Saturday, January 5, 2013

ေျမအုိးထမင္းေပါင္း

 

ေျမအုိး ၀က္နံရုိး ထမင္းေပါင္း


  • ခ်က္ပီးသား ၀က္နံရုိး  - Pork Rib
  • ၀က္အူေခ်ာင္း - Chinese Sausage
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - Garlic
  • ဂ်င္း - Ginger
  • ခရုဆီ - Oyster Sauce
  • ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ ) - Dark Soy Sauce
  • ပဲငံျပာရည္ ( အျပစ္ ) - Sweet Soy Sauce
  • ေကာ္မႈန္႕ - Corn Starch
  • ဆား - Salt
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - Pepper
  • သၾကား - Brown Sugar
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ - Spring Onion
  • ေဆးဘဲဥ - Preserved Duck Egg
  • ပုစြန္ေျခာက္ - Dried Shrimp
  • ဆန္ - 2 cups rice
  • ၾကက္ေပါင္းရည္ - 3 cups Chicken Stock
  • ဆီ - 1tbsp


  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းကုိ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ပါ။
  • ဆန္ ထည့္ပါ။
  • ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ + အျပစ္ ) ထည့္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေကာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊပါ။
  • ပုစြန္ေျခာက္၊ ၀က္အူေခ်ာင္း ထည့္ပါ။
  • ၾကက္ေပါင္းရည္ ထည့္ပါ။
  • ( Medium Heat ) - 15 Minutes  မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္ပါ။
  • ၁၅ မိနစ္ ေလာက္ ခ်က္ရင္ ထမင္း က်က္ပါလိမ္႕မည္။
  • ထမင္း က်က္ခါနီးရင္ ... ၀က္နံရုိး ကုိ ထမင္း အေပၚမွာ တင္ထားပီး ေျမအုိး အဖံုးကုိ ျပန္ဖံုးထားပါ။
  • ( Low Heat ) - 15 Minutes ျဖင့္ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ ခ်က္ အပီး ...
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ျဖဴးပါ။
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴးပါ။
  • ေဆးဘဲဥ ထည့္ပါ။

၀က္နံရုိး ေျမအုိး ထမင္းေပါင္း


ပဲငံျပာရည္ထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ စိမ္ပီး တုိ႕စရာ လုပ္ထားပါ။
ေဆးဘဲဥ၊ ၀က္နံရုိးျဖင့္ တုိ႕စားပါက စားလုိ႕ေကာင္းပါသည္။

0 comments :