Monday, February 25, 2013

၀က္သား ေပါင္မုန္႕


 Pork buns

Evy's Kitchen - Tuna Buns ခ်က္နည္း အတုိင္း မုန္႕ဖုတ္ထားေသာ ၀က္သား ေပါင္မုန္႕


 

Thank you for sharing your recipe & cooking method, Evy. :)
 
 


ကုိယ္ .. ဂရမ္တုိ႕ .. မီလီလီတာ တုိ႕ကုိ သိပ္ မတြက္တတ္ဘူး။
အေမရိကန္ စံႏႈန္း - cup ႏွင့္ tea spoon ပဲ တြက္တတ္ပါတယ္။ 


အိမ္မွာ ဒီ ခ်ိန္တြယ္ခြက္ ႏွင့္ ခ်ိန္တြယ္ဇြန္းပဲ ရွိတာလည္း ပါတယ္။




ပါ၀င္ပစည္းမ်ား


iPad ႏွင့္ စာရြက္ကုိ မီးဖုိေခ်ာင္ ထဲ ယူလာ ..


ကလစ္ျဖင့္ ခ်ိတ္ပီး ခ်က္ ..
ဒီေန႕ ညေန ေပါင္မုန္႕ ဖုတ္ထားတာမုိ႕ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ ေပါင္မုန္႕ 


Yeast ( အထုတ္ကုိ နမူနာ ျပထားတာပါ။ အဲဒီ ဓာတ္ပံုက မႏွစ္က ပုိစ္႕ထဲက ဓာတ္ပံု )


ဂ်ဳံႏွယ္ပီး


တစ္သွ်ဴး အၾကီး ကုိ ေရ နည္းနည္း စြတ္ .. ေရစင္ေအာင္ ညစ္


ဂ်ဳံ ဖန္ဇလံု မွာ အုပ္


Timer ေပးထား .. တစ္နာရီခြဲ 


ေနာက္တသုပ္ .. ဂ်ဳံ၊ သၾကား၊ ၾကက္ဥ၊ ေထာပတ္တုိ႕ျဖင့္ ေရာပီး ႏွယ္ .. တစ္သွ်ဴးစုိ အုပ္


၆ တံုးျဖတ္လုိက္တယ္။ 
ဂ်ဳံေခ်ာင္း လိမ္႕ပီး


S ပံုစံ ( သုိ႕မဟုတ္ ) 8 ပံုစံ 


တစ္သွ်ဴးစုိျဖင့္ အုပ္  ( ေရစင္ေအာင္ ညစ္ထားေသာ အ၀တ္စုိျဖင့္အုပ္ )


ပြေဆး တန္ခုိးျဖင့္ ဂ်ဳံမ်ား ၂ဆ ထြားလာ


အိမ္မွာ ၀က္သားပဲ ရွိလုိ႕ ၀က္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ mayoniase နည္းနည္းတင္ပီး ၾကက္ဥ သုပ္


Preheat oven - 375ºF - 18 minutes
၁၅ မိနစ္ အေနအထားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။
အခု မုန္႕ဖုတ္ထားတာက ၀က္သား ၾကိတ္သားမုိ႕လုိ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ မီးနည္းနည္း ထပ္တင္လုိက္တာ။
ပူေနေအာင္ ၾကိဳဖြင့္ထားေသာ oven မွာ ၁၈ မိနစ္ေလာက္ ေပါင္မုန္႕ဖုတ္ပီး ..
၁၀ မိနစ္ သာသာေလာက္ပဲ အေအးခံျပီးတာႏွင့္ ကေလးမ်ားက ခ်က္ခ်င္းကုိ စားေနၾကတာပါ။


ကေလးေတြကေလ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ သမီးဆုိ တစ္ေယာက္တည္းနဲ႕ ၃ ခုေလာက္ စားပီး .. သားသားက ၂ ခု ..
၆ ခု လုပ္တာ အခု ကုန္သြားျပီ ...


အရမ္း စားလုိ႕ ေကာင္းတာပဲ .. Evy ... ခ်က္နည္း မွ်ေ၀ေပးတာ ေက်းဇူး အထူးတင္ပါတယ္။




Chili sauce & tomato sauce

ဒီ ပံုေလးက ရန္ကုန္ စီးတီးမတ္ Season & bakery မွာ ေရာင္းတဲ႕ ေပါင္မုန္႕ကုိ သမီးစားေနတာ .. သားသားက သူ႕ ေပါင္မုန္႕ တခု ကုန္သြားျပီ .. အဲဒါ ေနာက္တခု ထပ္စားခ်င္ေနတာေလ ..

