Sunday, May 19, 2013

ငါးခူေၾကာ္၊ ငါးခူဆီျပန္ဟင္း၊ ငါးခူေခါင္း မွ်စ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ႏွင့္ ခဲတံ၊ ေဘာပန္ထည့္သည့္ ဘူး ( DIY )၊ ေခ်ာင္းဆုိးေပ်ာက္ေဆး


ငါးခူ ဆီျပန္ဟင္း


ငါးခူေၾကာ္ ( ကေလးမ်ားအတြက္ - အခ်ဳိ )


ငါးခူေၾကာ္ - လူၾကီးမ်ားအတြက္ ( အစပ္ )


စပါးလင္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ငါးခူဆီျပန္ဟင္း



ငါးခူ အသားလႊာ ေစ်း - တစ္ေပါင္ကုိ ၇ ေဒၚလာ နီးပါး 
$6.99/lb
1.97lb - $13.77
Date : 05.16.13


ငါးခူ အေကာင္ၾကီး တစ္ေကာင္မွာ ၉ ေပါင္ အေလးခ်ိန္ နီးပါးေလာက္ ရွိပါတယ္။
တစ္ေပါင္ကုိ ၁ေဒၚလာ ၈၅ ျပား
1.85$/lb 
8.940lb - 16.54$
Date : 05.18.13



ေရခ်ဳိ ငါးခူ တေကာင္ ...
ဆုိင္က အသားတံုး တစ္ေပးထားတာပါ။
ကုိယ့္ဘာသာကုိ အိမ္မွာ ခုတ္ထစ္မယ္ ဆုိရင္ ...
ငါးကုိ အသားတံုး မထစ္ခင္ ...
ငါးညီနံ ေပ်ာက္ေအာင္ ငါးကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ျဖင့္ျဖင့္ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ျဖင့္ ပြတ္တုိက္ ေဆးပါ။
ငါး အက်ိ အခၽြဲမ်ား ကင္းစင္ပါတယ္။


ဒီ အပုိင္းကုိ ေၾကာ္စားမယ္။
အလယ္ကေန ခုတ္ထစ္ပုိင္း။
ငါးၾကင္းေၾကာ္ ပံုစံမ်ဳိးေလး ေရႊအုိေရာင္ သန္းလာသည့္အထိ ေၾကာ္စားပါမယ္။


ငါးခူေခါင္းမွာ ႏႈတ္ခမ္းေမႊးေတြ ျဖတ္၊ ဆုိင္က ခုတ္ထစ္ ေဆးေၾကာေပးျပီးသားေပမယ့္ ဆႏြင္းမႈန္႕ေလးျဖင့္ ပြတ္တုိက္ေပးျပီး ေရေျပာင္ေနေအာင္ ေဆးလုိက္ပါ။
ႏုိ႕မုိ႕ဆုိရင္ ဟင္းက ညီေနမွာ စုိးလုိ႕ ...


အသားတံုး အေနေတာ္ေလာက္ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ျဖင့္ ဆီသတ္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္စားပါမည္။


စပါးလင္ကုိ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းလုိ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဓါးျပားရုိက္ စပါးလင္ ထံုးျပီး ျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္စားလုိ႕ ရပါသည္။


အိမ္မွာ ေနာက္ပုိင္း ဟင္းခတ္မႈန္႕ သိပ္မသံုးေတာ႔ပါဘူး။
ဟင္းခတ္မႈန္႕ ေနရာမွာ ငံျပာရည္ပဲ သံုးပါတယ္။
( အခုရက္ပုိင္း ယုိးဒယားက ငံျပာရည္မွာ တာရွည္ခံေဆး ( အမုိးနီးယား ) ဓါတုပစည္းမ်ား အလြန္အကၽြံပါ၀င္ေနတယ္ဆုိတဲ႕ သတင္းဖတ္ရပါတယ္။ အခု အိမ္မွာ သံုးေနေသာ ကင္းမြန္ ငံျပာရည္မ်ား ပါသလားဆုိျပီး အင္တာနက္မွာလည္း ရွာၾကည့္ပါတယ္။ ဒီတံဆိပ္ကုိ ပါ၀င္တယ္လုိ႕ ထည့္မေရးထားသလုိ ... အေမရိကားက ကုန္စံုဆုိင္မွာ အခု အခ်ိန္အထိ ၀ယ္စားလုိ႕ ရေနပါေသးတယ္။ ) 

