Saturday, January 26, 2013

ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္



ငပိေၾကာ္၊ ငပိခ်က္ေတြကေတာ့ အမ်ားၾကီးပါပဲ။

မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငပိခ်က္၊
မရမ္းသီး ငပိခ်က္၊
ခရမ္းသီး ငပိခ်က္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္၊
ဒန္သလြန္သီး ငပိခ်က္ အမ်ဳိးမ်ဳိး ပါပဲ။

ငါးပိလိမာခ်က္ 

ငပိေၾကာ္
ေဂြးသီး ငပိေၾကာ္
တညင္းသီး ငပိေၾကာ္
မရမ္းသီး ငပိေၾကာ္
ပန္းသီး အစိမ္း ငပိေၾကာ္
မန္းက်ည္းသီးေထာင္း ငပိေၾကာ္
မန္းက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ ငပိေၾကာ္
သံပုရာသီး ငပိေၾကာ္
ေရွာက္သီး ငပိေၾကာ္

( ေ၇ွာက္သီးသုပ္ရင္ ေရွာက္သီးဖတ္ေတြ ႏႊင္သလုိမ်ဳိး .. အဲဒီ ေရွာက္သီးဖတ္ေတြကုိ ငပိေၾကာ္ထဲ ထည့္ပီး ေရာေၾကာ္ထားေသာ ငပိေၾကာ္လုိမ်ဳိး ...

ကုိယ့္က ငပိေၾကာ္ကုိ အခြံပါး သံပုရာသီး အစိမ္း .. ကုိ ပါးပါး ေသးေသးေလးလွီး စိတ္ပီး ငပိေၾကာ္ ႏွင့္ ႏွယ္ထားေသာ ထမင္းထဲမွာ ျမဳပ္ပီး စားတတ္ပါတယ္ .. သံပုရာအခြံပါ တခါတည္း ၀ါးစားတတ္တာေလ ) 

( ခ်ဥ္တဲ႕ အသီး  မွန္သမွ် ... ငံေသာ အရသာ ရွိေသာ ငပိေၾကာ္ႏွင့္ ေရာ ေၾကာ္စားတတ္ၾကပါတယ္။ )

ခ်က္ပံုခ်က္နည္း သေဘာတရားကေတာ့ အတူတူၾကီးပါပဲ။ အဓိက ကေတာ့ ခံတြင္းလုိက္တဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာမ်ဳိး။

အခု ငပိေၾကာ္က ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း မ်ားမ်ား ေထာင္း ထည့္ပါ။ အိမ္မွာကေတာ့ အစပ္ကုိ စားတယ္။ တရားလြန္ၾကီးေတာ့ မစားႏုိင္လုိ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ ႏုိင္ႏုိင္ နဲ႕ ခ်က္ထားတဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္

ဒယ္အုိးထဲ ဆီ ထည့္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ေကာ္ဖီေသာက္ ပန္းကန္ျပား၀ုိင္းေလးေတြ နဲ႕ ၾကိဳတင္ ျပင္ဆင္ ေထာင္းထု ထားေသာ  ~~~~

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းထားတာကုိ ထည့္ပါ။
ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ ဆီသတ္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္မ်ား က်က္ေလာက္ပီ ဆုိရင္
လတ္ဆတ္ေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ကုိ ထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာမ်ားကုိ ထည့္ပါ။
လက္ဘက္ရည္ ပန္းကန္ခြက္ တလံုးစာ ေရ နဲ႕ ကြမ္းသီးလံုး တလံုးစာ စိမ္းစားငပိ ကုိ ေဖ်ာ္ပီး အနယ္မ်ား စစ္ထားတဲ႕ စိမ္းစားငပိရည္ကုိ ထည့္ပါ။
ဆား သုိ႕မဟုတ္ အခ်ဳိမႈန္႕ကုိ ျဖဴးေပးပါ။
ငပိ အနံ ေမြးပီး အဆာ ပလာစာမ်ား မကၽြတ္လြန္း၊ မစုိလြန္းတဲ႕ အေနအထားမ်ဳိးကုိ ရပီဆုိလွ်င္ ဒယ္အုိးကုိ ခ်လုိက္ပါ။

အခ်ဥ္ၾကိဳက္လွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ထားပီး ထည့္ခ်က္ႏုိင္ပါေသးတယ္။

အိမ္မွာက အခုေလာေလာဆယ္ ငပိေၾကာ္ အရသာကုိ စားခ်င္တာ။ ငပိ ရဲ႕ အရသာကုိ ထိန္းထားေပးမယ့္ ခပ္စပ္စပ္ေလး၊ ထမင္းနဲ႕ နွယ္စားတဲ႕အခါမွာ လွ်ာဂၽြန္းပ်ံသြားေအာင္ စားခ်င္လုိ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္ ကုိ ခ်က္စားတာပါ။


တုိ႕စရာကေတာ့ ကတက္စာ။


ထမင္းျဖဴျဖဴ ပူပူေလးမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္ နဲ႕ ႏွယ္ပီး၊ တုိ႕စရာ ကတက္စာေလးနဲ႕ ျမဳပ္ပီး စားလုိ႕ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ နဲ႕ မွ်စ္ ကုိ ျမဳပ္ပီး စားလုိ႕ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ရႈးရွဳးရွဲရွဲ နဲ႕ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ အရသာမ်ဳိးမုိ႕ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႕ ျမန္မာဟင္းလ်ာမ်ားျဖစ္ပါတယ္။


6 comments :

Anonymous said...

