" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Tuesday, January 31, 2012

Hen - ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ


ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ
 



ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္ဆီ အခ်ဥ္
 

  
ေခါက္ဆြဲဖတ္


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
 


ၾကက္သြန္ျမိတ္
 


ၾကက္ေပါက္စ လုိ႕ ေျပာရမလား၊ ကာလသားၾကက္ လုိ႕ ေျပာရမလား ။ 
Hen အသားကုိ ေပါင္းပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ား ....
 


မႏွယ္မီ



တူ ၂ေခ်ာင္းျဖင့္ ႏွယ္ပီး



oven ျဖင့္ bake ခ်က္ထားေသာ Hen




ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ႏွယ္ပီး ၾကက္ကင္ႏွင့္ ဓာတ္ပံု တြဲရုိက္မယ္ ၾကည့္လုိက္ေတာ့ ၾကက္ေပါင္ ၂ ေခ်ာင္း ႏွင့္ အေတာင္ပံ မရွိေတာ့ပါဘူး။ 



** ခ်က္၊ စားနည္း **





ေစ်းႏႈန္း


အသားကဒ္ တကဒ္မွာ ၾကက္ေပါက္စ ၂ေကာင္ပါတယ္။ 
၂ေကာင္ကုိ ... အေလးခ်ိန္ ၄ ေပါင္ေလာက္ရွိပီး ေစ်းႏႈန္းက $ 15.35


ခ်က္နည္း အညြန္း


တေကာင္ကုိ ....
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
 ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း နဲ႕ ႏွယ္ပီး


ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တဆစ္၊ နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ 
Pressure cooker ျဖင့္ ၃ မိနစ္ ( သုိ႕ ) ၅ မိနစ္ ေလာက္ အုိးပူတုိက္ပီးမွ 
ေရ တခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။


ရလာတဲ႕ ၾကက္သားေတြကုိ အသားႏႊင္ပီး ဓါးျဖင့္ အသားတံုး ေသးေသး စိတ္ထားပါ။



ေနာက္တေကာင္ကုိ ... 
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ႏွင့္ ႏွယ္ပီး
ပ်ားရည္ တေကာင္လံုးကုိ သုုပ္ေပးပါ ....
Rose marry အမႈန္႕ တေကာင္လံုးကုိ ျဖဴးေပးပါ ....
ေထာပတ္ ၂ ေအာင္စကုိ အရည္ေဖ်ာ္ပီး သုပ္ေပးပါ ...

( တည ေလာက္ ႏွပ္ထားတာ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။ အခု ၾကက္သားက ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္မွာ ထားတာမုိ႕ ခဲ ေနတဲ႕ အသား မဟုတ္ေပမယ့္ ဆား ႏွင့္ ႏွယ္ပီး တညေလာက္ မႏွပ္ထားတာမုိ႕ အသားထဲကုိ အရသာ ပုိ၀င္ေအာင္ ၾကက္ အေကာင္ကုိ ခက္ရင္း နဲ႕ ထုိးပီးမွ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းႏွင့္ အျခား ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား ႏွယ္ေပးထားပါတယ္ ) 


ဒီတခါ oven pan ကုိ ေဆးရ သက္သာေအာင္ aluminum foil


အုပ္ေပးထားလုိက္တယ္။


oven ျဖင့္ 350º F တနာရီခြဲေလာက္ ဟုိဘက္ ဒီဘက္ လွည့္ေပးပီး ကင္ထားပါ။



ပ်ားရည္ ျဖင့္ ကင္ထားေသာ ၾကက္ကင္


ဒီတခါ ခ်က္စားေသာ wonton ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ


ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္း အညြန္းမွာ 8 seconds ေ လာက္ပဲ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရုံပါပဲတဲ႕။
ဒါေပမယ့္ အိမ္မွာေတာ့ ၂ မိနစ္ေလာက္  ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ထည့္ျပဳတ္တယ္ ...

