Tuesday, January 1, 2013

ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္


ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ႏွင့္ ဒန္႕သလြန္သီးကုလားပဲဟင္းရည္


ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ မြမြ


ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ( အနီးကပ္ )


ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ပါ ထပ္ထည့္ေၾကာ္ရင္ ငါးေျခာက္ေထာင္း အစပ္ေၾကာ္မုိ႕ ပုိစားေကာင္းေပမယ့္ -


အိမ္မွာ သားသားနဲ႕ သမီးေလးက ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ႏွင့္ အတူ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ပါ အရမ္းၾကိဳက္ၾကေတာ့ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ေရာထည့္ မေၾကာ္ထားတာမုိ႕ အခ်ဳိ ေၾကာ္နည္း ...


ငါးရံေျခာက္


ငါးရံေျခာက္ အသားမ်ားမ်ား


အရင္ဆံုး ငါးရံေျခာက္ကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး


အုိးထဲမွာ ေရ ႏွင့္အတူ ငါးရံေျခာက္ကုိထည့္ .. ငါးရံေျခာက္ ႏူးသည့္အထိ ေရခမ္း ျပဳပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ငါးရံေျခာက္မ်ားရသည့္အခါမွာ အေအးခံပါ။ ငါးရံေျခာက္ အသားမ်ားကုိ ႏႊင္ေပးထားပါ။ အသား သပ္သပ္၊ အရုိးသပ္သပ္စီ ထားပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေၾကာ္ဖုိ႕ ဓါးျဖင့္ မထူမပါး လွီးထားပါ။


ဆီ - 1 cup ကုိ အပူေပးပါ။ ဆီ ပူပီဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ 1/4 tsp ထည့္ပီး ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ၾကြပ္ခါနီးရင္ မီးကုိ Low Heat အထိ ေလွ်ာ့ခ်ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ရသည္အထိ ေၾကာ္ရင္ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ႏွင့္ ပုိလုိက္ဖက္ပါသည္။


ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ပါးပါးလွီးပါ။ ဇကာထဲထည့္ - ေရေဆးပီး ဇကာထဲမွာ ေရစစ္ထားပါ။


ဆီပူအုိးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ၾကြပ္ခါနီးရင္ Low Heat အထိ မီးအရွိန္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ပီး ေၾကာ္သည့္ ေယာင္းမျဖင့္ ေမႊေၾကာ္ေပးသြားပါ။ ပီးရင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကုိ ဇကာျဖင့္ ဆီစစ္ထားပါက ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ပုိ ၾကြပ္ပီး စားေကာင္းပါသည္။


ငါးရံေျခာက္ ျပဳပ္ပီး ႏႊင္ထားေသာ အသားမ်ားကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္း - ငရုတ္ဆံုျဖင့္ ေထာင္း ထားပါ။


ဆီပူအုိးထဲမွာ  - ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ  ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္ ဆီသတ္ပီးမွ ေထာင္းထားေသာ ငါးရံေျခာက္ေထာင္းမ်ား ထည့္ေမႊပါ။
ငါးေျခာက္ေထာင္းမ်ား ဆီ - ၾကြပ္ပီ ဆုိမွ ေၾကာ္ပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားထည့္ပါ။
အခ်ဳိ႕မႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ေၾကာ္ပါက အရသာ ပုိကဲ - ေကာင္းမြန္သည့္ အတြက္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ျဖစ္ျဖစ္ အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ ..
မီးကုိ အရွိန္ ေလွ်ာ့ခ်ပီး - ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္မ်ား ၾကြပ္ မြ သည့္ အထိ မီးဖုိမီး - Low Heat အေပၚမွာ ခဏေလာက္ ထားေပးပါ။


ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္


ခ်က္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္သလုိ စားလုိ႕လည္း အရမ္းေကာင္းပါသည္။ ငါးရံေျခာက္အသားက စားေကာင္းတာမုိ႕ ပုစြန္ငပိ၊ ပုစြန္ေျခာက္ ထပ္ကူစရာ မလုိ ... ထပ္ထည့္စရာ မလုိပါ။
အာျဗဲေျခာက္ကုိလည္း ေထာင္း၊ ေၾကာ္စားတာ ေကာင္းပါသည္။
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ပါ ထပ္ထည့္ေၾကာ္တာလည္း စားေကာင္းပါသည္။

6 comments :

Anonymous said...

I love this fried dried fish as well. Thank you so much for sharing and Have an Awesome Year 2013!!!
Mon Petit Avatar

သီရိရတနာ said...

@Mon Petit Avatar - Thank you very much for your wonderful message and wish you the same.

♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ We Wish You a Merry ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Christmas ♥ ♥ ♥ We Wish You A Merry ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Christmas ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪...And A Happy New Year!♪♫•*¨*•.¸¸♥

۰̮̑●̮̑۰★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★۰̮̑●̮̑۰
──────█─█ █▀█ █▀█ █▀█ █─█─────
──────█▀█ █▀█ █▀▀ █▀▀ ▀█▀─────
──────▀─▀ ▀─▀ ▀── ▀── ─▀──────
█▄─█ █▀▀ █─█─█──█─█ █▀▀ █▀█ █▀█
█─██ █▀▀ █─█─█──▀█▀ █▀▀ █▀█ ██▀
▀──▀ ▀▀▀ ─▀▀▀────▀─ ▀▀▀ ▀─▀ ▀─▀
۰̮̑●̮̑۰★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★۰̮̑●̮̑۰
░░░█████░█████░░███░█████░░░
░░░█░░██░██░██░████░█░░██░░░
░░░░░░██░██░██░░░██░░░░██░░░
░░░░░██░░██░██░░░██░░░██░░░░
░░░░██░░░██░██░░░██░░░░██░░░
░░░██░██░██░██░░░██░██░██░░░
░░░█████░█████░░░██░█████░░░
۰̮̑●̮̑۰★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★⋰⋱☆⋰⋱★۰̮̑●̮̑۰

Crystal said...

ရန္ကုန္က ပါလာတဲ့ ငါးက်ဥ္းၾကပ္ကင္ကို ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္လို ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ေမႊလိုက္ရတာ လက္ကို ေညာင္းေရာပဲ ... :P

သီရိရတနာ said...

@ Crystal - ငါးက်ဥ္းေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ေပါ႔ .. Crystal ေၾကာ္ရင္ ... စားေကာင္းမွာပဲ .. ငါးက်ဥ္းဆုိ အရမ္းၾကိက္တယ္။

ငါးက်ဥ္းေၾကာ္ကုိ ခပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ေၾကာ္ပီး ... ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္နဲ႕ ေမႊေၾကာ္လုိက္ရင္ ရွယ္ပဲ ... ငါးက်ဥ္းေၾကာ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ .. ေျပာရင္းနဲ႕ေတာင္ သတိရလာပီ ..
ငါးက်ဥ္းၾကပ္ကင္တုိ႕ ငါးက်ဥ္းေၾကာ္တုိ႕က ပါဆယ္ သယ္ရတာ လြယ္တယ္ေနာ္။ မွတ္ထားအံုးမယ္။ ရန္ကုန္ကုိ မွာမယ့္စာရင္းထဲ ျဖည့္ထားလုိက္မယ္ ...:P

littletaster said...

bite sar nay tar...yumm yumm

သီရိရတနာ said...

@ Little Taster - Thanks for visiting. :)