Yummy!
Iora

သီရိရတနာ said...

@Iora - Long time no see, Iora.
ကုိယ္ ဟုိတေလာကေတာင္ မင္းကုိ သတိရေနေသးတယ္။
ခရင္မ္ခ်ိစ္႕ စားေနရင္းနဲ႕ေလ .. ပုိစ္႕ေတြ မေရးတာ သံုးလေလာက္ ရွိပီေနာ္။

ရုိက္ထားတဲ႕ ဓာတ္ပံုေလးေတြ အရမ္းကုိ အသက္၀င္ပီး စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေနလုိ႕ သတိထားမိေနတယ္ Iora blog ကုိ ... connecticut မွာ သစ္ေတာက္ဌက္ ျမင္ရင္လည္း သတိရတယ္။ သူ႕ဆုိ ဓာတ္ပံု ဆြဲရုိက္မွာပဲလုိ႕ ...

မအားလပ္တဲ႕ၾကားက အခ်ိန္ေပးပီး ကြန္႕မန္႕ေရးေပးတာ ေက်းဇူးေနာ္ :)

Anonymous said...

ဒီမွာ ဒီမွာ… ဘယ္အညွိဳးနဲ့မ်ား ဒီဘက္မွာ ငရုတ္သီးငပိေၾကာ္၊ ဟိုဘက္မွာ သေဘၤာသီးေထာင္းနဲ့ ႏွိပ္စက္ခ်က္။ ကတက္ခ်ဥ္ေတာင္ပါလိုက္ေသးတယ္။ စိတ္နာတယ္။ ဂယ္ပဲ။ သူမ်ားေတြမ်ား ကုသိုလ္ေကာင္းခ်က္။ အစ္မတို့ဆီမွာ အကုန္အစံုရတယ္ေနာ္။ အားက်တယ္။
PN

သီရိရတနာ said...

@PN - ဟီး ဟီး ...

အဲဒါ ရန္ကုန္မွာ ေနတုန္းက ခ်က္စားခဲ႕တဲ႕ဟင္းပါ ...

ကတက္ခ်ဥ္က ရန္ကုန္ လမ္းမေတာ္လမ္းထိပ္ ...

၁၇လမ္းေစ်း ဒီဘက္နား လမ္းထိပ္မွာ ၀ယ္တာေလ ..

အေမ၇ိကားမွာ စားခ်င္ရင္ေတာ့ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္လာဥ ပုိးတီခ်ဥ္၊ ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ဖတ္၊ ေဂၚဖီပန္းပြင့္ ( ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ အိမ္မွာ ထမင္းရည္ျဖင့္ အခ်ဥ္ေဖာက္ၾကတာပါ ) သရက္ခ်ဥ္ - ဆားျဖင့္သိပ္ပီး ခ်ဥ္တာ .. အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိပါေသးတယ္။

ကုိယ္ စားေတာ့ စားတယ္။ အရမ္း မစားရဲဘူး။ အဲဒါေတြက မလတ္ဆတ္ေတာ့ အခန္႕မသင့္ရင္ အသည္းေရာဂါ ရပါတယ္။

အေမရိကား ေစ်းဆုိင္ေတြမွာေတာ့ သခြါးသီး အခ်ဥ္တည္၊ ( အမ်ဳိးမ်ဳိး ၇ွိပါတယ္ ။ သူတုိ႕က ပုလင္းေလးေတြနဲ႕ ေရာင္းတယ္။ ေပါင္မုန္႕ေတြနဲ႕ တြဲစားတာ )

ဗမာလူမ်ဳိး - ရန္ကုန္ ႏွင့္ ျမန္မာ - တုိင္းရင္းသားမ်ဳိးစံု ... လုိမ်ဳိး ... အခ်ဥ္တည္၊ ထားတာေလာက္ စားလုိ႕ မေကာင္းဘူး။

သူ႕ရုိးရာ သူ႕အစာေပါ႔ေနာ္ ...

ပန္းကန္ ၾကည့္လုိက္ရင္ အဲဒီ အျဖဴေရာင္ မုိက္ခရုိေ၀႕ထဲ ထည့္လုိ႕ရတဲ႕ ပန္းကန္ဆုိရင္ ျမန္မာမွာ ၀ယ္စားတဲ႕ အစားအေသာက္ႏွင့္ ခ်က္စားတဲ႕ အစားအေသာက္ေတြပါ ...

အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ PN :)

စကားမစပ္ - ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ တညင္းသီး ပုလင္းေတြက ထုိင္းႏုိင္ငံ ျမန္မာ နယ္စပ္နားမွာ ျမန္မာေတြ လုပ္တာလုိ႕ ေျပာတယ္။ ဒီမွာ အဲလုိမ်ဳိး ပုလင္းေတြကုိ ထုိင္းမွာ လုပ္သည္လုိ႕ ေရးထားတယ္။

အရင္တုန္းက ျမန္မာကုိ စီးပြားေရး ပိတ္ဆုိ႕တုန္းကေပါ႔ .. ကတက္ခ်ဥ္ကုိလည္း ပုလင္းနဲ႕ ေသခ်ာ သြပ္ပီး ေနာက္ဆုိ ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ရေတာ့မယ္နဲ႕တူတယ္။

ဒီမွာ ပုစြန္ခ်ဥ္တုိ႕ ဘာတုိ႕က ဒီက ျမန္မာလူမ်ဳိးေတြ အိမ္မွာ လုပ္ပီး အခ်င္းခ်င္း ေရာင္းတယ္။ စားခ်င္ရင္ သူတုိ႕ကုိ လွမ္းပီး ေအာ္ဒါမွာရုံပါပဲ။ ကုိယ္ေတာ့ ၀ယ္မစားဘူးေသးဘူး။ ကယ္လီဖုိးနီးယားဘက္မွာ ရပါတယ္။

ျမန္မာ နာမည္ဆုိ ဗမာလူမ်ဳိးအပါ တုိင္းရင္းသားေပါင္းစံုပါတဲ႕ ႏုိင္ငံ နာမည္ ..
ဗမာဆုိရင္ ဗမာလူမ်ဳိးတစ္မ်ဳိး နာမည္ ...

( ဘာမွ မဟုတ္ဘူး။ တခါတေလ ကုိယ္ က ကုိယ္စားျပဳ ေရးခ်င္ရင္ ဘယ္နာမည္သံုးရမလဲး စဥ္းစားေနရလုိ႕ ..

ျမန္မာဆုိတာ သံုးလုိက္တာ အဲဒီ ထဲမွာ ကုိယ့္ၾကိဳက္တဲ႕ တုိင္းရင္းသား အစားအေသာက္ ကရင္ ႏွင့္ ရွမ္း အစားအစာမ်ား ပါ ပါတယ္။ )

ေတာ္ပီ .. စကား သိပ္မမ်ားေတာ့ဘူး။ ေသာၾကာသမီး သိပ္ပီသလြန္းရင္ မေကာင္းဘူး။ ဟား ... ဟား

ေမၿမိဳ႕မိုး said...

ႏႈတ္ခမ္းေတြကြဲေနတယ္..
ပံုၾကည့္တာေတာင္ စပ္ခ်င္ခ်င္နဲ႔...
ေသာၾကာသားလည္း တိတ္တိတ္ေလးပဲ ျပန္တြားတယ္:)

သီရိရတနာ said...

@ PN - ခ်ဥ္ဖတ္ေတြ အခ်ဥ္ေဖာက္တာ ထမင္းရည္ မဟုတ္ဘူးေနာ္ .. ဆန္ေဆးရည္ပါ ... ( ဟီး ဟီး ) အခုမွ ကုိယ္ေရးထားတဲ႕ ကြန္႕မန္႕ ျပန္ဖတ္ၾကည့္မိလုိ႕ ...

@ ေမျမိဳ႕မုိး - ႏႈတ္ခမ္းကြဲေနရင္ chap stick လိမ္းပါ .. အန္တီတုိ႕ေတာ့ အဲဒါကုိ အျမဲေဆာင္ထားတယ္။ ႏႈတ္ခမ္းေျခာက္တတ္လုိ႕ ...
ရာသီဥတုေအးတာလည္း ပါမွာပါ ...

ငရုတ္သီးက အနည္းငယ္ စားေပးရတယ္။ ဒါမွ ၀မ္းမွန္တာ ... အဲဒီ ငရုတ္သီးစိမ္း ငပိေၾကာ္က စပ္ေတာ့ စပ္တယ္။ ပုစြန္ေျခာက္ႏုိင္ခ်င္းမုိ႕ ေတာ္ေသးတယ္။ ငပိ အနံကုိ ငရုတ္သီးစိမ္း အနံသင္းသင္းေလးမုိ႕ တမ်ဳိး စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။

အေပၚကေန ၾကြပ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ျဖဴးလုိက္ရင္ ရွယ္ပဲ ...

ေသာၾကာသားသမီးခ်င္း တူလုိ႕ Cheer!