at least half way.
Preheat oven 375ºF - 45 minutes
Fridge - 3 hours

ပါ၀င္ပစည္းမ်ား :
  1. ႏြားႏုိ႕ - ၂ ခြက္
  2. သၾကား - ေလးပံု ၁ ပံု
  3. မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
  4. မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
  6. ဗီနီလာ အေမႊးဆီ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း

အရင္ ပူတင္းတုန္းက Pan ထဲ ထည့္ျပီး ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္တယ္။
အခု ပူတင္းက tin ထဲ ထည့္ျပီး ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပါတယ္။


ပူတင္းမုန္႕ - ေပါင္းျပီးရင္ ေဘး ပတ္ပတ္လည္လည္ကုိ ပလတ္စတစ္ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ျပီး စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲကုိ ေမာက္ခ်ျပီး ထည့္စားပါ။


သၾကားရည္စမ္း ပူတင္းေပါင္း


ဒီလုိမ်ဳိး သၾကားရည္ မ်ားမ်ားက -
မီးသင္းသၾကားရည္အတြက္ - သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ( ၆ ) ဇြန္း ႏွင့္ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း ထည့္ျပီး မီးသင္းသၾကားရည္ ၾကိဳထားတာပါ။
အေပၚမွာ ေရးထားေသာ ခ်က္နည္း အတုိင္း မီးသင္း သၾကားရည္ ( ၂ ) ဆ ၾကိဳထားတာမုိ႕ ပူတင္းေပါင္းမွာ သၾကားရည္ မ်ားမ်ား ျဖစ္ေနတာပါ။


အိမ္တြင္းျဖစ္ ယုိထုိးထားေသာ စေတာ္ဘယ္ရီယုိကုိ ပူတင္းေပါင္း အေပၚမွာ တင္ထားတာပါ။
တြဲဖက္စားသံုးရမွာက ေကာ္ဖီခါးခါး ႏွင့္ဆုိ အလုိက္ဖက္ဆံုးပါ ...
  • ေမႊစက္ျဖင့္ ...
  • ႏြားႏုိ႕ - ၂ ခြက္
  • သၾကား - ေလးပံု ၁ပံု
  • ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
  • ဗီနီလာ အေမႊးဆီ - လက္ဘက္ရည္တဇြန္း ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားပါ။
  •  မီးသင္း သၾကားရည္ ျပဳလုပ္ဖုိ႕ အတြက္
  • non stick pan ထဲမွာ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃) ဇြန္းထည့္ပါ။
  • ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း ထည့္ေမႊပါ။
  • တေအာင့္ၾကာလွ်င္ သၾကား အရည္ေပ်ာ္သြားပါလိမ္႕မည္။
  • ဆက္မေမႊဘဲ ဒီ အတုိင္း ထားလုိက္ပါ။
  • ပူစီေပါင္းေလးေတြ တက္လာလိမ္႕မည္။
  • တျဖည္းျဖည္း သၾကားရည္ အေရာင္ေျပာင္းလာလိမ္႕မည္။
  • အညိဳေရာင္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရႊအုိေရာင္ သၾကားရည္ ရပီဆုိလွ်င္ ...
  • ခ်က္ခ်င္း ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္မည့္ tin ( ႏုိ႕ဆီခြက္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) သံခြက္ ) ထဲသုိ႕ ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။
  • ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားေသာ ( ႏြားႏုိ႕+ၾကက္ဥ+သၾကား+ ဗီနီလာ ) အရည္ေလာင္းထည့္ပါ။
  • ပူတင္း ထည့္ထားေသာ ခြက္ထက္ ပုိၾကီးေသာ pan ထဲမွာ ေရ ကုိ တ၀က္ျဖည့္ပီး ...
  • ပူတင္း can ကုိ ေရရဲ႕ အလယ္ေကာင္ေနရာမွာ ထားပီး preheat oven ထဲ ထည့္ပါ။
  • oven 375ºF - 45 minutes ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပါ။
  • ပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ ၃ နာရီေလာက္ အေအးခံပီးလွ်င္ စားလုိ႕ရပါျပီ။