အစိမ္းေရာင္က ငံျပာရည္၊ သူ႕ေဘးက Special soy sauce . ပဲငံျပာရည္ အခ်ဳိ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္


ဒါက ငါးေၾကာ္ရင္း ဆီေပါက္လုိ႕ လိမ္းေသာ Zinc oxide
သူ႕ကုိ စီးတီးမတ္ ႏွင့္ ေဆးဆုိင္ေတြမွာ ၀ယ္လုိ႕ ရပါတယ္။
အပူေလာင္တာ၊ ေရေႏြးပူေလာင္တာ၊ မိတ္ဖု၊ ဆီပူ၊ မီးပူ ေလာင္တာေတြကုိ ခ်က္ခ်င္းလိမ္းရင္ အမာရႊတ္ေတာင္ မက်န္ပါဘူး။


သူ႕က ခရမ္ပါ။ လိမ္းရတာ အဆင္ေျပတယ္။

arm cover ေတြကုိ အေမရိကား ေစ်းဆုိင္ေတြမွာ ၀ယ္လုိ႕ ရပါတယ္။ မရွိရင္ အက်ီလက္ရွည္ ထူထူ ၀တ္ျပီး ေၾကာ္ေပါ႔ ....

အရင္ပုိစ္႕မွာ ေရးထားတာေတြ ....

ဟင္းေတြ ဘာေတြ ေၾကာ္ရင္ လက္ကုိ ဆီမစင္ေအာင္ လက္အိတ္စြပ္တဲ႕ဟာ ရန္ကုန္မွာ က်န္ခဲ႕လုိ႕ ဟင္းေၾကာ္တုိင္း သတိရတယ္။

အဲဒီလက္အိတ္စြပ္ထားရင္ လက္ေမာင္းေတြကုိ ဆီပူမေလာင္ဖူးရယ္ေလ။ အခု မရွိေတာ့ ဆီအုိးကုိ ေရေသခ်ာေျခာက္ေနမွ။

ဆီ မေပါက္ေအာင္ ဒယ္အုိးကုိ အပူေပးပီးမွ ဆီကုိ ျဖည္းျဖည္းထည့္ေနရတယ္။ ငါးေတြ ဘာေတြ ေၾကာ္ရင္ေတာ့ ကုိယ့္ပံုစံ အရမ္းရီရတယ္။ ဒယ္အုိးအဖံုး ဖန္ အၾကည္ေလးကုိ ကာဘာဒုိင္းအေနနဲ႕သံုးပီး ေၾကာ္ရတယ္။

အဲဒီ arm cover လက္အိတ္ေလးက ဇ၀န shopping mall မွာ ေစ်း၀ယ္တာ တစ္ေသာင္းေက်ာ္လုိ႕ မုိးပုလဲ စတုိးဆုိင္က လက္ေဆာင္ေပးထားတဲ႕ လက္အိတ္ေလးပါ။ အရမ္း အသံုး၀င္တယ္။

တခ်ဳိ႕ အမ်ဳိးသမီးေတြက ရန္ကုန္မွာ ေန႕လည္ဘက္ ကားေမာင္းရင္ အဲဒီ လက္အိတ္ေလး စြပ္ပီး ကားေမာင္းတယ္။ ရန္ကုန္မွာ ေႏြ ေန႕လည္ပုိင္း ေန႕တုိင္း ကားေမာင္းတဲ႕သူတုိင္း လက္ေတြ ကြက္ပီး မဲတတ္လုိ႕ အဲဒီလုိ လက္အိတ္စြပ္ပီး ကားေမာင္းတာ ေတြ႕ဖူးတယ္။

