" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Thursday, August 9, 2012

ခ်ယ္ရီသီးသုပ္


ခ်ယ္ရီသီးသုပ္


Cherry


ခ်ယ္ရီသီးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး အညာကုိ ေျခြပါ။
ငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕တုိ႕ႏွင့္ သုပ္ပါ။
ေအးေအးေလး စားခ်င္တာမုိ႕ သုပ္ပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းထားလုိက္ပါတယ္။ 
ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ခ်ယ္ရီသီးသုပ္ကုိ ေအးေအးေလး စားရတာ တကယ္ စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္။


ရန္ကုန္မွာဆုိ ဇီးယုိထုပ္ေတြကုိ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ ႏွင့္ ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊  စပ္ သုပ္စားဖူးပါတယ္။


ကုိယ့္က ဇီးယုိထုပ္ေတြနဲ႕ ဇီးသီးသုပ္ သုပ္စားတဲ႕ အခါတုိင္းမွာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ထည့္မသုပ္တတ္ပါဘူး။

ဇီးယုိထုပ္က ဇီးယုိ ထညက္ရည္ ျပစ္ျပစ္ပါ ထည့္သုပ္ထားတာမုိ႕ အခ်ဳိ အရသာကုိ လည္း ရသလုိ ..
ငံျပာရည္ကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ မီးဖုိေပၚမွာ က်ဳိပီး ငံျပာရည္ ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္ႏွယ္ရင္ .. ဇီးသီးသုပ္ စားတဲ႕ အခါမွာ အငံ အရသာ ေပးတာမုိ႕ ေနာက္ထပ္ တဇြန္းပီး တဇြန္း စားခ်င္စဖြယ္ပါ။
ဇီးယုိထုပ္ေတြက အေစ႕မပါ အထုပ္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အေစ႔ပါ အထုပ္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ သုပ္စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ 
အခ်ဥ္ အရသာပါတဲ႕ ဇီးယုိထုပ္တုိ႕၊ မရမ္းျပားထုပ္တုိ႕က သုပ္စားရတာ ပုိေတာင္မွ အရသာ ရွိပါေသးတယ္။
ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ကေတာ့ နည္းနည္း မ်ားမ်ားေလး ထည့္သုပ္စားပါ။ ႏုိ႕မုိ႕ရင္ .. သိပ္မစပ္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စားႏုိင္ၾကတယ္။ ဇီးယုိသုပ္ တပန္းကန္က ခဏေလးနဲ႕ ကုန္မွာ ေသခ်ာပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီးသုပ္က်ေတာ့ ဇီးယုိသုပ္လုိမ်ဳိး ထညက္ရည္ မပါတာမုိ႕ သၾကားကုိ ထည့္သုပ္ထားပါတယ္။


စေတာ္ဘယ္ရီကေတာ့ .. အိမ္မွာ ေဖ်ာ္ေသာက္တာ မ်ားတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီကုိ မညွက္ တညွက္ ေဖ်ာ္စက္နဲ႕ ေမႊပီး ႏုိ႕ဆီ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ နဲ႕ ေဖ်ာ္ေသာက္ေတာ့ စေတာ္ဘယ္ရီ လက္ေဖ်ာ္ အရသာမ်ဳိးပါပဲ။ အေပၚကေန မလုိင္ျပစ္ျပစ္ ထည့္စားရင္ ပုိေတာင္မွ အရသာ ရွိပါေသးတယ္။


ေနာက္တမ်ဳိး .. စေတာ္ဘယ္ရီသီးကုိ အျပင္းေျပ စားတတ္တာက ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကား ( သုိ႕မဟုတ္ ) ႏြယ္ခ်ဳိမႈန္႕ ကုိ သံုးမ်ဳိးစပ္ပီး စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႕ တုိ႕ --- တုိ႕ စားတတ္တာပါ။

မာလကာသီး အၾကြပ္သီး၊ သစ္ေတာ္သီးလည္း အဲလုိမ်ဳိး တုိ႕စားရင္ အရသာရွိတယ္။


ကုိယ္႔ ဘေလာ့က ဓာတ္ပံုမ်ားတယ္။ စာနည္းေပမယ့္ ဘေလာ့မွာ ဖုိင္ဆုိဒ္က မ်ားေနပါပီ။
ကုိယ့္ ရဲ႕ ပထမဦးဆံုး ဘေလာ့ wordpress က်ေတာ့ 2326.25 MB ( 76% ) ေလာက္ သံုးပီးပီမုိ႕ ဘေလာ့အေဟာင္းကုိ ျပန္သံုးရင္လည္း ၃ လ ေလာက္ဆုိ 100% သူတုိ႕ေပးထားတဲ႕ wordpress blog space 3072MB ( Free space - 3 GB ) ျပည့္သြားမွာပါ။ 

