Saturday, January 19, 2013

Turkey Meat Ball


Turkey Meat Ball၊ ၾကက္ဆင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစာသြပ္ေပါင္း၊
၀က္သားအငံ စြန္တန္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္


ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္ဆင္သား


ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း
ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႕
သၾကား
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
ၾကက္ဥ ( အႏွစ္ ) ( သုိ႕မဟုတ္ ) ဘဲဥ ( အႏွစ္ )
အေၾကာ္မႈန္႕


မီးေျမးေျမး အေနအထား


Meat ball အတြက္ .. အလြယ္ဆံုးက
ၾကိတ္ထားတဲ႕ အသားေတြကုိ လက္နဲ႕ ႏွယ္ပီးတဲ႕အခါမွာ ၾကိတ္သားေတြကုိ လက္သီးဆုပ္ထဲကေန ညစ္ထုတ္လုိက္ရင္ အသားလံုး လံုး အေနအထား ထြက္ရွိလာပါမယ္။
မီးေျမးေျမး ထက္ နည္းနည္း မီးေလွ်ာ့ပီး နံပါတ္ ( ၄ ) ျဖင့္ ေရႊအုိေရာင္ သန္း သည့္ ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္ပီးသား အသားလံုးေၾကာ္ေတြကုိ တစ္သ်ဴးစကူျဖင့္ ဆီစုပ္ပီးမွ ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ပါ။


ငရုတ္ဆီ ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္က တုိ႕စားလုိ႕ ေကာင္းပါသည္။

 

 

 

 

0 comments :