Tuesday, June 4, 2013

Buns & Rose


Buns & Rose


Ingredients :
  1. All purpose flour - 2 1/3 cups
  2. Yeast - 7g  ( 1/4 oz )
  3. Salt - 1/8 tsp
  4. butter -  1 Oz
  5. Sugar - 1/8 cup = 1 oz
  6. Milk - 275 ml ( 1 cup )
  7. 1 egg
  8. 50 g / 1.8 oz flour ( for dusting )
  9. 1 egg beaten with 2 tbsps milk
  10. 0.5 tbsp - rock salt
  • Mix the flour, sugar, salt, egg and instant yeast in a bowl.
  • Mix the milk, butter into the mix.
  • Knead 1-2 times, form into a ball.
  • Cover with a damp kitchen towel and let rise in a warm, draft-free place for 1 hour to 2 hours depending on how warm your room is. The dough should double in size.
  • You can shape your rose's how ever you want.
  • Preheat oven to 350ºF .
  • Make egg yolk and the 2 teaspoon milk and brush the crocodile.
  • Let rise in a warm palace. Bake at 350ºF - 18 minutes, or until rose is golden brown and firm to the touch.
  • Let cool on a wire rack. Serve at room temperature, or reheated.

Cover with a damp kitchen towel and let rise in a warm, draft-free place for 1 hour to 2 hours depending on how warm your room is. The dough should double in size.



traingle shape ( for leaf )



Preheat oven - 375ºF - 18 minutes ~ 20 minutes


  1. ဂ်ဳံမႈန္႕ - 18 ေအာင္စ ( 2 1/3 cups )
  2. ဆား - အနည္းငယ္
  3. ေထာပတ္ - 1 ေအာင္စ .. သာသာေလာက္
  4. သၾကား - 1/8 cup
  5. Yeast - 1/4 oz
  6. ၾကက္ဥ အႏွစ္ - ၁ လံုး
  7. ႏြားႏုိ႕ - 275 ml ( 1 cup ေက်ာ္ေက်ာ္ )
  8. ဂ်ဳံ လံုး ႏွယ္ဖုိ႕ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္
  9. ၾကက္ဥ တလံုးကုိ ႏြားႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ႏွင့္ အတူ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားပါ ...
  10. ဆား အနည္းငယ္
ေၾကြဇလံု ထဲမွာ ..
ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ဆား၊ ေထာပတ္၊ သၾကား၊ Yeast၊ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ထည့္ပါ ...
ေနာက္ပိတ္ဆံုးမွ ႏြားႏုိ႕ ထည့္ပါ ...
 ေမႊစက္ ျဖင့္ ...
၅ မိနစ္ slow speed ေမႊေပးပါ ...
၅ မိနစ္ ျပည့္ရင္ ခဏေလာက္ ရပ္လုိက္ပီး ေမႊတဲ႕ အေခ်ာင္းမွာ ကပ္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံေတြကုိ ခြါခ်ပီး ...
medium speed နဲ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ ...
ေမႊစက္ ျဖင့္ ေမႊပီးတဲ႕ ဂ်ဳံသားေတြကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားတဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံသား ညက္ေအာင္ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိ .. ႏွယ္ေပးပီး ညက္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံလုံးကုိ ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ ...
ေရစုိလက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ ၁နာရီ မွ ၂ နာရီ ေလာက္ အုပ္ထားေပးပါ ...
လက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ တစ္နာရီေလာက္ အုပ္ေပးထားလုိက္ရင္ ဂ်ဳံသားေတြက Yeast တန္ခုိး နဲ႕ ေဖာင္းၾကြေနပါလိမ္႕မယ္ ...
ဂ်ဳံသားထဲမွာ ခုိေနေသာ ေလမ်ား ထြက္သြားေအာင္ လက္သီးျဖင့္  ထုိးလုိက္ပီး ဂ်ဳံမ်ားကုိ ပန္းကန္လံုးထဲမွ ထုတ္လုိက္ပါ ...
ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမ်ားကုိ အလံုးကေန ... အလ်ားရွည္ လုပ္လုိက္ပါ ...
တ၀က္ ၀က္ပါ။
ဂ်ဳံ တ၀က္ကုိ ဂ်ဳံ အေခ်ာင္း ရွည္ ရွည္ လက္ ၂ ဖက္ျဖင့္ လိမ္႕ လိမ္႕ေပးပီး ေနာက္ ...
ဒလိမ္႕တံုးမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္သုပ္ျပီး ဂ်ဳံကုိ ျပားသထက္ ျပားေအာင္ ဆြဲ .. ဆြဲျပီး ဂ်ဳံကုိ လိမ္႕သြားပါ။



ဂ်ဳံျပားကုိ လိပ္လုိက္ပါ။
သစ္ရြက္ အတြက္ ၾတိဂံပုံစံ ျဖတ္ျပီး
ႏွင္းဆီပန္းအတြက္ဆုိရင္ ဂ်ဳံျပားကုိ ၂ ထပ္ ထပ္လုိက္ျပီး လိပ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ တစ္လက္မ သာသာေလာက္ ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ပါ။
ဂ်ဳံျပား ၂ ထပ္ လိပ္ထားလွ်င္ ႏွင္းဆီပြင့္ဖတ္ ပုိမ်ားတာမုိ႕ ႏွင္းဆီ ေပါင္မုန္႕ ပုိလွပါသည္။
အိမ္မွာ အခု မုန္႕ဖုတ္ထားတာက ဂ်ဳံျပား တစ္ခ်ပ္တည္းကုိ လိပ္လုိက္ျပီး ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ ..
ႏွင္းဆီပံုစံကုိ အလယ္မွာ ထားပါ။
ေဘးပတ္ပတ္လည္လည္မွာ ၾတိဂံပုံစံ - သစ္ရြက္မ်ား ၀ုိင္းရံေပးထားပါ။
ျပီးလွ်င္ အ၀တ္ျဖင့္ ၁ နာရီေလာက္ အုပ္ထားျပီးမွ
ေပါင္မုန္႕ေပၚမွာ ၾကက္ဥႏွင့္ ႏုိ႕ ေရာစပ္ျပီး စုပ္တံျဖင့္ သုပ္ေပးပါ။
ၾကိဳတင္ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ preheat oven မွာ 350ºF - 18 min ~ 20 min ထိ ေပါင္မုန္႕ ဖုတ္ပါ။

0 comments :