အဲဒီအခါက်ရင္ upgrade လုပ္ရမွာ -- upgrade က 99$ 10GB အထိ သံုးလုိ႕ရပါတယ္။

blog ေတြက အလကားေတာ့ ေပးသံုးတယ္။ File size ေတြ မ်ားလာရင္ upgrade လုပ္ရတယ္။ ပုိက္ဆံသြင္းရတယ္။

 ဒီဘေလာ့က picasa photo file size ( Free - 1 GB ) လည္း limit ျပည့္သြားပါပီ။

ဒီ ဘေလာ့ကုိေတာ့ မပိတ္ပါဘူး။ 
တခါတေလမွ maintenance လုပ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္ေလး ခဏေလး နာရီပုိင္းေလာက္ ပိတ္ထားတတ္တာပါ။

အဆက္အစပ္နဲ႕ ၾကည့္သြားေပါ႔ေနာ္။ 

ဘေလာ့ - ၁ 
ဘေလာ့ - ၂
ဘေလာ့ - ၃ ဆုိပီး

2009 - wordpress < thiriyatanar.wordpress.com >
2011 - blogspot < thiriyatanar.blogspot.com >

My New Blogs 

2012 - wordpress < favouritememories.wordpress.com > - Personal Blog
2012 - wordpress < colourfulrecipes.wordpress.com > - Recipes Blog

wordpress blog - free space 3GB ေပးပါတယ္။ က်န္တာ upgrade လုပ္ရပါတယ္။ 
ကုိယ့္ အဲဒီမွာ ... wordpress blog ကုိ personal blog ႏွင့္ recipe blog ၂ ခု ထပ္ခြဲထုတ္လုိက္ပါ႔မယ္။ အဲဒါဆုိ space မစားေတာ့ပါဘူး ..

စကားမစပ္ - ကုိယ့္ရဲ႕ ငယ္သူငယ္ခ်င္းေတြကုိ ေျပာျပခ်င္တာက ကုိယ့္ ကုိယ္တုိင္ ဒီဘေလာ့က ပုိစ္႕ အေဟာင္းေတြကုိ တခါတေလ ရွာရ ခက္တာမုိ႕ တခု ခု လုိခ်င္ရင္ Google ကေနပဲ တန္းပီးရွာပါ။ ကုိယ့္ဘေလာ့မွ မဟုတ္ပါဘူး။ တျခားဘေလာ့ကပါ .. အေၾကာင္းအရာေတြကုိ ရွာေဖြ ေတြ႕ရွိမွာပါ။ 

ကြန္႕မန္႕ေတြ ကုိ .. ဒီဘေလာ့မွာ moderation မလုပ္ႏုိင္ရင္ sorry ပါ။ ကုိယ့္ ဘေလာ့ အသစ္နဲ႕ အခ်ိန္ကုန္ေနလုိ႕ပါ။

Google - blogspot ေကာ .. wordpress ေကာ .. How many wordpress blog can i have ? ဆုိပီး ေမးလုိက္ရင္ ထြက္လာပါလိမ္႕မယ္။ blog က အမ်ားၾကီး လုပ္လုိ႕ရပါတယ္။ ဘေလာ့ တခုကုိ space နဲ႕ပဲ Free ေပးထားတာပါ။

gmail လည္း space နဲ႕ပဲ ေနာ္။ Gmail Free Space - 10GB ... ကုိယ့္ gmail ၂၀၀၅ က သံုးတဲ႕ ေမးလ္ အေကာင့္ဆုိ spam ေတြ FWD, Facebook mail ေတြေၾကာင့္ အခု ၈၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ကုန္သြားပီ။ upgrade လုပ္ရင္ ပုိက္ဆံသြင္းပဲ .. အခု အသစ္ပဲ သံုးတယ္။ spam ေတြ fwd, facebook mail ေတြကုိ ပိတ္ထားတယ္။ space lose ျဖစ္သြားမွာ စုိးလုိ႕ ... gmail ေအာက္နားမွာ ကုိယ့္ ဘယ္ေလာက္ သံုးထားလည္းဆုိတာ ၾကည့္လုိ႕ရပါတယ္။ 

အရင္ပုိစ္႕ ...







