Friday, January 25, 2013

ပုစြန္သုပ္

Boiled Shrimp Salad
Boiled Shrimp Salad
ပုစြန္ကုိ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ပီး ..  ျပဳပ္ပါ။
  1. ပုစြန္ျပဳပ္
  2. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာ .. အေစ႕မပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
  4. ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္
  5. သံပုရာသီး
  6. ငရုတ္သီးစိမ္း
  7. ဆား
  8. ငံျပာရည္
  9. ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( အနည္းငယ္ )
Shrimp Salad
Shrimp Salad
ပုစြန္သုပ္
( ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာ )
  1. Boiled shrimp ( Jumbo cooked ) - 12
  2. Onion - 1/2, thinly sliced
  3. Tomato - 2, thinly sliced
  4. Coriander leaves and
  5. sliced red chili
  6. Fresh lemon juice
  7. 1tsp - salt, to taste
  8. 1tsp - fish sauce, to taste

** ပုစြန္ကုိ mayonnaise .. ေထာပတ္သီးျဖင့္ ေနာက္တနည္း သုပ္စားလုိ႕ ရပါေသးတယ္။
  1. boiled shrimp ( Jumbo cooked ) - 15
  2. boiled egg - 2
  3. Mayonnaise - 1 cup
  4. Avocado - 1, peeled and sliced
  5. Cucumber - 1/2, peeled and sliced
  6. Lettuce - 1
  7. Fresh lemon juice - 2 tbsp
  8. Green onions scallions - 2
  9. Salt - 1 tsp


** ပုစြန္ကုိ တုံယန္း အႏွစ္ျဖင့္ ေနာက္တနည္း သုပ္စားလုိ႕ ရပါေသးတယ္။

ပုစြန္ျပဳပ္
တုန္ယန္းအႏွစ္
ပဲပင္ေပါက္ ( မျပဳပ္ဘူး၊ ေရေႏြး မေဖ်ာဘူး )
ေရွာက္ရြက္
နံနံပင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
ထပ္ထည့္ခ်င္ေသးရင္ ...

( ပါးပါးလွီးထားေသာ ( ၾကက္သြန္နီ၊ ျခစ္ထားေသာမုန္လာဥနီ )

0 comments :