Saturday, March 30, 2013

၀က္ -- ေျပာင္းဖူး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္

  
  1. ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား - ၁ ေပါင္
  2. ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  3. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  4. သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း


 
အေၾကာ္မႈန္႕ အတြက္ ----

  1. ဂ်ဳံမႈန္႕ - 1/3 cup
  2. ေကာ္မႈန္႕ - 1/3 cup
  3. ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ေရ -  1/3 cup ( warm water ) 


ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အတြက္ ေျပာင္းဖူး အျပင္ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းငရုပ္ပြ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နာနတ္သီး၊ ပဲသီး၊ ... အမ်ဳိးစံု ထည့္လုိ႕ ရပါသည္။


ေဆာ့စ္ အတြက္ ---

  1. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႕စ္ Ketchup - ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
  3. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ေရ - 1/2 cup
  6. ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း

  • ေကာ္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္းကုိ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္းျဖင့္ ေကာ္ရည္ ေဖ်ာ္ထားပါ။

  • အေၾကာ္မႈန္႕အတြက္ ၾကိဳတင္ျပီး အမႈန္႕မ်ားကုိ စပ္ထားပါ။

  • ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သားကုိ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တုိ႕ျဖင့္ ႏွယ္ထားပါ။

  • ပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။ 
  • ေဆာ့စ္  ေဖ်ာ္ထားပါ။
  • ဆီအုိးတည္ျပီး ၀က္သားလံုးမ်ား ကုိ ဆီႏွစ္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
  • ရလာေသာ ေရႊအုိေရာင္ ၀က္သားလံုးေၾကာ္မ်ားကုိ တစ္သွ်ဴးစကူေပၚမွာ ဆီစုတ္ဖုိ႕အတြက္ တင္ထား --
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ကုိ အပူေပးျပီးေနာက္ -
  • ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ ထည့္ ဆီသတ္ျပီးတာႏွင့္ 
  • ေျပာင္းဖူးကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ 
  • ၀က္သားလံုးမ်ားကုိ ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
  • ေဆာ့စ္ ထည့္ေမႊပါ။
  • ေနာက္ဆံုးမွ ေကာ္ရည္ကုိ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊပါ။


ၾကက္ အသဲအျမစ္ - ၾကက္သား ဒန္ေပါက္


ခဏ -- ခဏ -- ဒန္ေပါက္ ပုိစ္႕မ်ား ေရးဖူးလုိ႕ ထပ္မေရးေတာ့ပါဘူး။ 
အသစ္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲ ေရးစရာ က်န္ေနေသးလုိ႕ -- 


ေပါင္မုန္႕ ကုိင္ထားေသာ စားဖုိမႈးက ေမးေနတယ္။ သူ႕ဗုိက္ေပၚက သရက္သီးသနပ္ ႏွင့္ အတူ ၾကက္သား -- ၾကက္ အသဲအျမစ္ ဒန္ေပါက္ စားပါအံုး တဲ႕ --- :)

0 comments :