Monday, February 18, 2013

ၾကက္သား လက္ဘက္ အရည္ေသာက္ဟင္း




IMG_2593

လက္ဘက္ ၾကက္သား အရည္ေသာက္ဟင္း

  • ၾကက္သား - ၄ေပါင္ခြဲ
  • ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ အရသာ လုိတုိးပုိေလွ်ာ့ ျပင္ႏုိင္ပါတယ္။
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  • ဆႏြင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ¼
  • လက္ဘက္ေျခာက္ - ¼ ခြက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၆ မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ (ဥၾကီး) - ၁ လံုး
  • ဂ်င္း - လက္တဆစ္
  • ဆီ - ¼ ခြက္ ( ဆီသတ္ခ်က္ရုံပဲမုိ႕ ဆီကုိ ေလွ်ာ့ပီး ထည့္ခ်က္လုိ႕ ရပါတယ္ )
  • မန္းက်ည္းမွည့္ အရည္

IMG_2595

  • Chicken  – 4.57lb
  • Salt – 1 tsp
  • Fish sauce - 2 tbsp, as you like taste
  • Paprika – 1 tsp
  • Turmeric Powder – ¼ tsp
  • Green tea - ¼ cup
  • Garlic – 6 cloves
  • ( Red ) Onion – 1
  • Ginger – 1 tbsp
  • Vegetable Oil – 1/4 cup
  • Tamarind sauce
 
IMG_2600


  • ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ တုိ႕ျဖင့္ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ႏွယ္ထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ေထာင္းထားပါ။
  • ဆီ ကုိ မီးအပူေပးပီး
  • ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္အထိ ဆီသတ္ပါ။
  • ပီးလွ်င္ လက္ဘက္ေျခာက္ကုိ ထည့္ပါ။
  • လက္ဘက္ေျခာက္ႏွင့္ အႏွစ္မ်ား ေရာေမႊေၾကာ္ပီးတာႏွင့္ တျပိဳင္နက္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကုိ ထည့္ပီး ...
  • အစာပလာမ်ားႏွင့္ ၾကက္သားတံုးကုိ ေသခ်ာ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ေမႊခ်က္ထားပါ။
  • ပီးမွ ေရကုိ ျဖည့္ပါ။
  • ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကုိ ထည့္ပါ။
  • လက္ဘက္ ၾကက္သားဟင္းက ၾကက္သားထဲ လက္ဘက္ေျခာက္ အရသာ အခါးေလး ၀င္မွ ပုိစားေကာင္းတာမုိ႕ ျဖစ္ႏုိင္လွ်င္ .. မီးေျမးေျမးထက္ တထစ္ေလွ်ာ့ျဖင့္ ခပ္ၾကာၾကာေလး တည္ပါ။
  • အရည္ေသာက္မုိ႕ ေရခမ္းသည့္အထိ .. ဆီျပန္သည့္အထိ ခ်က္စရာမလုိပါ။
  • ဆီျပန္ခ်က္မည္ဆုိလွ်င္ လက္ဘက္ေျခာက္ကုိ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
  • ၾကက္သားမ်ား ႏူးလာပါက မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ အနည္းငယ္ေလာက္ ထည့္ေမႊေပးပါ ...

ဒီဟင္းအရသာက ဘာႏွင့္ သ႑ာန္တူသလဲး ဆုိလွ်င္ လက္ဘက္ အသားကုိ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းျဖင့္ ႏွပ္ထားေသာ လက္ဘက္ ႏွင့္ ထမင္းကုိ ႏွယ္ပီး
ၾကက္သားဟင္း ဆီျပန္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသလုိ အရသာမ်ဳိးႏွင့္ အနည္းငယ္တူပါတယ္။

အခုက ၾကက္သား အရည္ေသာက္ကုိ လက္ဘက္ေျခာက္ အရသာ ခါးခါး ထည့္ခ်က္ .. ငရုတ္သီးစိမ္း အနံေမႊးေမႊးျဖင့္ ခါးခါး၊ စပ္စပ္ ခ်က္ထားေသာ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။

မီးေျမးေျမးျဖင့္ အသားႏူးသည့္အထိ .. ၾကက္သားထဲကုိ လက္ဘက္ေျခာက္ အရသာ ၀င္သည္အထိ ခ်က္ထားေသာ အရည္ေသာက္ဟင္း ျဖစ္ပါတယ္။

2 comments :

JuneOne said...

ထူးဆန္းလိုက္တာ...

သီရိရတနာ said...

@ June One - အံ႕ၾသသြားသလား မျမ၀င္း ...

အဲ ... ထူးဆန္းသြားသလား ဂၽြန္ ..

ဟား .. ဟ ... ဟား :D

ဘဲသားလုိ အဆီ၀ျဖိဳးတဲ႕ အသားျဖင့္ ခ်က္စားလွ်င္ ပုိစားေကာင္းတယ္။ အီတဲ႕ အသားကုိ အခါး အရသာ သြင္းပီး ခ်က္စားတာေလ ...

ၾကက္သားက်ေတာ့ ေမြးျမဴေရးၾကက္က အဆီျဖိဳးပီးသားေလ ...

အခါးအရသာသြင္းပီး ငရုတ္သီးစိမ္း ျဖင့္ အုပ္ခ်က္ထားတာမုိ႕ ခါး စပ္ေလး ..

ကုိယ္က လက္ဘက္ေျခာက္ကုိ အရမ္းၾကိဳက္ေတာ့ အဲဒီ အရသာပါတဲ႕ ဟင္းကုိ ၾကိဳက္ပါတယ္ ...