Wednesday, August 8, 2012

Favourite TV Series


တီဗီေၾကာ္ျငာ


အသက္ၾကီးတဲ႕လူေတြအတြက္ ... တနည္းအားျဖင့္ လမ္းေကာင္းေကာင္း မေလွ်ာက္ႏုိင္ေတာ့တဲ႕ လူၾကီးေတြ ( disabled people ) အတြက္ ခလုတ္ပါတဲ႕ scooter .. ေၾကာ္ျငာ ... ေလွကားေတြ ဘာေတြကုိလည္း အဲဒီ Scooter နဲ႕ ေဘးတုိက္ၾကီး ထုိင္ရက္နဲ႕ တက္သြားလုိ႕ရတယ္။ 


ကေလးေတြကုိ ေက်ာင္းပိတ္ရက္ လုိက္ပုိ႕ေပးမယ့္ Museum http://www.thechildrensmuseumct.org
 


ဒီ TV Series က my Favourite TV series ပါ။  သေဘာက်တယ္။ အမႈ အသြားအလာကုိ တေယာက္နဲ႕ တေယာက္ အေျခအတင္ စကား ျပိဳင္ျငင္းရင္း လူေတြအေၾကာင္းကုိ ရုိက္ထားတဲ႕ ဇာတ္လမ္း။ တခါတေလ ျပသနာေလး ေသးေသးမႊားမႊားကုိ ပံုၾကီးခ်ဲ႕ပီး ရုံးေရာက္ ဂတ္ေရာက္သြားတဲ႕ အမႈမ်ဳိးေတြ ... ေခြးကုိ လုေနတဲ႕ အမႈမ်ဳိးေတြ နဲ႕ အိမ္နီးခ်င္း ျပသနာတက္တဲ႕ အမႈမ်ဳိးေတြ ... အထူးသျဖင့္ မိန္းမ အမႈေတြ မ်ားတယ္။


သူတုိ႕ စကားေျပာတာ ပုိရွင္းလင္းပီး နားလည္ေအာင္ TV မွာ English Subtitle ဖြင့္ထားလုိက္တယ္။ ၾကည့္ရတာ မ်က္စိရႈတ္တယ္။ အျမင္မရွင္းဘူး။ ပိတ္ခ်င္တယ္ဆုိလည္း ရပါတယ္။ 
တခါတေလက်ရင္ အေပၚက ဓာတ္ပံုလုိမ်ဳိး စကားေျပာ စာသားေတြေၾကာင့္ လူေတြ မ်က္ႏွာ ဖံုးေနတတ္ပါတယ္။


ေနာက္ series က အိမ္က ပရိေဘာဂေတြ ပ်က္ဆီးေနလုိ႕ အသစ္ျပင္ဆင္ခ်င္တယ္။ ပုိက္ဆံလည္း သိပ္အမ်ားၾကီး မကုန္တဲ႕ Home decoration မ်ဳိး။ အိမ္ရွင္လင္မယားနဲ႕ ဒီဘက္က မဲမဲက Home decoration လုပ္ေပးမယ့္လူ ...


ဗီဒုိေတြ ပ်က္ဆီးေနတာ။ ခံုေတြ ေပါက္ျပဲေနတာ။ စားပြဲေတြ ပြန္းေနတာကုိ ... 
အသစ္ျဖစ္ေအာင္ ေဆးသုတ္တန္ သုတ္၊ အေဟာင္းေတြကုိ ေရာင္းတဲ႕ ဟာ ေရာင္းပီးေတာ့ ...
ေနာက္ထပ္ .... တပတ္ႏြမ္း အေရာင္းဆုိင္က ပစည္းမ်ဳိးေတြကုိ သြား၀ယ္ပီး အဲဒီ ကပလီက ေဆးသုတ္၊ ေပၚလစ္တုိက္၊ ဆုိဖာ ပိတ္သား အသစ္ျပန္ခ်ဳပ္လုိက္တာ ဒီလုိမ်ဳိး ဧည့္ခန္းအလွ ပရိေဘာဂေတြကုိ ပစည္းဖုိးအပါ ... ျပင္ဆင္စရိတ္ ေဒၚလာ ၃၀၀ ေက်ာ္ပဲ က်ပါတယ္။

