Tuesday, January 15, 2013

ၾကက္သားခုတ္နည္း :P


wordpress blog အသစ္ကုိ 08.11.12 မွာ ... ဘေလာ့ အသစ္ စေရးတာက ျမန္မာလုိ zawgyi one fonts နဲ႕ ေရးပါတယ္။

လာဖတ္တဲ႕သူေတြ .. Like တဲ႕လူေတြက ျမန္မာလုိ မတတ္ေသာ ႏုိင္ငံျခားသားေတြမ်ားေနပါတယ္။

ကုိယ့္ဘေလာ့ရဲ႕ ရည္ရြယ္ခ်က္က ...
Sharing ေခတ္ၾကီးထဲမွာ .. ကုိယ့္ သိလုိက္တဲ႕ အသိ ...
ကုိယ့္ရဲ႕ အေတြ႕အၾကံဳကုိ မွ်ေ၀ခ်င္ရုံ သပ္သပ္ပါပဲ ...
တျခား ဘာမွ မရွိပါဘူး။

နာမည္ၾကီးဖုိ႕လည္း မဟုတ္တာမုိ႕ ... ကုိယ့္ဘေလာ့ လိပ္စာကုိ အၾကီးအက်ယ္ မေၾကျငာျဖစ္ပါဘူး။
ျဖစ္ခ်င္တာက ... တကယ္ ဖတ္ခ်င္တဲ႕လူ .. တကယ္ အကူအညီ လုိေနတဲ႕လူမ်ဳိးကုိ ေျပာျပေပးခ်င္ရုံ သပ္သပ္မုိ႕ .. search engines က လာတဲ႕ လူေတြ ကုိပဲ ဦးစားေပးမိတာပါ။

အခု လာဖတ္တဲ႕လူေတြ ရဲ႕ ဘေလာ့ေတြ trace ႏွင့္ သြားၾကည့္မိေတာ့မွ ကုိယ့္ ရဲ႕ ခ်က္နည္းေတြမွာ ဆီမ်ားေနတာ ...

ဒါေတာင္ ဆီကုိ အရင္ ဘေလာ့အေဟာင္း BLOGSPOT က ပုိစ္႕ေတြလုိ ဆီ - သံုးထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။

အခု ေနာက္ပုိင္း ခ်က္တဲ႕ ဟင္းေတြမွာ ဆီကုိ ... ခြက္ရဲ႕ ေလးပံု ၁ ပံု ပဲ ထည့္ခ်က္ထားပါတယ္။

အရင္ ပုိစ္႕ အေဟာင္းတုန္းက ဆီ က ခြက္ - ၁ ခြက္
ဆား ဆုိ အရင္ ပုိစ္႕ အေဟာင္းတုန္းက လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
အခု ဘေလာ့ အသစ္မွာ -
အခု လက္တေလာ ခ်က္ေနတဲ႕ ဟင္းေတြမွာ ... လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း ႏွင့္ ငံျပာရည္ ျဖည့္စြက္ ...

ဟင္းခတ္မႈန္႕ကုိ ရွိသမွ် ဟင္းတုိင္း .. ထည့္ မခ်က္ထားပါဘူး။

သူတုိ႕ ခ်က္နည္းမွာ ဆီက ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း၊ ဆားက ႏွမ္းပက္သေလာက္ ...

ပီးေတာ့ .. ဘေလာ့ဂါ တေယာက္ဆုိရင္ က်န္းမာေရး အသိပညာေပး ဘေလာ့ပုိင္ရွင္ပါ။ ကုိယ့္ဘေလာ့က ပုိစ္႕ကုိ လာလည္ပီး like သြားပါေသးတယ္။

သူ႕ရဲ႕ ဘေလာ့က ဗဟုသုတ ရပါတယ္။ ဒါေတြကုိ ေရွာင္လုိ႕လည္း အခု ေနာက္ပုိင္း အေမရိကားမွာ အသက္ရွည္လာတဲ႕ လူေတြ အမ်ားၾကီးပါပဲ။

အေမရိကားမွာ အသက္ ၈၅ ႏွစ္ဆုိတာ ကားေတာင္ ကုိယ္တုိင္ ေမာင္းေနတုန္းပါပဲ။


ကုိယ့္ ကုိ - တကယ့္ကုိ အျပဳသေဘာနဲ႕ မသိမသာ ... အမုန္းလည္း မပြားပဲ လာပီး ေထာက္ျပေပးေနတယ္လုိ႕ ကုိယ့္ကုိကုိယ္ ထင္ျမင္ ယူဆမိပါတယ္။


