Sunday, March 24, 2013

အမဲသား - သံပုရာရည္ဆမ္း


Beef with Lime, Garlic and Chili Sauce
 

Beef salad with lime juice
 

Add chilies, garlic, fresh ginger, lemon grass, coriander leaves, fish sauce and lime juice. Stir until mixed well.
 

Beef baked in foil
Ingredients :
  1. 3lb beef
  2. 1 tbsp olive oil
  3. 1 tsp salt
  4. 2 tbsp light brown sugar
  5. 1/4 cup of honey
  • Layer a large piece of tin foil in a baking pan then place the beef fat side up on top of the foil.
  • Preheat oven 350ºF - 2 hours.

  1. Fresh ginger
  2. Garlic
  3. Chilies, chopped
  4. 1/4 cup lime juice
  5. Fish sauce
  6. Lemon grass
  7. Coriander root chopped
  8. Corinder leaves


အမဲသားကင္ သံပုရာရည္ဆမ္း အသုပ္

အမဲသားကင္ဖုိ႕အတြက္ -
  1. အဆီပါေသာ အမဲသား - ၃ ေပါင္
  2. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
  4. သၾကား အညိဳ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  5. ပ်ားရည္ - ခြက္ ေလးပံု ၁ ပံု
  • oven foil အလူမီနီယံ အသားကင္တဲ႕ baking pan ထဲမွာ အမဲသားတံုးကုိ အဆီပါတဲ႕ ဘက္ျခမ္းကုိ အေပၚဘက္ျခမ္းမွာ ထားပီး အေပၚမွ oven foil ျဖင့္  ေသခ်ာ ထုတ္ပါ။ အမဲသားကင္ေနတုန္း အမဲသားထဲက ထြက္လာေသာ အသားရည္၊ သၾကားအရသာ၊ ပ်ားရည္ အရသာတုိ႕ျဖင့္ အမဲသားကုိ ျပဳတ္ျပီး ကင္သလုိမ်ဳိး ကင္မွာမုိ႕ အလူမီနီယံ အသားကင္တဲ႕ Foil ျဖင့္ ေသခ်ာေလး ထုတ္ျပီး ... ပူေနေအာင္ ၾကိဳတင္ဖြင့္ထားေသာ oven ထဲသုိ႕ ထည့္ပါ။
  • Preheat oven 350ºF - 2 hours

 
  1. ကင္ျပီး အမဲသားကင္ကုိ ပါးပါးလွီးပါ။
  2. ဂ်င္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ
  4. ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
  5. 1/4 cup လတ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္
  6. ငါးငံျပာရည္ရည္
  7. စပါးလင္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။
  8. နံနံပင္ ရုိးတံမ်ားကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။
  9. နံနံပင္ အရြက္တုိ႕ျဖင့္ ႏွံစပ္ေအာင္ ႏွယ္ပီး သုပ္စားရင္ အမဲသားကင္ ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာကုိ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

အကယ္လုိ႕ အမဲသားကင္ကုိ အသားကင္ သပ္သပ္ .. အသားကင္ ႏွင့္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာ ေဆာ့စ္ တမ်ဳိးျဖင့္ တုိ႕စားခ်င္တယ္ဆုိရင္ ...


 Sauce အတြက္
  1. 1/2 cup of water
  2. 1 tsp rice vinegar ( or ) Lime Juice
  3. 2 tsp sugar
  4. 3 cloves of garlic
  5. 1/8 cup fish sauce, adjust to taste
  6. 5 Green Chili

0 comments :