post : ၀က္သားျပားေၾကာ္



Arm cover


ငါးခူ အသားတံုးကုိ အရင္ဆံုး ငါးညီနံ ေပ်ာက္ေအာင္ ငါး အေရခြံေတြကုိ ဆႏြင္းျဖင့္ ပြတ္တုိက္ျပီး ေရေသခ်ာေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ ... ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ပါ။ ( ငါးသပ္သပ္ ေၾကာ္မွာမုိ႕ .. ငါးဆီျပန္ဟင္းမ်ား ခ်က္သည့္အခါမွာ ထည့္ေသာ ဆားပမာဏ ထပ္ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။ )
ရွလြတ္ ၾကက္သြန္နီ အေသးကုိ ပါးပါးလွီး၊ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး 
ဆီပူအုိးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ အရင္ေၾကာ္ပါ။
ျပီးမွ ငါးခူ တံုးမ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ငါေၾကာ္သည့္ ဆီ မေပါက္ေအာင္ ငါး အသားတံုးမ်ား ဆီပူအုိးထဲမွာ စီျပီး ထည့္ျပီးသာ ႏွင့္ အုိး အဖံုးပိတ္ပါ။
မီးကုိ အလယ္မီးထပ္ နည္းနည္း တုိးျပီး ေၾကာ္ပါ။
ငါးခူ တဖက္ျခမ္း လွန္ေၾကာ္မည့္ အခ်ိန္ေရာက္လွ်င္ ... မီးဖုိမီးကုိ ပိတ္လုိက္ပီး ခဏ ေစာင့္ ...
တေအာင့္ၾကာမွ အုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္ ... ငါးခူေၾကာ္မ်ားကုိ တဖက္ျခမ္းကုိ လွန္ ... အုိးအဖံုးကုိ ျပန္ပိတ္ .. မီးကုိ အလယ္မီး ေလာက္ပဲ ထားျပီး ေၾကာ္သြားပါ။

( အဲလုိမ်ဳိး ေၾကာ္ရင္ ငါး ဆီပူလည္း မစင္ေတာ့သလုိ ငါးခူေၾကာ္ကုိ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္အထိ ငါး အေရခြံၾကြပ္ၾကြပ္ေလးႏွင့္ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။ ) 

ကုိယ္က ဆီပူေပါင္းထ ေနေသာ ငါးအေရခြံ ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ကုိ ၾကိဳက္တယ္။


လူၾကီးမ်ားအတြက္ - ငါးခူေၾကာ္ေပၚကေန ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ အုပ္ေပးထားေသာ ငါးခူ အစပ္ေၾကာ္



 ငါးခူ အသားတံုးကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ပါ။
ၾကက္သြန္္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ကုိ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ပါ။
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ပါ ထည့္ေရာ ၾကိတ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဆီပူအုိးထဲမွာ ဆီသတ္ပါ။
ငါးခူ အသားတံုးမ်ားထည့္ေရာ ဆီသတ္ျပီးမွ ငံျပာရည္ထည့္ေမႊ ... ေရ အေလာ္ေတာ္ထည့္၊ 
ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၊
ဆီက်န္ ေရက်န္လာခါနီးမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္၊ နံနံပင္ေလးအုပ္ထားေသာ
ငါးခူဆီျပန္ဟင္း

ငါးခူအသားမွာ စပါးလင္ အနံသင္းသင္းေလး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အနံ ေမႊးေမႊးေလး ႏွင့္ အတူ နံနံပင္ကုိ ရိပ္ရိပ္လွီးျဖတ္တာမ်ဳိးမဟုတ္ပဲ၊ ထမင္းထဲ ျမဳပ္စားဖုိ႕ နံနံပင္ကုိ မရိပ္၊ မျဖတ္ပဲ ငါးခူဆီျပန္ဟင္းမွာ နံနံပင္ အုပ္ထားတာပါ။


ငါးခူေခါင္းက ၾကီးေတာ့ ငါးရံေခါင္းလုိမ်ဳိးပါပဲ ....
ဒန္႕သလြန္သီး၊ ရုံပေတသီးတုိ႕ႏွင့္ ခ်က္စားလွ်င္ စားလုိ႕ ေကာင္းသလုိ 
ကန္စြန္းရြက္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရႊက္တုိ႕ႏွင့္ ခ်က္စားလွ်င္လည္း စားေကာင္းပါသည္။