ကုိယ့္ရဲ႕ အရင္ဦးဆံုး ၂၀၀၈ ခုႏွစ္က wordpress ဘေလာ့မွာတုန္းက ဒီလုိ အျဖစ္အပ်က္မ်ဳိးေတြ မရွိခဲ႕ဖူးဘူး။

အခု wordpress ဘေလာ့က တျဖည္းျဖည္း ဘေလာ့ ဗားရွင္း ျမင့္ေနတာမုိ႕ .. ဘေလာ့ တခု ႏွင့္ တခု ဆက္ေၾကာင္းမိေနပါတယ္။

blogspot မွာ အဲလုိမ်ဳိး ရွိမရွိ မသိဘူး။ ကုိယ့္ ေသခ်ာ မသိတာလည္း ပါတယ္။

colouful ျဖစ္ေတာ့မွ ဒီလုိမ်ဳိးေလးေတြ ၾကံဳေနရတာမုိ႕ ... ကုိယ့္အတြက္ အထူးအဆန္းျဖစ္ေနတယ္။

blogspot တုန္းက blog roll ကေန လာတာမုိ႕ ျမန္မာ ဘေလာ့ဂါ ႏွင့္ ဧည့္သည္ေလာက္ပဲ ရွိပါတယ္။

ဒီလုိမ်ဳိး ႏုိင္ငံျခားသားေတြ မေတြ႕ဖူးဘူး။

တျဖည္းျဖည္းနဲ႕ ကုိယ့္ ရဲ႕ ဘေလာ့ ကုိ -

  • က်န္းမာေရး .. အေထာက္အကူျပဳ အစားအေသာက္ခ်က္နည္းမ်ား၊ ( ေရးဖုိ႕ လုိပါေသးတယ္ :P )
  • ခ်က္ရင္း ျပဳပ္ရင္း ၾကံဳေတြ႕လာေသာ ျပသနာ မ်ားကုိ ေျဖရွင္းနည္းမ်ား၊
( ဥပမာ - ကြတ္ကီး မုန္႕ဖုတ္တာ ဗန္းကုိ oven အလယ္ေနရာမွာ မထားပဲ .. မီး ႏွင့္ အရမ္း ေ၀းေ၀း စင္မွာ ထားပီး ဖုတ္တာတုိ႕ ... oven ကုိ ပူေအာင္ အရင္ ၾကိဳ မဖြင့္ထားပဲ ... ကုိယ့္ေရးတဲ႕ ၁၂ မိနစ္မွာ ... သူတုိ႕ ဖုတ္တဲ႕ မုန္႕က မက်က္ေသးတာတုိ႕ ။ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္းဆုိ ... ဌက္ေပ်ာ္သီး မွည့္ဆုိရင္ .. ေခ်ပီး ဆႏြင္းမကင္းဖုတ္ဖုိ႕ ... ဌက္ေပ်ာ္သီး မွည့္ကုိ blender ႏွင့္ ေမႊပီး ဆႏြင္းမကင္းမုန္႕ဖုတ္ရင္ မုန္႕ႏွစ္ရည္ မ်ားသြားတတ္တာတုိ႕ .. ဆိတ္သားလုိ ညွီတဲ႕ အသား မ်ားကုိ မညွီေအာင္ ခ်က္တာတုိ႕ ) အဲလုိမ်ဳိးေလးေတြေပါ႔ ... ေနာက္မ်ားမွပါ။ အခု လတ္တေလာေတာ့ ဘေလာ့မွာ ပုိစ္႕ေရးရင္းႏွင့္ ထည့္ ေရး သြားတတ္ပါတယ္။ တျခားသူမ်ားရဲ႕ ေမးလာတဲ႕ ကြန္႕မန္႕ေတြကုိ ျပန္ေပးရင္း .. တျခားလူရဲ႕ problem ေတြကုိ သိေနတာပါ။  ၾကက္သား မခုတ္တတ္တာ ဘာမွ ရွက္စရာ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ လာေမးတဲ႕လူက ကုိယ့္ရဲ႕ အသက္ ေခါက္ခ်ဳိး ငယ္ေပမယ့္ .. ႏုိင္ငံျခားမွာ တတ္ေနတဲ႕ ေက်ာင္းက စီးပြားေရး စီမံခန္႕ခြဲမႈ႕ နည္းပညာ ... တေန႕မွာ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ ေအာင္ျမင္ေသာ စီးပြားေရး လုပ္ငန္းရွင္ အေလာင္းအလ်ာ ေလးမုိ႕ ...
ၾကက္သား ခုတ္နည္းပါ .. ဓာတ္ပံု ႏွင့္ အတူ ရွင္းျပေပးလုိက္ပါတယ္။ အဲဒီလူေတြက gtalk က လူေတြပါ။ အသိေတြေလ ... သူ႕တုိ႕က ေမးရဲ .. ေျပာရဲေနေတာ့ .. ကုိယ္လည္း ဘေလာ့ေရးေနရင္းနဲ႕ problem ေတြ ဘယ္ေနရာမွာ ျဖစ္တတ္တယ္ဆုိတာ သိလာတာပါ။
ကုိယ့္ဘာသာ ကုိယ္ ခ်က္ေနတုန္းက ဒီလုိမ်ဳိးေလးေတြ ၾကံဳႏုိင္တယ္ဆုိတာ မသိဘူးေလ။
မခ်က္တတ္တဲ႕လူ .. စ ခ်က္ေတာ့ သူတုိ႕လည္း အခက္အခဲေလးေတြ ၾကံဳလာတာကုိ ေမးတာေပါ႔ ။ ကုိယ္လား .. အားမွ ေျဖတာ။ မအားရင္ မေျဖဘူး။
ေစ်းကုိင္မိတာ စိတ္မေကာင္းဘူး။ သူတုိ႕ အလွည့္က်ရင္ ေစ်းကုိင္မလား မသိဘူး။
" အန္တီသက္က .. ကေလးထိန္းေနရလုိ႕ မအားလုိ႕ပါကြယ္ " :)