ခံု အ၀ါ ေဘးနားက ေသတာ အနီက Toy chest ပါ။ အေဟာင္းဆုိင္မွာ ၀ယ္တာ ေဒၚလာ ၂၀ ကုိ ေစ်းဆစ္ပီး ၁၅ ေဒၚလာနဲ႕ ၀ယ္လာတယ္။ ေဆးျပန္သုတ္လုိက္ေတာ့ အခုလုိမ်ဳိး လွပ သြားသလုိ ... အဲဒီ သစ္သားနဲ႕ လုပ္ထားတဲ႕ Toy chest ရဲ႕ အဖံုး အတြင္းပုိင္းမွာ ကပ္ထားတဲ႕ စာက ၁၉၄၁ ခုႏွစ္က လုပ္ထားတာတဲ႕။ ေရွးေဟာင္းပစည္းအေနနဲ႕ ေရာင္းရင္ ေတာ္ေတာ္ တန္ေနပါပီတဲ႕။






အဲဒီ side table ... အေဟာင္းဆုိင္မွာ သူတုိ႕ သြား၀ယ္တာ ဘယ္ေလာက္မွ မေပးရဘူး။ အဲဒါကုိ ေကာ္ပတ္စားပီး အျပာေရာင္ေဆးသုတ္လုိက္ေတာ့ လွသြားပါတယ္။ 

( ကုိယ္ကေတာ့ မေဟာ္ဂနီေရာင္ကုိပဲ ပုိသေဘာက်ပါတယ္။ ေခတ္က ေျပာင္းသြားေတာ့ မေဟာ္ဂနီေရာင္က ေရွးေဟာင္း အေရာင္ကာလာျဖစ္သြားပီး၊ လိေမာ္ေရာင္၊ အျပာေရာင္၊ အစိမ္းေရာင္ ေတာက္ပတဲ႕ ကာလာ က ေခတ္ပုိဆန္သြားတယ္ ...  )


ဒီ ဆုိဖာ အေဟာင္းကုိလည္း ၀ယ္လာပီး ဆုိဖာ ပိတ္သား ျပန္ျပင္ခ်ဳပ္ထားတာပါ။ အတြင္းပုိင္း သစ္သားေတြ ခုိင္မာမႈ ရွိေန မရွိေနေတာ့ မျပပါဘူး။ 

ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဆုိဖာ ၀ယ္ရင္ အရင္ဆုံး ဆုိဖာ ဒီဇုိင္းနဲ႕ အေရာင္ကုိ ေရႊးလုိက္တယ္။ ေသခ်ာပီဆုိမွ ဆုိဖာကုိ လွန္ၾကည့္လုိက္တယ္။ ဘာ သစ္သားနဲ႕ လုပ္ထားတာလည္း ဆုိပီး။ ေတာသစ္နဲ႕ လုပ္ထားရင္ ခ် စားတယ္။ လူမေနတာ ၾကာတဲ႕ အခန္းတုိ႕ ... ခ် ရွိတဲ႕ ေျမၾကီးမွာ ေဆာက္ထားတဲ႕ တုိက္တုိ႕မွာ ဆုိရင္ .. သစ္သားပရိေဘာဂေတြက ေသခ်ာ ဂရုစုိက္မွ ရပါတယ္။ ပ်ဥ္ကတုိးသားတုိ႕ ကၽြန္းသားတုိ႕က ပူေတာ့ ခ် က အပူဒဏ္ကုိ မခံႏုိင္ဘူး။ ကၽြန္းသစ္နဲ႕ လုပ္ထားတဲ႕ ပရိေဘာဂ ဘီဒုိတုိ႕ ကုလားထုိင္တုိ႕၊ စားပြဲ၊ မ်က္ႏွာက်က္က စိတ္ခ်ရေပမယ့္ အျခားသား၊ ေတာသစ္နဲ႕ လုပ္ထားတဲ႕ ပရိေဘာဂ၊ နံရံကပ္ဘီဒုိ၊ မ်က္ႏွာက်က္ တုိ႕က စိတ္မခ်ရဘူး။
 

ျပန္ျပင္ဆင္လုိက္ေတာ့လည္း ဆုိဖာ ကုလားထုိင္ေလးက ခ်စ္စရာ ... ထုိင္ခုံ အရွည္နဲ႕ တေယာက္ထုိင္ ကုလားထုိင္က ဒီဇုိင္းမတူေပမယ့္ ထုိင္ခုံေပၚတင္တဲ႕ ေခါင္းအံုးေလးေတြကုိ ၀မ္းဆက္ ဒီဇုိင္း တူတူ ဆင္လုိက္ေတာ့ ဧည့္ခန္းထဲက ပရိေဘာဂေတြက အျမင္မွာ ၀မ္းဆက္ျဖစ္ပီး ၾကည့္လုိ႕ေကာင္းသြားပါတယ္။