ငါးေခါင္းကုိ မထုပါဘူး။
pressure cooker ျဖင့္ ခ်က္မွာမုိ႕ရယ္ .. မွ်စ္ခ်ဥ္ျဖင့္ ခ်က္မွာမုိ႕ ငါးေခါင္း ထက္ျခမ္းကုိ အရင္ဆံုး ငါး အေရခြံေတြ ကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ျဖင့္ ပြတ္တုိက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ ဆီ သတ္ပါမယ္။ 
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ထည့္ ... ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ ဆီသတ္ ေၾကာ္ပီးမွ ငါးေခါင္းထည့္ေမႊ ... ဆားထည့္ .. မွ်စ္ခ်ဥ္ ထည့္ ... 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ကုိ လက္ျဖင့္ ေခ်ထည့္၊ နံနံပင္ ရုိးတံေလးေတြကုိ ပါးပါး လွီးထည့္ ... 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကသြားမွ ငံျပာရည္ထည့္၊ ေရ ထည့္ျပီး မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္၊
မွ်စ္ခ်ဥ္လည္း ႏူး၊ ငါးေခါင္းမွ အရုိးမ်ားလည္း ႏူး 
နံနံပင္ အုပ္ျပီး ခ်က္ထားေသာ ငါးေခါင္း မွ်စ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ငါးေခါင္းအတြင္းမွ အသားမ်ား


ကေလးမ်ား ထမင္းပန္းကန္ ငါးေၾကာ္ဆီျဖင့္ ႏွယ္ထားေသာ ထမင္း



ငါးခူေၾကာ္ကုိ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္အထိ ေၾကာ္မွ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။


ငပိရည္ႏွင့္ ထမင္းႏွယ္စားျပီး ငရုတ္သီး အၾကမ္း၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ထည့္ ႏွယ္စားတာလည္း တၾကြပ္ၾကြပ္ႏွင့္ စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။


ငါးခူဆီျပန္ဟင္း


ငါးခူေၾကာ္၊ အစပ္၊ ငါးခူဆီျပန္ဟင္း၊ ငါးခူေခါင္းမွ်စ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငပိရည္ ႏွင့္ တညင္းသီးျပဳပ္



ငပိရည္


တညင္းသီးျပဳတ္




တေန႕က ခ်က္စားေသာ အာပူလွ်ာပူ အတြက္ ငပိျဖင့္ ျပဳတ္ထားေသာ ငါးခူျပဳတ္


ပဲေၾကာ္


အာပူ လွ်ာပူ








ငါးခူကုိ ဖက္ရြက္ျဖင့္ ေပါင္းထားေသာ ငါးေပါင္းထုပ္






ဖက္ရြက္ အနံသင္း ငါးေပါင္းထုပ္ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေလးျဖင့္ စားရင္ စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။


 DIY

 ကုိယ့္ဘေလာ့မွာေလ ေနာက္ပုိင္း DIY ေလးေတြ ထည့္ေရးပါမယ္။ သားသား ေက်ာင္းမွာ Art သင္ခန္းစာမွာ .....  သံုးျပီး ပစည္းမ်ားကုိ Recycle အေနျဖင့္ ျပန္လည္ အသံုးျပဳဖုိ႕ အေမရိကား ေက်ာင္းေတြမွာ မူလတန္း - သူငယ္တန္းအရြယ္ကတည္းက Recycle အသံုးခ်နည္း သင္ၾကားပါတယ္။ 

အဲဒါႏွင့္ပဲ ကုိယ္လည္း တျဖည္းျဖည္း DIY ႏွင့္ ရင္းႏွီးလာပါေတာ့မယ္။ 

ကုိယ့္ဘေလာ့မွာ အသံုးျပဳျပီးသား ပုလင္းခြံ၊ သံဗူးခြံ ျပန္ေရာင္းစားတာ ေရးခဲ႕ဖူးပါတယ္။ အေမရိကား ေရာက္ခါစ ၂၀၁၁ ခုႏွစ္တုန္းကပါ။ ဒီပုိစ္႕မွာ ဖတ္ၾကည့္ပါ။ 

  1. အေမရိကားမွာ ပုလင္းခြံ၊ သံဗူးခြံ ျပန္ေရာင္းစားတဲ႕ စက္
  2. အေမရိကားမွာ အေၾကြေစ႕မ်ားကုိ ေဒၚလာျဖင့္ ျပန္လဲသည့္စက္
  3. အေမရိကားမွာ ဗီဒီယုိ အေခြဌားသည့္စက္


အင္း ... ကုိယ္လည္း ဆင္းရဲတာပဲ ... :P
ဘာလုိ႕ ဆုိ အမႈိက္ေတြကုိ ျပန္ျပဳျပင္ျပီး သံုးစြဲေနရလုိ႕ .... 