Have a nice day!
Enjoy your life,
Thet Nandar @ Thiri Yatanar
09/18/2012
09:45 A.M ( EDT Time )


102-Year-Old woman still drives her 82-Year-old car

YouTube : http://youtu.be/CHwwwJ83oWo
 
 
 
ပလပ္စတစ္ျဖင့္ ထုတ္ပုိးထားေသာ ၾကက္သား



ၾကက္သား ေစ်းႏႈန္း
ၾကက္တေကာင္ - ၄.၈၅ ေပါင္


ၾကက္သားကုိ ထုတ္ထားေသာ ပလပ္စတစ္ကုိ ခြာပီးေနာက္


အထဲမွာ - ၾကက္အသဲ အျမစ္ ႏွင့္ လည္ပင္းရုိး ပါတယ္။


ၾကက္သားကုိ အရင္ဆံုး .. ေပါင္ရင္း ေနရာကေန စခုတ္ပါ။
ေပါင္ရင္း ၂ ဖက္ ကုိ ခုတ္ပီးလွ်င္ ..
ၾကက္ရင္ဘံုကုိ လက္ျဖင့္ ဆြဲ ခြါ ခ်လုိက္ပါ။


ၾကက္ - ၂ ပုိင္း ျပတ္သြားပါလိမ္႕မည္။


ေပါင္ရင္း ၂ ဖက္ကုိ ျဖတ္ ခုတ္ပီးလွ်င္ အလည္ပုိင္းကုိ -

 


အေနေတာ္ ခုတ္ထစ္ပါ။


ေပါင္ရင္းပုိင္း


အိမ္မွာ ေပါင္ ႏွင့္ ေပါင္းရင္းပုိင္း ကုိ ၂ ပုိင္းေလာက္ပဲ ခုတ္ထစ္၊ ခ်က္တာ မ်ားပါသည္။


အေတာင္ပံ ၂ ဖက္ကုိ ခုတ္ပါ။


အလယ္ကုိ တ၀က္ ျဖတ္


အေတာင္ပံ ကုိ တ၀က္ျဖတ္


အလယ္ပုိင္းကုိ တပုိင္းစီ


အေနေတာ္ ၾကက္သားတံုးပါ။

 



ၾကက္သားမ်ား ခုတ္ထစ္အပီး ...

2 comments :

thu ma said...