အိမ္က ကေလးေတြက အဲလုိ မုန္႕ဖုတ္ထားတဲ႕ ေပါင္မုန္႕ ဆုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။

သူ႕အရသာက hamburger အရသာ ႏွင့္လည္း မတူဘူး။ sandwich လုိလည္း မဟုတ္ပါဘူး။ 
စင္ကာပူမွာတုန္းက Tampines bus station မွာ ေရာင္းတဲ႕ အခုလုိ ေပါင္မုန္႕မ်ဳိးကုိ အဲဒီမွာ ဘက္စ္ကား ေျပာင္းစီးတုိင္း ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ 


ဒါက Foxwood - Connecticut, USA သြားတုန္းက ၀ယ္စားတဲ႕ ေပါင္မုန္႕ဆုိင္ ..
အဲလုိ ေပါင္မုန္႕ဆုိင္မ်ဳိးက ေနရာ တကာ မရွိပါဘူး။ 

 ရန္ကုန္၊ season and bakery က ေပါင္မုန္႕ဆုိင္လုိမ်ဳိး၊ ဒယ္ဒီက အဲဒီ ေပါင္မုန္႕ေတြ ၾကိဳက္လုိ႕ ၀ယ္စားေနတာပါ။ ေစ်းေတြက အေသးစိတ္ေတာ့ မေရးေတာ့ပါဘူး။ ရန္ကုန္မွာ ၅၀၀၀က်ပ္ဖုိး ၀ယ္တဲ႕ ေပါင္မုန္႔ အမ်ဳိးစားစံု ေတြက ဒီမွာ၀ယ္ရင္ ေဒၚလာ ၂၀ဖုိးပါ။ ^o^


အရင္ပုိစ္႕ 


2 comments :

Evy said...

ခုမွေတြ႔လုိ႔မေရ။ မလဲ ေပါင္မုန္႔ေလးေတြဖုတ္ထားတာ စံုေနတာပဲေနာ္။ အိမ္လုပ္ေပါင္မုန္႔ေတြက ပိုၿပီးလတ္ဆတ္လုိ႔ စားလုိ႔သိပ္ေကာင္းတယ္

သီရိရတနာ said...

@ Evy .. အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ Evy ေရ ...
အိမ္က ကေလး ၂ေယာက္ကေလ အဲလုိမ်ဳိး ေအရွန္ ေပါင္မုန္႕ကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။ ဒီမွာ အလြယ္တကူ ၀ယ္လုိ႕ရေသာ ေပါင္မုန္႕ေတြက နည္းနည္း ၾကမ္းတယ္။ သိပ္ျပီးေတာ့ မႏူးညံဘူး။ ပီးေတာ့ cinnamon ဆင္နမြန္ ( သစ္ၾကားပုိးေခါက္ေတြလည္း ပါတယ္။ ) ဒီမွာ ကြတ္ကီး၊ သၾကားလံုး၊ ပီေက၊ ေပါင္မုန္႕၊ ေ၇ခဲမုန္႕၊ ကိတ္မုန္႕၊ ဆပ္ျပာ၊ ဖေယာင္းတုိင္၊ အကုန္ ကုန္ .. သစ္ၾကားပုိးေခါက္ေတြနဲ႕ လုပ္တတ္လြန္းလုိ႕ .. ေစ်း၀ယ္ရင္ ပါ၀င္ပစည္းကုိ သတိထားျပီး ၾကည့္ေနရတယ္။ သစ္ၾကားပုိးေခါက္ကုိ ဟင္းအေနျဖင့္ပဲ ၾကိဳက္တယ္။ ကြတ္ကီး ၊ ေပါင္မုန္႕ထဲ ထည့္တာေတာ့ မၾကိဳက္ဘူး။ သူ႕က က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းေပမယ့္ ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက စားေနမက်ေတာ့ မၾကိဳက္ဘူး။ လက္ဘက္ရည္ထဲလည္း သူ႕ကုိ ထည့္ေဖ်ာ္ေသးတယ္။ ေကာ္ဖီထဲေကာပဲ။ :D

Facebook မွာ Evy ေပါင္မုန္႕ ဓာတ္ပံုတင္ကတည္းက သေဘာက်ေနတာ .. Evy ပုိစ္႕တင္ပီးသားနဲ႕ ၁ ရက္ ၂ ရက္ေတာင္ မေစာင့္ႏုိင္ဘူး။ ခ်က္ခ်င္း ေပါင္မုန္႕ ဖုတ္တာေလ။ :D