စကားၾကီး စကားက်ယ္ ေျပာရရင္ေတာ့ Plastic ေတြကုိ safe သံုးျခင္းျဖင့္ earth ကမ ၻာၾကီး က်န္းမာလာပါမယ္။ :D

ဒီဘက္မွာ ပလပ္စတစ္ အလြန္အကၽြံ မသံုးစြဲဖုိ႕ ပညာေပး အေနျဖင့္ ကေလးမ်ား သင္ယူရပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ပစည္းေတြ ထည့္ဖုိ႕ ခြက္၊ ခဲတံ ထည့္ဖုိ႕ ပလပ္စတစ္ခြက္ေတြ ေနရာမွာ အိမ္မွာ သံုးျပီးသား ပစည္းမ်ားျဖင့္ ျပန္လည္ျပဳျပင္ျပီး သံုးစြဲလုိက္ေတာ့ ( made in china ) တရုတ္ေတြ ေစ်းေရာင္းမေကာင္းေတာ့ဘူးေပါ႔ ... :P



တရုတ္ပစည္းကုိ ဆန္႕က်င္သလုိမ်ား ျဖစ္သြားလား မသိဘူး။ 

ကေလးမ်ားကုိ create အပုိင္း သင္ေပးခ်င္တာလည္း ပါသလုိ .. ဒီလုိပစည္းမ်ဳိးျဖင့္ ဒီလုိလည္း ျပန္သံုးလုိ႕ ရပါလား။ ဒီလုိမ်ဳိးေလး စဥ္းစားလုိ႕ ရတာပဲ။ အဓိက က ... တခုတည္းကုိ အမ်ဳိးမ်ဳိး အဖံုဖံု ... က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႕ စဥ္းစားႏုိင္ဖုိ႕၊ စိတ္ကူးႏုိင္ဖုိ႕ အေျခခံ သင္ၾကားေပးတာပါ။ 

ကုိယ့္အတြက္က ပုိက္ဆံ safe ျဖစ္တာေပါ႔ ...

သားသား ၾကိဳက္ေသာ Pretzel မုန္႕ဗူး ( အေဟာင္း ) မွာ 
အိမ္သာသံုး တစ္သွ်ဴး အလယ္ အ၀ုိင္းေတြကုိ စုထားပါ။ 
အဲဒီ အ၀ုိင္းေတြကုိ တခု ႏွင့္ တခု ေကာ္ျဖင့္ သုပ္သုပ္၊ တိတ္ျဖင့္ ကပ္ကပ္ ၊ ၾကိဳက္သလုိ လုပ္ခုိင္းပါ။


သားသား ေကာ္သုပ္ေနတာ


ဘူး အျပည့္


တိတ္မ်ားျဖင့္ ကပ္အျပီး


 အမႈိက္မ်ားကုိ


ျပန္လည္ျပဳျပင္ျပီး ျပန္သံုးလုိက္ေတာ့


ကေလးမ်ားအတြက္ recycled pencil box  ျဖစ္သြားျပီေပါ႔
တူညီရာ ခံတဲ႕ေလးေတြ၊ ေဘာပန္ေလးေတြ လုိက္ထည့္လုိက္ရုံပါပဲ ...



 ေဘးပတ္ပတ္လည္လည္မွာ ကေလးမ်ား စိတ္ကူး ကြန္႕ျမဴးျပီး ပန္းခ်ီ ေရးျခယ္လုိ႕လည္း ရေသးတယ္။ 
အ၀တ္ျဖင့္ ပတ္ေပးလုိ႕လည္းရတယ္။ ဖဲၾကိဳးေတြျဖင့္ ခ်ီလုိ႕လည္း ရပါေသးတယ္။
Gift wrap paper လက္ေဆာင္ထုပ္မ်ား ထုပ္ပုိးေသာ စကူျဖင့္လည္း အလွဆင္လုိ႕ ရပါတယ္။


ေခ်ာကလက္ကြတ္ကီး ႏွင့္ ကာဖီ


ဒါက ကုိယ့္ အနားထားေသာ ေဘာက္စ္႕


အလွအပ ဆင္လုိ႕လည္း ရပါတယ္။ 
ပလပ္စတစ္ ျခင္းေတြ၊ ဇကာေတြ ၀ယ္မေနေတာ့ဘူး။
ဘူးအေဟာင္းထဲ ထည့္ျပီး လက္လွမ္းမီွရာ ထားေသာ ေဘာက္စ္႕