ဒီ မီးဖုိေခ်ာင္နဲ႕ ဧည့္ခန္းကုိ နံရံကန္႕တဲ႕ စားပြဲက ေကာပတ္စားပီး အေရာင္ ခၽြတ္ထားတဲ႕ ပံုစံမွာ ေပၚလစ္ကုိ Natural တင္ထားတာ။ 
ရန္ကုန္မွာလည္း ပရိေဘာဂေတြကုိ ေပၚလစ္တင္တဲ႕အခါ တခ်ဳိ႕က ေပၚလစ္ထဲ အ၀ါေရာင္အမႈန္႕ထည့္ပီး ေပၚလစ္ အေရာင္ေတာက္ေတာက္ကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္လုိ႕ ေပၚလစ္တင္သလုိ ... တခ်ဳိ႕ကလည္း သစ္သားရဲ႕ နဂုိမူလ အေရာင္ကုိ ၾကိဳက္တာမုိ႕ ေပၚလစ္တင္ရင္ အေရာင္မႈန္႕ မထည့္ပဲ ေပၚလစ္တင္တယ္။ 

ေနာက္ပုိင္း ေပၚလစ္တင္တာ စပ္ပီးသား ေပၚလစ္ဗူးမ်ားလည္း ႏုိင္ငံျခားမွ ေဆးသုတ္ဗူး ပံုစံမ်ဳိးနဲ႕ လာသလုိ၊ ကုိယ္ ၾကိဳက္တဲ႕ ကာလာ ရဖုိ႕အတြက္ တုိနာနဲ႕ ေပၚလစ္ ေဆး အေရာင္ စပ္ပီး Brush နဲ႕ သုပ္လုိက္ရုံပါပဲ။ 

အရင္တုန္းက ပံုစံမ်ဳိး စြပ္က်ယ္ အထုပ္ ေသးေသးေလးနဲ႕ သုပ္တဲ႕ ေပၚလစ္သုပ္တဲ႕ ပံုစံမ်ဳီးလည္း ရွိသလုိ ... Brush နဲ႕ သုပ္တာ ပုိလည္း ျမန္တယ္။ Brush အမ်ဳိးအစား အထူအပါး ... အမ်ဳိး အမ်ဳိး ရွိတယ္။ Brush ေဘးတေစာင္း၊ ညာတေစာင္း ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိတယ္။ ေထာင့္နားေတြကုိ ေပၚလစ္သုပ္ရင္ အဲလုိ Brush မ်ဳိးနဲ႕ သုပ္မွ ပုိအဆင္ေျပတယ္။


မေဟာ္ဂနီေရာင္ သစ္သားဗီဒုိၾကီးကုိ ေကာ္ပတ္စားလုိက္ပီး ...  ေဆးေတြ ခၽြတ္ထားတဲ႕ ပံုစံ ဗီဒုိၾကီးကုိ ေပၚလစ္ အေရာင္ေျပေျပေလး သုပ္ထားတဲ႕ စတုိင္ကုိ သေဘာက်ေနၾကပါတယ္။ 
ကုိယ့္ကေတာ့ ႏွေျမာစရာၾကီးလုိ႕ ျမင္တယ္။ ေခတ္အျမင္ မရွိတာလား မသိဘူး။ မေဟာ္ဂနီေရာင္ဗီဒုိပံုစံဆုိ ေရွးစတုိင္ေပါ႔။ ေကာ္ပတ္ခၽြတ္လုိက္တဲ႕ ပံုဆုိ ေခတ္ပံုစံ ျဖစ္သြားပါတယ္။
 

အဲလုိမ်ဳိး ျပင္ဆင္လည္း ပီးေရာ ... အဲဒီ ဘီဒုိၾကီးက ေရွးေဟာင္းပစည္းမုိ႕ ေဒၚလာ တေသာင္း ခုႏွစ္ေထာင္ေလာက္ တန္သြားပါတယ္။

