Monday, January 28, 2013

ၾကက္သား အစပ္ေၾကာ္


အရုိးမပါ အသားသပ္သပ္ ၾကက္သား - ၂ ေပါင္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ( ၾကက္သား ႏွယ္သည့္အခါမွာ ထည့္ရန္ )
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ( ဂ်ဳံမႈန္႕ ႏွယ္သည့္အခါမွာ ထည့္ရန္ )
ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
ဂ်ဳံမႈန္႕ - ၁ ခြက္
ေရ - သံုးပံု ၁ ပံု ခ်ိန္ခြက္
ငရုတ္ဆီ - ခြက္ တ၀က္
ဆီႏွစ္ပီး မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္ အထိ ေၾကာ္ပါ။

 

Boneless Chicken - 2 lb
Salt & Black Pepper to taste
Egg - 3
Hot Chilli Sauce - ½ cup
All purpose flour - 1 cup
Water - ¹/3 cup
deep fried
Medium heat



ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ပီးသည့္အခါမွာ ၾကက္ဥထည့္၊ ဂ်ဳံမႈန္႕ထည့္၊ ေရထည့္ ႏွယ္ပီးမွ ငရုတ္ဆီမ်ား ထည့္ႏွယ္ပါ။


အခုရက္ပုိင္း ... အစပ္ေတြပဲ စားခ်င္ေနမိတယ္။ ထမင္းသုပ္ဆုိလည္း ငရုတ္ပြ အႏွစ္ + ႏွမ္းဆီမ်ားျဖင့္ ႏွယ္စားလုိ ႏွယ္စား ...
အစပ္ပါမွပဲ ခံတြင္းလုိက္သလုိမ်ဳိး ျဖစ္ေနတယ္။

Spicy food ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ .. ခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္။
အစပ္ ကုိ နည္းနည္းပါးပါး စားေပးပါ .. အလြန္အကၽြံေတာ့ မစားပါႏွင့္ ...

0 comments :