Wednesday, February 27, 2013

၀က္သား စပါးလင္ ခ်ဳိ-စပ္


၀က္သား စပါးလင္ အခ်ဳိခ်က္


Pork with lemon grass curry

Ingredients
  1. 2.5 lb   - pork
  2. 4 cloves garlic, crushed
  3. 1 lemon grass, chopped
  4. 1/4 cup finely chopped fresh corinder stalks
  5. Red onion ( Medium ) - 1
  6. 2 tbsp - soy sauce
  7. 2 tbsp - fish sauce
  8. 3 tbsp - seasame oil
  9. 1 tbsp - sugar
  10. 1/4 cup - Chilli Sauce

fresh corinder stalks ( နံနံပင္ ရုိးတံမ်ား )


  1. ၀က္သား - ၂ေပါင္ခြဲ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာ
  3. စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
  4. နံနံပင္ ရုိးတံ - အနည္းငယ္
  5. ၾကက္သြန္နီ  - ၁ ဥ
  6. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း     ( ၂ ) ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
  8. ႏွမ္းဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  10. ငရုတ္ဆီ - ခြက္ ေလးပံု ၁ ပံု
  • ၀က္သားကုိ တစ္လက္မ အရြယ္ အသားတံုး တုံးထားပါ။
  • ၀က္သားကုိ ပဲငံျပာရည္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီ ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း၊ သၾကား၊ ငရုတ္ဆီတုိ႕ျဖင့္ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ႏွယ္ပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ။
  • စပါးလင္ တေခ်ာင္းကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ပါ။
  • နံနံပင္ ရုိးတံမ်ားကုိ  ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ တဥ ကုိ ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါ။

အသားမ်ား ႏွပ္ထားပီး နာရီ၀က္အၾကာမွာ -
  • ခ်က္မယ့္အုိးထဲ ဆီကုိ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ အရင္ေမႊပီး ဆီသတ္ပါ။
  • ပီးလွ်င္ စပါးလင္ ထည့္ ေမႊ ေၾကာ္ပါ။
  • ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ နံနံပင္ ရုိးတံမ်ားထည့္ပါ။
  • ဆီကုိေမႊးေနေအာင္ ဆီသတ္ေၾကာ္ပီး တေအာင့္ၾကာမွ -
  • ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကုိ ထည့္ေမႊပါ။
  • ၀က္သား အသားက်စ္သည့္ အထိ ေမႊပါ။
  • ပီးမွ ေရ ထည့္ပါ။
  • ေရ ၃ ေရေလာက္ ခ်က္ပီးလွ်င္ ၀က္သား အသား ႏူးအိေနပါျပီ။
  • ၀က္သား ဆီျပန္လာခါနီးမွာ ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( သုိ႕မဟုတ္ ) လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ဆားျဖဴးပီး ေမႊ ... ဆီက်န္ ေရက်န္ အေနအထားေလာက္ ရျပီဆုိလွ်င္ မီးဖုိမီး ပိတ္လုိ႕ရပါျပီ။


၀က္သား စပါးလင္ အခ်ဳိခ်က္ ...
ငရုတ္ဆီေၾကာင့္ အစပ္ အရသာလည္း ပါသလုိ ... ( ခပ္စပ္စပ္ေလး စားႏုိင္လွ်င္ ငရုတ္ဆီကုိ ခြက္ ၁ ခြက္ေလာက္ ထည့္ခ်က္ႏုိင္ပါတယ္။ )
စပါးလင္ အနံေမႊးေမႊး .. နံနံပင္ ရုိးတံ ေမႊးေမႊးေလးျဖင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ဟင္းလွ်ာ တစ္မ်ဳိးပါ။
စပါးလင္ကုိလည္း ၂ေခ်ာင္းေလာက္ ထည့္ခ်က္ႏုိင္ပါေသးတယ္။


Colourful Muffin

2 comments :

Phyo Evergreen said...

အစ္မ ပံုေတြနဲ႔ႏွိပ္စက္တယ္ေနာ္..။ ကြ်န္ေတာ္က စပါးလင္တို႔ ပင္စိမ္းတို႔ အနံ႔ဆို သိပ္ႀကိဳက္။

သီရိရတနာ said...

@ Phyo Evergreen - ဟီး ... ဟီး
အမလည္း စပါးလင္၊ ပင္စိမ္း အျပင္ ငရုတ္ပြ ကုိ ဆီျပန္ ခ်က္ပီး အုပ္ထားတဲ႕ ဟင္းေတြလည္း ၾကိဳက္ပါ႔ ...

အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ... :)