Friday, February 8, 2013

ၾကက္သား ေမလ္းရုိးနိစ္႕ကင္

IMG_2402

Baked chicken thighs with mayonnaise

Ingredients :
  • Chicken thigh - 9
  • Salt - 1 tsp
  • Smoked paprika - 1 1/2 tsp
  • Mayonnaise - 4 tbsp
  • Preheat oven - 425ºF - 25 minutes and 375ºF - 25 minutes
IMG_2407

ခ်က္စားရတာ အရမ္းလြယ္တဲ႕ဟင္းပါ ...

  • ၾကက္ေပါင္ရင္းပုိင္းသား - ၉ တံုး
  • ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

( ဒီေနရာမွာ စကားစပ္လုိ႕ ေျပာရအံုးမယ္ .. ခင္ရပါေသာ ကေလး တေယာက္က ၾကက္သားေၾကာ္တာ ဆားကုိ ၾကက္သားဟင္း ခ်က္သည့္ အခါမွာ ထည့္ေသာ ဆား ပမာဏ အတုိင္းပဲ ထည့္ပါတယ္။ အဲဒါဆုိေတာ့ ၾကက္သားေၾကာ္က ငံတာေပါ႔ ..
ဟင္းေတြ ခ်က္ရင္ ဟင္းအႏွစ္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေတြ ပါေသးတယ္ေလ ..
ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ဟင္းခ်က္သည့္အခါမွာ ထည့္သည့္ ဆားပမာဏ ႏွင့္ အသားခ်ည္း သပ္သပ္ ကင္တာတုိ႕ .. ေၾကာ္တာတုိ႕ ျပဳပ္တာတုိ႕မွာ ထည့္ရေသာ ဆား ပမာဏ မတူဘူးဆုိတာ ျမင္ေအာင္ ေျပာျပတာပါ ...
ကုိယ္ရဲ႕ ခင္ရပါေသာ ကေလးက ပညာေရး တဖက္ .. အလုပ္ တဖက္ ဆုိေတာ့ အာရုံေတြ အရမ္း မ်ားတယ္ေလ .. အဲဒီေလာက္ အထိ လုိက္ေတြး .. လုိက္ မၾကည့္ႏုိင္ဘူးေလ ..
ကုိယ့္ကုိ လာေမးေတာ့ ကုိယ္ သူ႕ကုိ ျမင္ေအာင္ တခြန္းတည္းပဲ ေထာက္ျပလုိက္တာ သူေတာ္ေတာ္ေလးကုိ ေက်နပ္သြားတယ္ ... ကုိယ္လည္း ပီတိ ျဖစ္ရပါတယ္။  )

  • မီးသင္းထားေသာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • မာရုိးနိစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း

ၾကက္ ေပါင္ရင္းပိုင္းသားကုိ ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ခပ္ေျဖးေျဖး ထည့္ရင္း ႏွယ္သြားပါ ( အဲဒါဆုိ ၾကက္သား အားလံုးထဲ ဆား မ်ား ေရာက္ပါလိမ္႕မယ္။ လက္တဖက္က ႏွယ္ေနတုန္း က်န္လက္တဖက္က ဆားကုိ ခပ္ေျဖးေျဖးေလးသာ ထည့္ႏွယ္ .. စိတ္မရွည္ရင္ တခါတည္းသာ ႏွယ္ခ်လုိက္ပါ :P ) ကုိယ္က ဆားထည့္တာ နည္းလုိ႕ ၾကက္သား အားလံုးထဲ အရသာ ၀င္ေစခ်င္တာမုိ႕ ႏွယ္ရင္း ဆားျဖဴးခုိင္းတာပါ။

ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ခြဲကုိ မီးဖုိေပၚမွာ ေလွာ္လုိက္ပီး ထည့္ႏွယ္ပါ။

( smoked paprika ပုလင္း ရွိရင္ မေလွာ္လည္း ရပါသည္။ ကုိယ့္တုိ႕အိမ္မွာေတာ့ မရွိဘူး။ အေရာင္တင္မႈန္႕ကုိ ေလွာ္ပီးပဲ သံုးတယ္။ အကင္တုိ႕မွာ ငရုတ္သီး အမႈန္႕ သံုးရင္ ေလွာ္ပီး ထည့္ပါ။ ပုိစားေကာင္းပါသည္။ ၀က္နံရုိး အစပ္ကင္ ပုိစ္႕မွာ ကုိယ့္ ထည့္သံုးထားပါတယ္ )

  • ေမလ္းရုိးနိစ္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း ထည့္ႏွယ္ပါ။
ၾကိဳတင္ ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ oven
အလယ္စင္ မွာ ၾကက္သားတံုးေလးေတြ အေရခြံ ဘက္ျခမ္းကုိ ေအာက္ဘက္မွာ ထားပီး တန္းစီ တင္ပါ။
အလယ္စင္ ေအာက္နားမွာ ၾကက္သားတံုးမွာ က်လာေသာ ၾကက္ဆီေတြကုိ oven tray ျဖင့္ ခံထားပါ။
  • 425ºF - 25 Minutes
ၾကက္အေရခြံ ဘက္ျခမ္းကုိ အေပၚဘက္ လွန္ေပးထားပီး
  • 375ºF - 25 Minutes ကင္ပါ ။

oven foil ထဲ ထည့္ပီး ကင္လွ်င္ .. ၾကက္သားထဲက ထြက္လာေသာ ၾကက္ဆီမ်ားျဖင့္ ၾကက္သားျပဳပ္ပီး ကင္သလုိ ျဖစ္ေနပါလိမ္႕မည္။

oven rack ေပၚမွာ တင္ပီး ကင္ပါ။

ကင္သည့္ အခ်ိန္ စိတ္တုိင္းက် ထပ္တုိးလုိ႕ ရပါေသးသည္။ ၾကက္သား တဘက္စီကုိ ၃၅ မိနစ္စီ ထားပီး ကင္လည္းရ သလုိ .. 
ဆား ႏွင့္ ေမလ္းရုိးနိစ္႕ကုိ ပုိထည့္လုိ႕လည္း ရပါသည္။

2 comments :

ေမၿမိဳ႕မိုး said...

မာရိုးနိစ္က တုိ႔စားဖို႔ မွတ္ေနတာ :)
ေမာင္ငယ္.
ေမၿမိဳ႕မိုး

သီရိရတနာ said...

@ ေမျမိဳ႕မုိး - မာရုိးနိစ္႕က တုိ႕စားလုိ႕လည္း ရတယ္။ အသုပ္ေတြထဲ ထည့္စားလုိ႕လည္း ရတယ္ .. သူ႕ကုိ သုပ္ပီး ကင္စားရင္ စိမ္႕ ေနတာမုိ႕ အရသာ တမ်ဳိး ရွိပါတယ္။