Tuesday, April 2, 2013

သခြါးသီးခ်ဥ္ဖတ္၊ ငပိရည္၊ ငပိေထာင္း၊ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္၊ အမဲသားဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲနီေလး ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ


သခြါးသီးခ်ဥ္ဖတ္၊ ငပိရည္၊ ငပိေထာင္း၊ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္၊ အမဲသားဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲနီေလး ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ


ဒါ ဟမ္ဘာဂါႏွင့္ အတူ တြဲစားေသာ သခြါးသီး အခ်ဥ္တည္ ပုလင္း


ပုလင္းက ဘယ္ေလာက္ ၾကီးသလဲးဆုိရင္ တစ္သွ်ဴး လိပ္ အၾကီး တစ္ခုစာေလာက္ ၾကီးတယ္။ ေလးတယ္။

 

သခြါးသီး အလံုးေသးကုိ အခ်ဥ္တည္ထားတာပါ။



အေမရိကန္ေတြက ေပါင္မုန္႕ျဖင့္ တြဲစားတယ္။ ကုိယ္က ငပိရည္ႏွင့္ တုိ႕စားပါတယ္။



ပ်င္းရင္ -- အစာေျပ  --- အခ်ဥ္ေပါင္း အျဖစ္ - ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ + ဆား + သၾကားတုိ႕ကုိ ေရာႏွယ္ထားေသာ ရသာမႈန္႕ျဖင့္ တုိ႕စားလုိ႕ ရေသးတယ္။

သခြါးသီးခ်ဥ္ဖတ္ ငပိသုပ္ အေနျဖင့္ သုပ္စားခ်င္တယ္ဆုိရင္လည္း ရေသးတယ္။ ငပိဖုတ္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ႏွင့္ သုပ္စား၊ ႏွယ္စားလုိ႕လည္း ရေသးတယ္။ 
ေလာေလာဆယ္ေတာ့ တုိ႕စရာအေနျဖင့္ စားတာ ေကာင္းမွ ေကာင္းပါပဲ ---



သခြါးသီး အေသး ( အၾကြပ္သီး ) ကုိ အခ်ဥ္တည္ထားတာမုိ႕ ၾကြပ္လည္း ၾကြပ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္လည္း ခ်ဥ္ပါတယ္။ သခြါးသီး အလံုးၾကီးဆုိရင္ မၾကြပ္ဘူး။ တုိ႕စရာ အေနျဖင့္ မဟုတ္ဘဲ သုပ္စားတဲ႕ ေနရာမွာပဲ အသံုးတည့္တယ္။

တုိ႕စရာ အေနျဖင့္ဆုိ -- သခြါးသီး၊ သရက္သီးဆုိ အလံုးေသးေသးေတြက ၾကြပ္တယ္။ တညင္းသီး ခ်ဥ္ဖတ္ဆုိလည္း ၾကြပ္မွ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။

သရက္ကင္းဆုိ မေနာႏြယ္ သရက္ကင္း အလံုးေသးေသးေလး ကုိလည္း ၾကိဳက္သလုိ စုိင္သီး သရက္ကင္းကုိလည္း ၾကိဳက္တယ္။


ငပိေထာင္း - သံပုရာရည္ ညစ္ထားျပီး သခြါးသီးခ်ဥ္ဖတ္ျဖင့္ တုိ႕စားလည္း လုိက္ဖက္ပါတယ္။


ငပိရည္ 


ငပိရည္အုိး 


ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ကုိ ျဖဴးရုံတင္မဟုတ္ဘူး။ မီးဖုိေပၚမွာ ငပိရည္အုိးထဲကုိ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ နံနံပင္ သမေနေအာင္ ေရာေမြျပီးမွ ငပိရည္က်ဳိထားတာမုိ႕ ငပိရည္က ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာင့္ အခ်ဳိေလးေလးလည္း ပါသလုိ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕က အငံအရသာထဲ ၀င္ေနျပီမုိ႕ စပ္လည္း စပ္တယ္။ နံနံပင္ အနံ လည္း ေမႊးေမႊးေလး ...


အမဲသား မန္းက်ည္းသီး အႏွစ္ျဖင့္ ခ်က္ထားေသာ အမဲသား ခ်ဥ္၊ စပ္ ဆီျပန္ဟင္း
အမဲသားကုိ အဲလုိမ်ဳိး အဆီတံုး ပါေသာ အမဲသားတံုးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။
အသဲ အဆီဖံုးမွာလည္း ေၾကာက္ပါတယ္။ အဆီ နည္းနည္း၊ ထမင္းမ်ားမ်ားျဖင့္ ႏွယ္စားပါတယ္။


ပဲနီေလး၊ ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ 


ေျပာင္းဖူးေၾကာ္


အမဲသားဆီျပန္ဟင္း


စားပါအံုး ---



ဒီပုိစ္႕မွာ ပါေသာ ဟင္းေတြက ခ်က္နည္းလည္း အမ်ားၾကီး ေရးျပီးသြားပါျပီ .. မေရးရေသးတာ သခြါးသီးခ်ဥ္ဖတ္မုိ႕ ေခါင္းစဥ္ အေရွ႕မွာ တပ္ေပးထားပါတယ္။

2 comments :

Anonymous said...

စားခ်င္စရာေတြခ်ည္း...
ပဲနီေလးဟင္းေရာ...ငပိေထာင္ေရာ...အမဲသားဟင္းေရာ...
သခြားသီးခ်ဥ္ဖတ္ကိုေတာ့ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ပဲ တြဲစားတတ္ပါတယ္..။
ဒီမွာလဲရတယ္...ကို႕စ္ကို မွာ..
အဲ့လိုပုလင္းၾကီးပဲ...။


ေပါက္

သီရိရတနာ said...

@ ေပါက္ - နာမည္က တမ်ဳိးေလး
ကုိ႕စ္ကုိမွာ - ဟုတ္ကဲ႕ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ပဲ မွာလုိက္ပါ႔မယ္ ... :P

သူမ်ားေတြက ေပါင္မုန္႕နဲ႕ စားတယ္။
ကုိယ့္က ငပိရည္နဲ႕ စားတယ္။ :D

ခ်စ္ေပါက္ - အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ...
အားရ ပါးရ သာ ၾကိဳက္ေသာဟင္းမ်ားကုိ သံုးေဆာင္ပါရွင္ ~~~