ကုိယ့္ရဲ႕ Good Value Guest ေကာ ... အိမ္မွာ ေရွးေဟာင္းပစည္းေတြ ဘာေတြ ရွိလည္း ... ေသခ်ာ သိမ္းထားပါ။ သစ္သားပရိေဘာဂဆုိ ေတာ္ေတာ္ တန္ဖုိးရွိေနပါပီ။ နည္းနည္းေလး ပ်က္ဆီးသြားခဲ႕ရင္လည္း ျပဳျပင္ပီး ျပန္သံုးပါ။ အမႈိက္ပံုမွာ မလႊင့္ပစ္ပါနဲ႕ ။ လြန္ခဲ႕တဲ႕ အႏွစ္ ၅၀ က ေဆးလိပ္ျပာခြက္ေတာင္ ဒီေန႕ အခ်ိန္ထိ ထိန္းသိမ္းထားႏုိင္ေသးရင္ ေတာ္ေတာ္ တန္ဖုိးရွိေနပါပီ။
ေရွးေဟာင္းပစည္းေတြကုိ စုေဆာင္းတတ္သူ .... ေရွးေဟာင္းပစည္းေတြနဲ႕ ရန္ကုန္မွာ နာမည္ၾကီး ေကာ္ဖီဆုိင္ ဖြင့္ထားတဲ႕သူကုိေတာင္ သတိရမိပါေသးတယ္။

ကုိယ့္ကေတာ့ ေရွးေဟာင္းပစည္းဆုိတာထက္ ေဆြစဥ္ မ်ဳိးဆက္ ...မပ်က္မဆီးေအာင္ ေခတ္ အဆက္ဆက္ ထိန္းသိမ္းႏုိင္လြန္းတဲ႕ မိသားစုဂုဏ္၊ ခုိင္မာမႈကုိ ပုိသေဘာက်တာပါ။

အခု ကုိယ္ သေဘာက်ေနတာ ပစည္းနည္းနည္းေလးနဲ႕ တန္းဖုိးၾကီးတဲ႕ ပစည္းေတြပါ။ :D

ေစ်းေပါေပါ ပစည္းမ်ားနဲ႕ တအိမ္လံုး အျပည့္ မ်က္စိရႈတ္ေနေအာင္ ထားတာကုိ မၾကိဳက္ေတာ့ပါဘူး။ :D

အုိးဘားမား ရဲ႕ ပီးခဲ႕တဲ႕ အဂၤါေန႕က မိန္႕ခြန္းထဲက အတုိင္း တကယ္ျဖစ္လာရင္ေတာ့ ေနာက္ဆုိ အေမရိကန္တြင္ လုပ္သည္ဆုိပီး အရည္အေသြးေကာင္းပစည္းေတြကုိ  ေကာင္းေကာင္းတန္ဖုိးထား သံုးရေတာ့မယ္ ထင္တာပါပဲ ..........

ဒီ တီဗီဇာတ္လမ္းေတြက လတ္တေလာ ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႕ ဇာတ္လမ္းေလးေတြပါ။



Tuesday, August 7, 2012

ၾကက္သား ကုလားပဲရည္သုပ္


ေအရွန္ဆုိင္ ( ဗီယက္နမ္ ဆုိင္ ) က ၀ယ္လာတဲ႕ ျမန္မာၾကက္သားနဲ႕ တူတဲ႕ ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ မ်ားမ်ားထည့္ႏွယ္ပီး pressure cooker ထဲမွာ အသားေတြကုိ အုိးပူတုိက္ပီးတာနဲ႕ ေရကုိ ခြက္ တ၀က္ေလာက္ထည့္ .. မီးေျမးေျမးနဲ႕ နာရီ၀က္ ေလာက္ ၾကက္သားကုိ အသား ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ။

 ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ေရေအးနဲ႕ အရင္ေဖ်ာ္ပီး မီးဖုိေပၚမွာ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္၊ ဆား နည္းနည္းထည့္ ... မီးေျမးေျမးျဖင့္ ကုလားပဲရည္ မျပစ္မက်ဲ ခ်က္ပါ။

ၾကက္သားျပဳပ္ရပီဆုိရင္ အေအးခံပီး အတံုးေသးေသး အသားတံုးထားပါ။

ေဂၚဖီ၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရွာက္သီး၊ ကုလားေလး မဆလာ အမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ကုလားပဲရည္ မ်ားမ်ားဆမ္းပီး၊ ဆား ( သို႕မဟုတ္ ) ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ပီး ... ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္ထားပါတယ္။


