Saturday, January 5, 2013

အမဲသားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္


အမဲသားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္


 ေျမပဲေၾကာ္


ငရုတ္သီးေၾကာ္


အမဲသားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ အသားတုေၾကာ္


အမဲသားကုိ အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ႕ အရြက္ တခုႏွင့္ ေရာေၾကာ္ထားပါတယ္။
မုန္ညင္းခ်ဥ္ ေနရာမွာ ခ်ဥ္ေသာ အရသာရွိေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ ဖယ္ဖယ္ရြက္တုိ႕ႏွင့္လည္း ေရာေၾကာ္စားလုိ႕ရပါတယ္။
( ရန္ကုန္ စီးတီးမတ္ မွာ ဖယ္ဖယ္ရြက္ကုိ ၀ယ္လုိ႕ရသလုိ ေစ်းေတြမွာလည္း ၀ယ္လုိ႕ရႏုိင္ပါတယ္ )


မုန္ညင္းခ်ဥ္ ( Sour Mustard )


ေနာက္ေက်ာဘက္


အရင္ဦးဆံုး - ဆီ 1/2 ခြက္ ကုိ အပူေပးပီး - မီးေျမးေျမးျဖင့္ ငရုတ္သီးေျခာက္ အေတာင့္ေတြကုိ ေၾကာ္ပါ။
ၾကြပ္ပီဆုိရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပီး။
ေျမပဲ အဆန္မ်ားကုိ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေၾကာ္ေနရာကေန Low Heat အထိ မီးကုိ ေလွ်ာ့ခ်ပီး ေျမပဲ အဆန္မ်ား ၾကြပ္လာတဲ႕ အထိ မီး အားနည္းနည္းျဖင့္ ေမႊ .. ေမႊ ေပးပီး ေၾကာ္သြားပါ။
ေျမပဲဆန္ ၾကြပ္ၾကြပ္ အေနအထားေရာက္ပီဆုိရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပါ။


ငရုတ္သီးေျခာက္ အေတာင့္


ေစ်းႏႈန္း ( Asian Grocery ) မွာ ၀ယ္လုိ႕ရႏုိင္ပါတယ္။

 



အမဲသားကုိ ပါးပါး၊ ရွည္ရွည္ အေျမွာင္လုိက္လွီးပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွယ္ပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
ခုဏက ေၾကာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ အနံ - အရသာပါေနေသာ ဆီ
ေျမပဲေၾကာ္ အနံ - အရသာပါေနေသာ ဆီ ပူထဲမွာ - ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ေၾကာ္ပါ။

ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားမ်ား ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္သည့္ဆီျဖင့္ အမဲသားမ်ားကုိ ေမႊေၾကာ္ပီး မီးဖုိေပၚမွာ တေအာင့္ေလာက္ ထားပါ။
အမဲအသားထဲက အနီေရာင္ စုိ႕ေလးေတြ တက္လာပါလိမ္႕မယ္။ ( အမဲ အေသြး ေတြ ပါ )
အဲဒီ အခါ ထပ္ပီး အသားက်စ္လာတဲ႕ အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးလုိက္ပါ။

တေအာင့္ေလာက္ မီးဖုိေပၚမွာ ခဏထားလုိက္ .. ေမႊေၾကာ္ေပးလုိက္ရင္း -
အမဲသား - ထဲက ထြက္လာတဲ႕ အသား - အရည္ႏွင့္ပဲ ေမႊေၾကာ္ပီး ေနာက္ပုိင္း -
ပဲငံျပာရည္ အျပစ္ကုိ ထည့္ပါ။

( ဒီေနရာမွာ ပဲငံျပာရည္ အျပစ္ ကုိ အမဲသား စ မခ်က္ခင္မွာ ထည့္တာ မဟုတ္ပဲ ... အမဲသား ဆီသတ္ ေမႊေၾကာ္ပီး - အသားတံုးမ်ား က်စ္လာတဲ႕ အခ်ိန္မွ ထည့္ရတယ္ဆုိတာကုိ ေသခ်ာ ျမင္ေနေအာင္ ရွင္းျပထားတာပါ )

ပဲငံျပာရည္ ႏွင့္ ေမႊေၾကာ္ပီးမွ အမဲသားကုိ ေရ အေနေတာ္ထည့္ ...
အဖံုးအုပ္ .. မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္ပါ။

အမဲသားက ပါးပါးလွီးထားတာ တေၾကာင္း -
ခုဏက အမဲသား -  အသားထဲက ထြက္လာတဲ႕ အရည္ႏွင့္ပဲ ေၾကာ္ခ်က္ထားတာ တေၾကာင္းမုိ႕
တေရ - ၂ေရ ေလာက္ ခ်က္ရုံႏွင့္ အမဲသားက ႏူးေနပါပီ။

အမဲသား ေရ ခမ္းခါနီးမွာ ပါးပါးလွီးထားေသာ မုန္ညင္းခ်ဥ္ မ်ားထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
တဆက္တည္း ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ ထက္ပုိင္းခ်ဳိးထည့္ပီး ေမႊ ေၾကာ္ပါ။

အားလံုး အရသာ၀င္သြားေအာင္ .. အဖံုးကုိ အုပ္ပီး မီးကုိ Low Heat ျဖင့္ ဆီက်န္ ေရခမ္းတဲ႕ အထိ ခ်က္သြားပါ။

အမဲသား အရသာႏွင့္ အတူ အခ်ဥ္၊ အစပ္ အရသာ ပါေသာ အမဲသား မုန္ညင္းခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္


ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ ႏွင့္ တြဲဖက္ စားရင္ လုိက္ဖက္သလုိ -


အသားတုေၾကာ္ႏွင့္ပါ တြဲဖက္စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။


ရန္ကုန္အျပန္ လက္ေဆာင္ရထားေသာ အသားတုေၾကာ္


က်ဳိင္းတံု တံဆိပ္ ( စားလုိ႕ေကာင္းတယ္ )

0 comments :