3 comments :

ဇင္မ်ဳိး said...

reader ကေနပဲဖတ္ျဖစ္ေနေတာ႕ ဘေလာခ္႕ကို သပ္သပ္မလာျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနတာၾကာသြားျပီ အန္တီသက္... ကၽြန္ေတာ္႕ဘေလာခ္႕ေလးလည္း လာလည္ပါဦးဗ်... အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ မုန္႕လုပ္နည္းေလးသိလိုက္ရလို႕ မေနႏိုင္ပဲ ဘေလာခ္႕အထိ ကြန္းမန္႕လုိက္ေပးတာ ေက်းဇူး အန္တီသက္...

ဇင္မ်ဳိး said...

reader ကေနပဲဖတ္ျဖစ္ေနေတာ႕ ဘေလာခ္႕ကို သပ္သပ္မလာျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနတာၾကာသြားျပီ အန္တီသက္... ကၽြန္ေတာ္႕ဘေလာခ္႕ေလးလည္း လာလည္ပါဦးဗ်... အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ မုန္႕လုပ္နည္းေလးသိလိုက္ရလို႕ မေနႏိုင္ပဲ ဘေလာခ္႕အထိ ကြန္းမန္႕လုိက္ေပးတာ ေက်းဇူး အန္တီသက္...

သီရိရတနာ said...

@ ဇင္မ်ဳိး -- အန္တီသက္ ေဖ႕ဘြတ္ သတင္း ဖတ္လုိက္ ေဖ႕ဘြတ္၏ 6/14/13 ( ေနာက္ဆံုးေန႕ဂိမ္း ) အတြက္ အားတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ေဖ႕ဘြတ္သံုးေနလုိ႕ ဘေလာ့ေတာင္ မေရာက္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားပါတယ္။

အခုေနာက္ပုိင္း ဘေလာ့ဂါ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေဖ႕ဘြတ္ မွာ ေျပာင္းေရးေနတာ ေတြ႕ရပါတယ္။

အရင္တုန္းက blogger ေတြက wordpress ကုိ ေျပာင္းတယ္။

အခု blogger ေတြက facebook ကုိ ေျပာင္းေရးေနၾကပါတယ္။

google reader ကလည္း ဒီလကုန္ ေနာက္လ ဂ်ဳလုိင္ဆုိ ပိတ္ပါေတာ့မယ္။

အန္တီသက္ေတာင္ အန္တီသက္ .. ဘေလာ့ရဲ႕ My blog list ေနရာမွာ ဓာတ္ပံု - ေခါင္းစဥ္တင္ မဟုတ္ပဲ ဘေလာ့ ေရွ႕ပုိင္း စာ အနည္းပါ ျမင္ရေအာင္ ျပန္ ခ်ိန္းရအံုးမည္။ ဘေလာ့ကုိ ဒီရက္ပုိင္း setting လာ ကစားလုိက္ပါအံုးမည္။

ေနာက္ဆုိ google reader က ဖတ္လုိ႕ မရေတာ့ ဘေလာ့ဂါေတြရဲ႕ ပုိစ္႕ အသစ္ေတြကုိ ဘေလာ့ရဲ႕ side bar ကေနပဲ လွမ္း ၾကည့္ရေတာ့မွာေလ။ ဘေလာ့ပုိစ္႕ ေခါင္းစဥ္၊ ဓာတ္ပံု အျပင္ ပုိစ္႕ အနည္းငယ္ ( စာအနည္းငယ္ ) ကုိ ျမင္ရေတာ့ စာဖတ္သူ အတြက္ ပုိပီး ဖတ္လုိ႕ ေရႊးခ်ယ္လုိ႕ ပုိေကာင္းတာေပါ႔ ...

လာလည္တာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ...

က်န္းမာ ရႊင္လန္းပါေစ ...