ၾကက္သား ကုလားပဲရည္ဆမ္း မဆလာသုပ္ 


လက္ေဆာင္ရထားေသာ အသားတုေၾကာ္ထုပ္



ပဲျပဳပ္ထမင္းႏွင့္ အရမ္းကုိ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ေကာ္ဖီၾကမ္းျဖစ္ျဖစ္ .. ေရေႏြးၾကမ္း နဲ႕ဆုိ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

ေဆးေပါ႕လိပ္


လက္ေဆာင္ရထားေသာ ဂ်ဳိးသိန္း ေဆးေပါ႔လိပ္




အိမ္မွာ လက္ဖက္ အေၾကာ္စံု ရွိေနတာမုိ႕ ... ဗီယက္နမ္ဆုိင္က ၀ယ္လာေသာ ဂ်ပန္ဂ်င္းႏု ပုလင္း


လက္ဖက္သုပ္ ပုိစ္႕ တင္ပီးပီ ဆုိေတာ့ ဂ်င္းသုပ္ ပုိစ္႕ လာပါမည္။

ပဲငပိခ်က္ ( အစပ္ )


ပဲငပိခ်က္


ဆီ - 1/2 ခြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး
ပဲငပိ ( soy bean paste with chilli ) - ထမင္းစားဇြန္း ( ၅ ) ဇြန္း
နံနံပင္


ပဲငပိ ( အစပ္ )


ဆီ ... ခြက္တ၀က္ကုိ အပူေပးပီး .. ဆီက်က္ပီဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းထည့္ ဆီသတ္ ...
အရည္ရႊမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ အေနေတာ္ကုိ ရွစ္စိတ္ျခမ္း ( ၃ ) လံုးကုိ ထည့္ ေမႊ ...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိပ္တက္လာေအာင္ အဖံုးခဏ အုပ္ေပးထားပီး
အပူေငြ႕ေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏူးသြားပီးမုိ႕ ဟင္းခ်က္တဲ႕ ဇြန္းနဲ႕ ဖိပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိေခ်ေပးပါ ....
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကသြားပီးဆုိတာနဲ႕ ပဲငပိ ( အစပ္ ) ပုလင္းထဲက ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၅ ဇြန္း ထည့္ေမႊေပးပါ။
ေရေလး အနည္းငယ္ေလာက္ ခပ္စပ္စပ္ေလး ျဖန္းေပးပီး အဖံုး ခဏအုပ္ထားပါ။
ပြက္ပြက္ဆူပီဆုိတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ အုပ္ပီး ခ်က္ပါ။

..... ။။။ ..... ။။။ .....

  • ပဲငပိခ်က္ကုိ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ ပဲငပိ ခ်က္ခ်င္တယ္။ ပဲငပိက ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်က္ရင္ ပဲငပိ အငန္ အရသာထဲမွာ ဆီမ်ား စိမ္႕၀င္ေနတာမုိ႕ ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားတဲ႕ အခါမွာ ဆီ၀ ေနတဲ႕ ပဲငပိဟာ အရသာ စိမ္႕ေနတာပါပဲ .. ပဲငပိ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္ နဲ႕ စိမ္႕စိမ္႕ေလး အရသာမ်ဳိး ... အဲလုိမ်ဳိး ၾကိဳက္တတ္ရင္ .. ဆီကုိ ခြက္ တ၀က္ေက်ာ္ ( ၂/၃ သံုးပံု ႏွစ္ပံု ခန္႕ ဆီသတ္ပီး ခ်က္ပါ )

  • အငန္ကုိ ပုိကဲေအာင္ .. ခံတြင္းရွင္းပီး ခံတြင္းလုိက္ခ်င္သပ ဆုိရင္ ... ပဲငပိအုိး က်က္ခါနီး နံနံပင္ မအုပ္ေသးခင္မွာ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ျပစ္ျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ၂ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ခ်က္ပီးမွ နံနံပင္ အုပ္ပါ ... ( အဲဒါဆုိ ပဲငပိခ်က္က ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာျဖစ္ပီး မန္းက်ည္းသီးမွည့္အရသာေၾကာင့္ ခံတြင္းလည္း လုိက္ပါတယ္ )

