Wednesday, April 3, 2013

မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္၊ ထညက္ရည္၊ ဒိန္ခ်ဥ္



မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ ႏွင့္ ထညက္ရည္


ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၊ ဆန္မႈန္႕၊ ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕



မုန္႕သား ညက္ေနေအာင္ ႏွယ္အျပီး



မုန္႕သားေတြကုိ လက္ေကာက္ကြင္း ပံုစံ လုပ္ထားပါ။


ျပီးရင္ ဆီႏွစ္ျပီး ေၾကာ္ပါ။



ထညက္ရည္



မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္



ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ ထညက္ရည္



ဒီက ဒိန္ခ်ဥ္ ေကာင္းတယ္။ 



ဖန္ခြက္ထဲ ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ ထညက္ရည္ ထည့္ပီး စားရုံပါပဲ ---
ငယ္ငယ္တုန္းက အိမ္ေရွ႕မွာ လာေရာင္းေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ အသည္ဆီက ဒိန္ခ်ဥ္ထုပ္ ၀ယ္တယ္။ ပလပ္စတစ္ေလးနဲ႕ ထုတ္ေပးတယ္။
ပလပ္စတစ္ အိတ္ေသးေသးေလးထဲကုိ ဒိန္ခ်ဥ္အုိး - ေျမအုိးထဲက ဒိန္ခ်ဥ္ေတြ ခပ္ထည့္ေပးျပီး အေပၚမွာ ထညက္ရည္ ဆမ္းေပးတယ္။
ကုိယ့္က မလုိင္ ၾကိဳက္တတ္လုိ႕ မလုိင္ဖတ္ေတြလည္း ခပ္မ်ားမ်ား ထည့္ေပးတတ္တယ္။ ျပီးရင္ ပလတ္စတစ္ထုတ္ကုိ သေရပင္နဲ႕ ခ်ီျပီး ထုတ္ေပးတယ္။

အဲဒီအခါမွာ ကုိယ္က ဒိန္ခ်ဥ္ ထုတ္ကုိ လက္နဲ႕ လႈပ္လုိက္တယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ ထညက္ရည္ သမေနေအာင္ လက္နဲ႕ လႈပ္ျပီး ေရာ သမ ေမႊလုိက္တယ္။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတာ အေပၚထပ္ ( ေရခဲခန္း ) ထဲ ထည့္လုိက္တယ္။ 

ညေလာက္က်ရင္ တီဗီက လာတဲ႕ ရုပ္ရွင္ ၾကည့္ရင္း ဒိန္ခ်ဥ္ ေရခဲထုတ္ကုိ စားတယ္။ 


ထညက္ရည္ ျပစ္ျပစ္


စားပါအံုးလား ... မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ေလ --




မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ေတြ ေအးသြားျပီ ဆုိရင္ မုန္႕သား မမာသြားေအာင္ - ပလတ္စတစ္ဘူးထဲ ထည့္လုိက္တယ္။ ဒီ အတုိင္း အျပင္မွာ ၈ နာရီေလာက္ ထားလုိ႕ရပါတယ္။ ဘာမွ မျဖစ္ဘူး။ 

နည္းနည္း ၾကာမွ စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေလလံု ထားတာ ပုိေကာင္းတယ္။


ကေလးေတြ ၾကိဳက္လုိ႕ ထပ္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ေပးရေသာ မာရိန္း ကြတ္ကီးေလးမ်ားႏွင့္ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္


မာရိန္း ကြတ္ကီး လုပ္ဖုိ႕ ခရမ္ အဆင့္သင့္


ဒီတေခါက္ ကာလာ မဆုိးေတာ့ဘူး။ အျဖဴထည္ 




ခရမ္မြမြ ႏွင့္ ခပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး မုန္႕ဖုတ္ေပးထားေသာ Meringue cookie


ခ်က္နည္း မေန႔က တင္ေသာ ပုိစ္႕မွာ ေရးျပီးသြားျပီ - Meringue Cookie


** မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ ခ်က္၊ စားနည္း **


ေကာက္ညင္းမႈန္႕ ( Glutinous rice flour ) - 1 cup
ဆန္မႈန္႕ ( Rice flour ) - 1/3 cup


ကုလားပဲမႈန္႕ ( အစိမ္း ) - 1/3 cup
ေရ - 3/4 cup


မုန္႕သား ႏွယ္ေနရင္းနဲ႕ မုန္႕ အေစးေပါက္တဲ႕ အထိ ႏွယ္ေပးပါ။

ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ အစား ( ကုလားပဲျပဳပ္ကုိလည္း အသံုးျပဳလုိ႕ ရပါေသးတယ္။ ပုိေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္ )


soda - 1/2 tsp

အမႈန္႕မ်ား အားလံုးကုိ ထည့္ပီး လက္တဖက္က ႏွယ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ေရကုိ 1/2 cup  ေျဖးေျဖးေလာင္းထည့္ပီး မုန္႕သား ႏွယ္ထားပါ။

ျပီးမွ ေရကုိ ေနာက္ထပ္ 1/4 cup ထပ္ထည့္ျပီး ႏွယ္ပါ။ အဲဒါဆုိ ေရ - 3/4 cup

မုန္႕သား ညက္လာျပီဆုိရင္ .. နာရီ၀က္ ေလာက္ မုန္႕သားကုိ အ၀တ္အုပ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ။

ျပီးလွ်င္ - မုန္႕သား ကုိ လက္ႏွစ္ဖက္ ျဖင့္ အရွည္လုိက္ လံုးပီး မုန္႕လက္ေကာက္ကြင္းလုပ္ထားပါ။

မီးေျမးေျမး အေနအထားႏွင့္ 

ဆီပူအုိးထဲမွာ မုန္႕လက္ေကာက္ကြင္း အ၀ုိင္း ပံုစံ မျပတ္ ထည့္ပီး ဆီႏွစ္ေၾကာ္ပါ။
 

ထညက္ခဲတံုးမ်ားကုိ ေရ ထည့္ပီး မီးဖုိမီးျဖင့္ မျပစ္မက်ဲ ထညက္ရည္ က်ဳိထားပါ။

0 comments :