Saturday, January 19, 2013

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ ငါးပိရည္


ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ ငါးပိရည္


ငါးပိရည္ ႏွင့္ ( တုိ႕စရာ - မွ်စ္ျပဳပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း )



Fish Sauce ( ေရခ်ဳိ ငါးပိ )


ေစ်းႏႈန္း


ေရခ်ဳိ ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ ကုိ ေရ ၂ ခြက္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ပီး ငါး အသားမ်ား ေၾကတဲ႕အထိ ေရ ၁ ခြက္စာ က်န္တဲ႕ အထိ မီးေျမးေျမးျဖင့္ အဖံုးအုပ္ပီး  ငါးပိရည္က်ဳိပါ။


ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ မီးဖုတ္ပီး
ငရုတ္ဆံုျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္း .. ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ပါ။


ေရခ်ဳိ ငါးပိရည္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ မီးဖုတ္
ငရုတ္သီးစိ္မ္း မီးဖုတ္
ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕ ) အခ်ဳိမႈန္႕
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
နံနံပင္


ေအရွန္ဆုိင္ကေန ၀ယ္လာေသာ မွ်စ္ .. တပတ္ေလာက္ ၾကာရွည္ အထားခံေအာင္ ေရခဲေသတာထဲမွာ .. ေရစိမ္ပီး ဗူးေလးႏွင့္ သိမ္းထားပါတယ္။
ဆုိင္ကေန မွ်စ္၀ယ္လာရင္ေတာ့ ေရမထည့္ဘူး။ အေလးခ်ိန္ စီးမွာ စုိးလုိ႕။ အိမ္ေရာက္မွ ဗူးထဲ ထည့္ရင္း ေရပါ မွ်စ္ျမဳပ္ရုံေလာက္ ေရျဖည့္ပီး ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ထဲ သိမ္းထားလုိက္တယ္။

0 comments :