ၾကိမ္ျခင္းေတာင္းမွာ က်ေတာ့ အရုပ္ေတြ ထည့္ထားတယ္။


အခု လည္ေခ်ာင္းနာေနလုိ႕ ေသာက္ေသာ ေဆး
အရင္ပုိစ္႕ - vicks ေဆးအရည္ -


ဒီေဆးက sore throat ( လည္ေခ်ာင္းနာ ) ပါ ေပ်ာက္တယ္။ ဗုိင္းရပ္စ္ ပုိး ေသေစတယ္။ 
Aches ကုိက္ခဲတာ
Fever ဖ်ားတာ
Sore throat လည္ေခ်ာင္းနာ
Sneezing ႏွာေခ်
Runny Nose ႏွာေစး
Cough ေခ်ာင္းဆုိး တာ ေပ်ာက္သည့္ေဆး
ေဆးေသာက္ျပီးရင္ အိပ္ခ်င္တယ္။


ေဆးအညႊန္း


ကေလးေတြ ႏွာဖာကေလာ္တာ၊ မီးလည္းပါတယ္။ နားထဲ ထည့္ျပီး မီးခလုတ္ဖြင့္လုိက္ရုံပဲ ...


အဖ်ားတုိင္းတာ


ပါးစပ္ လွ်ာေအာက္မွာ တုိင္းရင္ တုိက္ရုိက္
ဂ်ဳိင္းေအာက္မွာ တုိင္းရင္ ၁ ထပ္ေပါင္းေပးရတယ္။


ပံုမွန္ အပူခ်ိန္
ျမန္မာကေန သယ္လာတာေလးေတြ ...
အဖ်ားတုိင္းတဲ႕ဟာက အခုအခ်ိန္အထိ ဓာတ္ခဲ မကုန္ေသးဘူး။ အဲဒါ သားသားထက္ေတာင္ အသက္ၾကီးေသးတယ္။ သူ႕သက္တမ္းက ၆ ႏွစ္ေက်ာ္ျပီ။ ဓာတ္ခဲက နာ၇ီ ဓာတ္ခဲ အေသးစားမ်ဳိး


ဒီ ပ်ားရည္ သၾကားလံုးက ေခ်ာင္းဆုိး၊ လည္ေခ်ာင္းနာ သက္သာတယ္။




အဲလုိ တုိလီ မုိလီေလးေတြကုိ လက္လွန္းမွီရာ ထားဖုိ႕ ဒီလုိ ဘူးထဲ ထည့္ထားလုိက္ေတာ့ တစုတစည္းတည္းျဖစ္သြားတယ္။ 
ပလပ္စတစ္ျခင္းေတာင္း ၀ယ္ဖုိ႕ ပုိက္ဆံ အပုိမကုန္ေတာ့ဘူး။
ေဆးေတြက ေဆးဘီဒုိမွာ ထားပါတယ္။ ဒီလုိမ်ဳိး ၈ နာရီျခား တခါ ေသာက္ရမယ့္ ေဆးတုိ႕ .. နာရီ ပုိင္းျခားမွာ သံုးမယ့္ ပစည္းေတြကုိ ဒီလုိမ်ဳိး ဘူးထဲ ထည့္ျပီး လက္လွမ္းမွီရာ ထားေတာ့ လူ ပုိသက္သာတာေပါ႔ ...


ကေလးမ်ား စာအုပ္စင္


ေက်ာင္းက ျပန္လာရင္ စာရြက္ ၁၀ ရြက္က အနည္းဆံုး အိမ္ကုိ ပါလာတယ္။
ဒီဘက္က WORK SHEET
ဒီဘက္က ေက်ာင္းရဲ႕ စာေတြ .. စာေတြကေတာ့ အမ်ဳိးမ်ဳိးပဲ ...
ကတ္ထူဗူး ကုိ တဖက္ဖြင့္ျပီး စာရြက္ေတြ ကုိ သပ္သပ္ စီထည့္ေပးလုိက္တယ္။
သူ႕အကန္႕ႏွင့္ သူဆုိေတာ့ စာေတြကုိ ျပန္ရွာရတာလည္း လြယ္တယ္။ သပ္သပ္ရပ္ရပ္လည္း ျဖစ္တယ္။
ပုိျပီး လွခ်င္ရင္ Gift wrap paper လက္ေဆာင္ထုပ္မ်ား ထုပ္ပုိးေသာ စကူျဖင့္လည္း အလွဆင္လုိ႕ ရပါတယ္။