  • ပဲငပိခ်က္ကုိ အရည္ေသာက္လုိမ်ဳိး အရည္ က်ဲက်ဲေလးနဲ႕ ခ်က္ခ်င္သပ ဆုိရင္လည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိပ္တက္ပီး ပဲငပိ ( ၅ ) ဇြန္း ထည့္ေမႊပီးတဲ႕ အခါမွာ အရည္စပ္စပ္ ျဖန္းရုံ မဟုတ္ပဲ .. ေရ တခြက္ေလာက္ ထည့္ခ်က္ပါ .. ပြက္ပြက္ဆူမွ နံနံပင္ အုပ္ေပါ႔ .. ဒါဆုိ ပဲငပိခ်က္က အရည္ေသာက္ မျပစ္မက်ဲ အေနနဲ႕လည္း စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ ခပ္စပ္စပ္ေလး စားခ်င္ရင္လည္း ... ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲပါ ထည့္ခ်က္ ... လုိ႕ ရပါေသးတယ္။



ဒီေန႕ အိမ္မွာ ခ်က္တဲ႕ ပဲငပိခ်က္က ဆီ ႏွင့္ ေရလည္း အေနေတာ္ ပံုမွန္ပါပဲ ...
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထပ္ကူစရာ မလုိပါဘူး။ ဗီယက္နမ္ ဆုိင္က ၀ယ္လာတဲ႕ ပဲငပိဗူးက အရသာ ျပင္ထားပီးသားမုိ႕ အဆင့္သင့္ ပဲငပိ ဆီျပန္ခ်က္ဟင္း ခ်က္လုိက္ရုံပါပဲ ....


ပဲငပိခ်က္



ပဲငပိ အဖတ္ေတြ ျမင္သာေအာင္ ဓာတ္ပံုရုိက္ခ်င္တာ သိပ္ မသိသာဘူးျဖစ္ေနတယ္။ အရသာကေတာ့ ေလးေလးပင္ပင္ စိမ္႕စိမ္႕ေလးနဲ႕ ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားပီး ... တုိ႕စရာ သခြါးသီး အၾကြပ္သီး ( သခြါးသီး အလံုးေသးေသး ) နဲ႕ တုိ႕စားရင္ ေတာ္ေတာ္ အရသာ ရွိပါတယ္။



ဂ်ဴးျမစ္ ( ေရခဲေသတာ ထဲမွာ ရွာရွည္ အထားခံေအာင္ ဂ်ဴးျမစ္ တစည္းဆီကုိ တစ္သ်ဴးနဲ႕ လိပ္ပီး၊ ပလတ္စတစ္နဲ႕ ထုပ္သိမ္းရင္ ... တစ္သွ်ဴးက ေရစုပ္ သြားတာမုိ႕ အေအးလည္းရတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္လည္း မႏြမ္းလြယ္ဘူး။ ၾကာရွည္လည္း ခံတယ္ )



ဂ်ဴးျမစ္ ႏွင့္ ပဲငပိခ်က္

သတိထားဖုိ႕



credit YouTube Link : http://youtu.be/_xf3ELqb6kc

escalator စီးရင္ သတိထားဖုိ႕ပါ .... 

Monday, August 6, 2012

မုိင္ဆန္း




သားသား ( ၁၅ ) လ သား အရႊယ္တုန္းက နံရံမွာ ခ်ိတ္ထားတဲ႕ ဖုန္းကုိ ယူဖုိ႕ ၾကိဳးစားေနပံု ....






ေမြးကတည္းက ဖုန္း ႏွင့္ ကင္မရာ၊ ကားကုိ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ သားသား

Saturday, August 4, 2012

ျမန္မာအက်ီ


2009 ILBC ၀ါဆုိကန္ေတာ့ပြဲ ေက်ာင္းသြားေတာ့မယ့္ Angel

2009 ILBC ၀ါဆုိကန္ေတာ့ပြဲ ေက်ာင္းသြားေတာ့မယ့္ Angel

ျမန္မာအက်ီ ျမန္မာထမီ ျမန္မာဘိနပ္နဲ႕ အမွတ္တရ

ျမန္မာအက်ီ ျမန္မာထမီ ျမန္မာဘိနပ္နဲ႕ အမွတ္တရ

ပု၀ါ ျခံဳခ်င္တယ္ဆုိလုိ႕

ပု၀ါ ျခံဳခ်င္တယ္ဆုိလုိ႕

ျပံဳးလုိက္ေတာ့လည္း

ျပံဳးလုိက္ေတာ့လည္း

ျမန္မာအက်ီနဲ႕ အမွတ္တရ

ျမန္မာအက်ီနဲ႕ အမွတ္တရ

ျမန္မာစာသည္ တုိ႕စာ

ျမန္မာစာသည္ တုိ႕စာ