Wednesday, April 10, 2013

ခ်ိစ္႕ကိတ္မုန္႕


cheese cake



For the crust :
  1. 1/4 cup - butter, melted
  2. 1 cup - cracker crumbs

  1. Cream cheese - 1 package ( 8 oz )
  2. Sugar - 1/3 cup
  3. Egg - 2
  4. Vanilla extract - 1/2  tsp
  5. Lemon zest - 1/2 tsp
  6. Sour Cream - 1/3 cup
  • Preheat oven - 325ºF - 45 minutes ~ 1 hour
  • Refrigerate for at least 4 hours.


  • ခ်ိစ္႕ ကိတ္ မုန္႕ အတြက္ - အရင္ဆံုး ဘီစကစ္ ( cracker ) မုန္႕ ကုိ ေျချပီး ေထာပတ္ ရည္ျဖင့္ ႏွယ္ .. ပီးရင္ oven pan မွာ ျဖန္႕ပါ။ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည့္ျပီး ခဲေစပါ။

 


  • Cream cheese ကုိ ေမႊစက္ျဖင့္ ေခ်ပါ။
  • သၾကားထည့္ေမႊပါ။
  • ၾကက္ဥ တစ္လံုးခ်င္းစီ ေဖာက္ထည့္ျပီး ထည့္ေမႊပါ။
  • ဒိန္ခ်ဥ္ ထည့္ေမႊပါ။
  • သံပုရာခြံ ထည့္ေမႊပါ။
  • ဗီနီလာ အေမႊးဆီ ထည့္ပါ။
  • ေမႊပီးသား မုန္႕ႏွစ္မ်ားကုိ ခုဏက ေရခဲေသထာထဲ ထည့္ထားေသာ oven pan ထဲ ထည့္ပါ။
  • preheat oven - 325ºF - 45 minutes ~ 1 hour ( မီးေအးေအးျဖင့္ မိနစ္ ၾကာၾကာ ခ်ိစ္႕ကိတ္ မုန္႕ဖုတ္ပါ။
  • 45 မိနစ္ ျပည့္လွ်င္ oven စက္ကုိ ပိတ္ျပီး oven ထဲမွာပဲ ၃ .. ၄ နာရီေလာက္ အေအးခံျပီးမွ ေရခဲေသတာထဲမွာ တညေလာက္ ေအးထားပါ။


သံပုရာခြံ


ပီဇာ

 


1 comments :

Anonymous said...

looks so delicious