Wednesday, March 20, 2013

ေႏြဦး ႏွင့္ ေရာင္စံုေက်ာက္ေက်ာ

Happy First Day of Spring!


ေႏြဦးရာသီ၏ ပထမဦးဆံုး ေန႕ရက္
( March - 20 ~ June - 20 )


Spring Season ဆုိေပမယ့္ စႏုိးမ်ားႏွင့္ ေႏြဦးရာသီ

 

အေမရိကားက ရာသီဥတု ၄ မ်ဳိးထဲမွာ Spring Season ( ေႏြဦးရာသီဥတု ) ကုိ အၾကိဳက္ဆံုး ..

Winter, Spring, Summer & Fall Season
 
 

ေႏြဦး မနက္ခင္း ေနေရာင္ျခည္ ေႏြးေႏြးေလး
 
 

ေဘးႏွစ္ဖက္ စာတုိက္ပံုး ေနရာ က်ဥ္းေျမာင္းေသာ လမ္းသြယ္ထဲကေန ျမင့္မားေသာ အရုိးျပိဳင္းျပိဳင္း သစ္ပင္ ႏွင့္ ေကာင္းကင္ျပာ


ကြန္နတ္တီကတ္က အခုထိ ေဆာင္းရာသီပါပဲ။ စႏုိးမ်ား မကုန္ေသးပါဘူး။

 

ေက်ာင္းကားေစာင့္ေနေသာ သမီးႏွင့္ သား
 


 

ခ်မ္းေနတာ ..


ဒီေန႕ မနက္ေစာေစာ က်ထားေသာ စႏုိးမႈန္ေလးေတြ .. မွန္မွာ ကပ္ေနတဲ႕ ပံုစံ

 

 

 

စႏုိးပစ္တမ္းေဆာ့ေနၾကတာ ...
 
 


အေနာက္နားမွာ ေတာင္ေလ .. ေဆာင္းတြင္းဆုိ အဲဒီ ေတာင္က အျဖဴေရာင္ စႏုိး ဖံုးလြမ္းေနျပီး ...
Spring ဆုိ အနီေရာင္ .. Summer ဆုိ အ၀ါေရာင္ .. Fall ဆုိ မီးခုိးေရာင္ .. ( အရြက္ေၾကြကုန္လုိ႕ )

 

ေမဘဲလ္ အဖူးေလးေတြ ႏွင့္ ေဆာင္းခုိဌက္
 

American robin bird


ေဆာင္းခုိဌက္ေလးေတြ ျပန္လာျပီေလ ..

 


Learning raz-kids.com

 

သားသား ကြန္ျပဴတာ ႏွင့္ စာလုပ္ေနတာ ...
 
 


In the shopping cart 
Facebook video : Henry - In the shopping cart

 Get down Danny
Facebook video : Henry - Get down Danny




Snow slide
Facebook video : Henry - Snow slide

အိမ္က ကေလး ႏွစ္ေယာက္ ... သားသား နဲ႕ သမီးကုိ ျမန္မာစာ ႏွင့္ ပတ္သက္ျပီး ကုိယ့္၏ သေဘာထားက ဒီပုိစ္႕မွာ ေရးထားပါတယ္။


 Colourful Jelly
 

colourful jelly
 

colourful jelly
 


Agar Agar -  1/3 Packet
Green Food Color
Yello Food Color
Pink Food Color
Red Food Color
Purple Food Color
Water - 2 cups
Sugar - 1 cup
~~~~
ေရ - ၂ ခြက္
သၾကား - ၁ ခြက္
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ - ၃ ပံု ၁ ပံု
မီးဖုိေပၚမွာ ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိပါ။
( ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါက ေက်ာက္ေက်ာမ်ား ညက္ပါသည္။
ေက်ာက္ေက်ာ အမႈန္႕ ႏွင့္ ေရ၊ သၾကားကုိ အျပင္မွာ ေမႊေပးပီးမွ မီးဖုိေပၚ အပူေပး ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိတာ ပုိေကာင္းပါသည္။ )
က်ဳိထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ားကုိ ေကာ္ဖီပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ ( အနည္းငယ္ ပမာဏ )
ပန္းကန္လံုး ၅ လံုးထဲ ထည့္ျပီးမွ အေရာင္ဆုိးေဆးမ်ားကုိ အနည္းငယ္ တစ္စက္ မွ ႏွစ္စက္ ေလာက္ ထည့္ျပီး ေက်ာက္ေက်ာကုိ အေရာင္ဆုိးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ခဲထားပါ။
ေက်ာက္ေက်ာရည္ နည္းတာမုိ႕ ခဏေလးႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမ်ား ခဲသြားပါလိမ္႕မယ္။
 

ခဲသြားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမ်ားကုိ အတံုးေသးေသးေလး လွီးစိတ္ထားပါ။ ေသးေလ လွေလပါပဲ ...
 


Agar Agar -  2/3 Packet
Water - 3 cups
Sugar - 1 cup
Coconut Milk - 1 can
~~~~
အုန္းႏုိ႕ တဗူးကုိ အရင္ က်ဳိထားပါ။ ...
ေရ  ... ကုိ ( ၃ ) ခြက္
သၾကား ...  ( ၁ ) ခြက္ ကုိ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပီး ...
ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕ ( ၃ ပံု ၂ ပံု ) ထည့္ ... ေပ်ာ္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပီးမွ မီးဖုိေပၚမွာ အပူေပးပီး ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိပါ။
အဖတ္လုံး၀ မက်န္ေအာင္ ညက္ေနေအာင္ ေမႊေပးပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲ ထည့္။
ခဏေလာက္ ၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံပါအံုး ...
ေရခဲေသတာ ထဲ ထည့္တာလည္း ရပါတယ္။
ခဏေလးမွ ခဏေလးပါ ..
က်ဳိထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာပူမ်ား အပူခ်ိန္ ေလွ်ာ့က်ျပီ ဆုိတာႏွင့္ လွီးစိတ္ထားေသာ ကာလာစံု ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ားကုိ အားလံုး ေရာေမြျပီး ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲ ျဖန္႕ထည့္လုိက္ပါ။
( မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ စတုိင္ပံုစံ .. ကာလာ တူတူ .. လုိင္းေလးေတြ .. အစိမ္းေရာင္ တလုိင္း၊ အနီေရာင္ တလုိင္း .. ၾကိဳက္သလုိ ပံုစံလုပ္ႏုိင္ပါသည္။ )
ျပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲ တနာရီေက်ာ္ေလာက္ အေအးခံလုိက္ရင္ပဲ ေက်ာက္ေက်ာက လွီးလုိ႕ ရေနပါပီ။


colourful jelly


colourful jelly

 

 

 

 


ေရႊခ်ီ

 

0 comments :