Thursday, April 4, 2013

မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ဖက္ထုတ္ ခ်ဥ္စပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၀က္ခ်ဳိႏွပ္၊ ေျမပဲဆားေထာင္း၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ကင္သုပ္


မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ဖက္ထုတ္ ခ်ဥ္စပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၀က္ခ်ဳိႏွပ္၊ ေျမပဲဆားေထာင္း၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ကင္သုပ္




မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္ကုိ ခ်ဥ္စပ္ ခ်က္ျပီး ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူ -- က်က္လာခါနီးမွ ဖက္ထုတ္ အစိမ္း ထည့္ျပဳတ္ထားေသာ --


မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ဖက္ထုတ္ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းရည္


၀က္သား ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံမခြါပဲ အလံုးလုိက္ ေရေဆး  ထည့္ျပီး အခ်ဳိႏွပ္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၀က္ခ်ဳိႏွပ္ ( အဲဒီ ခ်က္နည္း ဒီဘေလာ့မွာ ၂၀၁၁ ေလာက္က ေရးဖူးပါေသးတယ္။ )


ဟင္းအႏွစ္ထဲမွာ ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေတြ ပါတယ္။ ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးေသးပဲ ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ ရလုိ႕ ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ ေပ်ာက္ေနတယ္။ ရန္ကုန္မွာတုန္းက အဲဒီ ဟင္းခ်က္ရင္ ေရႊပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြ ထည့္ခ်က္တယ္။


Ham ( ၀က္ေပါင္ေျခာက္ ) ကုိ အသား နီရဲတဲ႕ အထိ ကင္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီး ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္ဆီျဖင့္ သုတ္ထားေသာ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ ကင္သုပ္


ဒီဘေလာ့မွာ Ham Salad ပုိစ္႕ ရွိတယ္။ အဲဒီ ပုိစ္႕မွာ Ham ကုိ ၾကြပ္တဲ႕ အထိ မကင္ထားဘူး။


သံပုရာသီး ညွစ္ပီး သုပ္လုိ႕ ရသလုိ နံနံပင္လည္း ထည့္သုပ္လုိ႕ ရပါတယ္။

 
 ေျမပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား အပါ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ျပီး ဆီဆမ္းထားေသာ

 
 ေျမပဲ ဆားေထာင္း



 


ဟာသ ဆုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အဲဒီအဖြဲ႕ရဲ႕ လူငယ္စတုိင္ ---  ေပါ႔ေပါ႔ပါးပါး --- တစ္ေယာက္ကုိ တစ္ေယာက္ ဖဲ႕ေနတာ ရီရတယ္။ 
က်ီစားသန္က ရန္မ်ား၏ တဲ႕ 
ဒါေပမယ့္ ... 
သူတုိ႕ အဖြဲ႕သူ အဖြဲ႕သားမ်ား အားလံုး အျမဲ တြဲလက္ညီၾကပါေစ ...


0 comments :