ၾကက္သားခုတ္နည္း ရွယ္ယာေပးတာ ေက်းဇူးတင္လိုက္တာ။ ဒီမွာက ခုတ္မေပးဘဲ ေကာင္လံုးလိုက္ ေရာင္းတဲ့ ဆိုင္ေတြက ေဈးပိုခ်ိဳတယ္ေလ။ အရင္တုန္းက ဝယ္ၿပီး ေသခ်ာမခုတ္တက္ပဲ ဟိုနားလိုက္ ခုတ္ ၊ ဒီနားလိုက္ခုတ္ နဲ ့အတံုးေတြက မလွဘူးရယ္။ အခုက် အစ္မသက္ ရွယ္ယာေပးတာ ေကာင္း၂ ခုတ္တက္လို ့အိမ္ကို ဖုန္းဆက္ေတာ့ေတာင္ မာမီကို ၾကြားလိုက္ေသးတယ္။ :D

သီရိရတနာ said...

@ Thu Ma - အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ သူမ ...

ကုိယ္ သူမ ကုိ အျမဲသတိရတတ္ပါတယ္။ ဒီဘေလာ့မွာ 2012 ကေန အခု အခ်ိန္အထိ ေပၚျပဴလာပုိစ္႕ အျဖစ္နဲ႕ နံပါတ္ တစ္ ခ်ိတ္ေနတာ သူမ၏ ဟင္းခ်က္နည္း ပုိစ္႕ေလ ...

ဒီ ဘေလာ့ ေရာက္တုိင္း သူမကုိ အျမဲ သတိရတတ္ေနတယ္။

ၾကက္သားခုတ္နည္းက အမွန္ ပုိစ္႕တင္ဖုိ႕ လံုး၀ ကုိ စိတ္ကူး မရတာပါ။

ခင္မင္ရပါေသာ တူ၊ တူမအရြယ္ သူငယ္ခ်င္းက ေမးလာလုိ႕ ..

သူလည္း ဘေလာ့ လာဖတ္ရင္းနဲ႕ ၾကက္သား ဒိန္ခ်ဥ္ မဆလာခ်က္ ကုိ ခ်က္စားခ်င္လာတယ္ေလ .. ၾကက္တေကာင္လံုးဆုိ ကင္တာ ပုိစားေကာင္တယ္။ ၾကက္ကင္ကုိ အသားမခုတ္ပဲ ဒီအတုိင္း လက္နဲ႕ ဖဲ႕စားတာ ပုိအားရေပမယ့္ ဟင္းတုိ႕ ဘာတုိ႕က်ေတာ့ ၾကက္သားက ခုတ္ပီး ခ်က္မွ ေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္။

ဒီမွာက ခုတ္ပီးသား အသားတံုးလည္း ရွိပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ .. တမ်ဳိးစီ ျဖစ္ေနပါတယ္။

ဥပမာ -
ၾကက္ ေပါင္ ဆုိ ၾကက္ေပါင္ၾကီးပဲ ..
ၾကက္ေပါင္ရင္းသား ( chicken thighs ) ဆုိလည္း ၾကက္ေပါင္ရင္းသားခ်ည္းပဲ၊
ရင္ဘံု ဆုိလည္း ရင္ဘံုခ်ည္းပဲ ေရာင္းတာမုိ႕ ..
သူ႕က တေကာင္လံုးကုိ ျမန္မာက သူ႕အေမ အိမ္ ဟင္းအုိးလုိမ်ဳိး ခ်က္ခ်င္တယ္ ဆုိပီး ေမးလာလုိ႕ ေျပာျပတာပါ။ သူ႕သာ မေမးရင္ လံုး၀ ကုိ ပုိစ္႕တင္ဖုိ႕ စိတ္ကူးေတာင္ မရပါဘူး သူမရယ္ ...

ကုိယ္တုိ႕ေတြ .. ေရျခား .. ေျမျခား ေရာက္မွ ကုိယ္ထူကုိယ္ထ ကုိယ္ဘာသာကုိယ္ အစ .. အဆံုး လုိက္လုပ္ေနရတယ္ေနာ္ ...

မိဘနဲ႕ ေနတုန္းကဆုိ .. အားလံုး အဆင့္သင့္ပဲ ... အေကာင္းဘက္က ၾကည့္ရင္ ကုိယ့္အား ကုိယ္ကုိးတတ္လာတယ္။ ကုိယ့္ဘ၀ ကုိ ကုိယ္တုိင္ စီမံ ခန္႕ခြဲတတ္လာတယ္။ ရင့္က်က္လာတယ္။

မိဘကလည္း သားသမီးနဲ႕ အေ၀းမွာ ေနရေပမယ့္လုိ႕ အရည္အခ်င္းရွိပီး ရင့္က်က္လာတဲ႕ သားသမီးအတြက္ ေက်နပ္ေနမွာပါ။