ဒါက Recycled file folder box


Corn cracker box က ေသးေနတယ္။ 
ဒါေၾကာင့္ File ေတာ့ မရဘူး။ book ပဲ ရတယ္။ :D


တေစာင္းျဖတ္မလုိ႕ပဲ .. ကေလးေတြ တေစာင္းျဖတ္ရင္ လက္မညီမွာစုိးလုိ႕ တည့္တည့္ပဲ ျဖတ္ခုိင္းလုိက္ပါတယ္။


 ကတ္ထူ  ခပ္ၾကီးၾကီး ရွိလွ်င္ ခပ္ေစာင္းေစာင္း ျဖတ္ျပီး စာအုပ္၊ ဖုိင္မ်ား၊ ထည့္ျပီး သိမ္းဆည္းလုိ႕ရပါသည္။

4 comments :

Anonymous said...

သက္ေရ..
ေစာေစာစီးစီးလာဖတ္တယ္။
ကိုုယ္လည္းကက္ဖစ္၀ယ္ထားတာ
too much ေနလိုု ့ (I can't type some Burmese fonts because of the problem of my laptop. Pls don't think I am a "Bo yuu. OK. :D)
အဲလိုုဘဲလုုပ္ဘို ့လုုပ္ထားတယ္။
အစပ္ေတာ့ finished.
Grill လုုပ္ဘိုု ့ ၂ပုုိင္းဖယ္ထားတယ္။
Si le yay le လုုပ္ဘုုိ ့နဲနဲဖယ္ထားတယ္။ ဒီေန ့လုုပ္မယ္ေလ။
The other posts ကိုုလည္းဖတ္ခဲ့တယ္။
စံုုနဖာစီေနတာဘဲ။ း)
အိုုင္အိုုရာ

သီရိရတနာ said...

@ အုိင္အုိရာ - အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးပါေနာ္။ ငါးခူကေလ ... အဲလုိမ်ိဳး ေအရွန္ဆုိင္က ငါးခူ အေကာင္မွ စားရတာ အရသာရွိတာေနာ္။ stop & shop က ငါးခူအသားလႊာက လႊာထားတာ။ ငါးအေရခြံ မပါ .. အေမရိကန္အၾကိဳက္ေပမယ့္ ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္စားရင္ ငါးခူအေကာင္လုိက္က ပုိျပီး စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။ အုိင္အုိရာ ရဲ႕ ဟင္း အစပ္ေလးေတြကုိ ဖတ္ရင္းႏွင့္ေတာင္ သေရ က်လာျပီ။

အခု ... မနက္ .. မေန႕ညက ထီ သန္း ၆၀၀ ေပါက္သြားေသာ ဖေရာ္ရီဒါက ထီေပါက္သူ အေၾကာင္း သြားဖတ္ရင္း ႏွင့္ ျမန္မာ
သမတ ၀ါရွင္တန္မွာ ျမန္မာမိသားစုမ်ားႏွင့္ ေတြ႕ဆံုေနတာကုိလည္း သြားဖတ္ေနတာ။

Happy Sunday, Iora! :)

ဆုျမတ္မိုး said...

အမရယ္..
စံုေနတာပါပဲလား း) လာဖတ္သြားပါတယ္

သီရိရတနာ said...

@ ဆုျမတ္မုိး - အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးပါေနာ္ ...

ဘေလာ့မွာ ေရးခ်င္တာကမ်ား ..

တျဖည္းျဖည္းနဲ႕ လူက အားတဲ႕ အခ်ိန္က နည္း ...

ေရးျပီေဟ႕ ဆုိတာႏွင့္ .. ပုိစ္႕က စံု .. သြားတာပဲ ...

ဒါေတာင္ မနည္း ဘရိတ္ အုပ္ထားတာ ...

စိတ္လြတ္ .. ကုိယ္လြတ္ ... ေျပာခ်င္သလုိ .. ေျပာဆုိရင္ေတာ့ ..

ဆင္ဆာမဲ႕ ကုိယ့္အေျပာ အဆုိ ..

အေရးအသား ႏွင့္ အေမရိကားမွာ ရုိက္ေပါက္ပဲ .... :D