Monday, April 1, 2013

မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္၊ ၀က္သားနီခ်က္၊ ငပိေထာင္း၊ ေဂၚဖီဟင္းခါး


မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္၊ ၀က္သားနီခ်က္၊ ငပိေထာင္း၊ ေဂၚဖီဟင္းခါး

မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္ ( Young Tamarind Salad )

  

 ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ ရေသာ မန္းက်ည္းရြက္ႏု ပုလင္း
 ေစ်းႏႈန္း
 

၀က္သားနီခ်က္

ငပိေထာင္း

ေဂၚဖီဟင္းခါး



၀က္သားနီခ်က္ဟင္း၊ ေဂၚဖီဟင္းခါး၊ ငပိေထာင္း


ပုလင္းနဲ႕ လာေသာ မန္းက်ည္းရြက္ႏုေတြကုိ ၾကာရွည္ခံေအာင္ စိမ္ထားေသာ ရွာလကာရည္မ်ားထဲမွ ေရစင္ေနေအာင္ စစ္ျပီး ဒီအတုိင္း သုပ္စားလည္း ရေပမယ့္ ... အိမ္မွာ မန္းက်ည္းရြက္ႏု တပုလင္းကုိ 1/2 cup ေရထည့္ျပီး High Heat - ၁၀ မိနစ္ ေရခမ္း ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။

  1. မန္းက်ည္းရြက္ႏုျပဳတ္၊
  2. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ
  3. သံပုရာသီး ( သုိ႕မဟုတ္ ) မန္းက်ည္းမွည့္ရည္
  4. ဆား၊
  5. ငံျပာရည္
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
  7. ၾကက္သြန္ေၾကာ္
  8. ငရုတ္သီးစိမ္း ( သုိ႕မဟုတ္ ) ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕
  9. ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕
  10. အေစ႔မပါ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
  11. ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ တုိ႕ျဖင့္ သုပ္ထားေသာ မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္

၀က္သားနီခ်က္၊ ငပိေထာင္း၊ ေဂၚဖီ + ဘူးသီး + ပဲပင္ေပါက္ ဟင္းခါး၊ မန္းက်ည္းရြက္ႏုငပိခ်က္၊ မန္းက်ည္းရြက္ႏု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း  ခ်က္နည္းပုိစ္႕ေတြကုိ ၂၀၁၁ ကတည္းက ေရးခဲ႕ဖူးပါတယ္။


0 comments :