 




Tissue ေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ပါေသာ ေခါက္ဆြဲမ်ားကုိ လက္နဲ႕ အသာေလး ဖြပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိ ထည့္လုိက္ပါတယ္။
 


ဇကာနဲ႕ စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။
 


တစ္ေယာက္စာ ေခါက္ဆြဲဖတ္



ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
 


တစ္ေယာက္စာ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ နည္းနည္း၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နည္းနည္း၊ ဆီခ်က္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၊ ၾကက္သားတံုး အပါအ၀င္ သုပ္ထားေသာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ...
 







** အရင္ပုိစ္႕ **





Monday, January 30, 2012

ရစ္ ဟင္း


ရစ္ဌက္ဟင္း




ရစ္အသားမ်ား ႏူးလာပီ ဆုိတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ parsley  + chive အုပ္ခ်က္ထားေသာ ....


ေထာပတ္ - ရစ္ ဟင္း


Bacon


ရစ္ ဟင္း


** ခ်က္၊ စားနည္း  ** 





Fowl - ရစ္ဌက္ -  ေစ်းႏႈန္း




 ၂ေကာင္ကုိ ... အေလးခ်ိန္ - ၄ေပါင္ေက်ာ္ သာ သာ = ေစ်းႏႈန္း $ 6.02
 


ရစ္ တေကာင္ပဲ ခ်က္ပါတယ္။ 
အသားတံုးမ်ား ခုတ္ထစ္ထားပါ ။



ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
ေထာပတ္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕
ၾကက္ေပါင္းရည္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ 
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ Parsley၊ Chive၊
Bacon
 

ရစ္ဌက္ အသားတံုးေတြကုိ ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း နဲ႕ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားပါ။
 


ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ။




ေထာပတ္ - ၂ေအာင္စကုိ




မီးေျမးေျမးျဖင့္ အရည္ေဖ်ာ္ပီး
ကရေ၀းရြက္ တရြက္ထည့္ ဆီသတ္၊
ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ထည့္ ဆီသတ္၊
ႏွပ္ထားေသာ ရစ္ဌက္သားမ်ားကုိ ၃ မိနစ္ၾကာ ထည့္ေမႊပီးမွ -




Chicken Broth - 1 cup ထည့္ပါ။




Pressure cooker ျဖင့္ မီးေျမးေျမး - နာရီ၀က္ေလာက္ ခ်က္ပါ။




အသားမ်ား ႏူးပီဆုိတာႏွင့္ 




Bacon




oven ျဖင့္ bacon အသားျပားမ်ားကုိ ၅ မိနစ္သာသာေလာက္ ... 350º F အပူေပးပါ။




Bacon




chives ( ၾကက္သြန္ျမိတ္လုိမ်ဳိး )





ပါးပါးလွီးထားပါ။



Parsley ( နံနံပင္လုိမ်ဳိး ) ပါးပါးလွီးပီး




ဆီျပန္ေနေသာ ေထာပတ္ ရစ္သားဟင္းေပၚသုိ႕ bacon၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ Parsley၊ chive မ်ား အုပ္ပီး မီးအရွိန္ ေျမးေျမး ( နံပါတ္ - ၂ ) ျဖင့္ ၅ မိနစ္ သာသာေလာက္ ဟင္းအုိး အဖံုးအုပ္ခ်က္ထားပါ။




ရစ္သားဟင္း 




သူ႕အရသာက ၾကက္သားနဲ႕ ဆင္ပါတယ္။ ရုိးရုိးပံုမွန္ ေမြးျမဴေရး ၾကက္သားထက္ အဆီနည္းတယ္။ 

ကေလးမ်ားက အသားႏူးႏူး ၾကက္သားပဲ စားေနၾကမုိ႕ ပံုမွန္ - ခ်က္မယ့္ အုိးထဲကုိ ရစ္ဌက္သား ျမဳပ္ရုံေလး ...  ေရ - ၃ေရ ေလာက္ ထည့္ပီး ရစ္ဌက္ သားႏူးေအာင္ ခ်က္လည္း ရတာပါပဲ။ 

ဒီေန႕ကေတာ့ ၾကက္ေပါင္းရည္ - ၁ ခြက္စာပဲ ထည့္ပီး Pressure cooker နဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။ 
Pressure cooker နဲ႕ ၁ နာရီေလာက္ ခ်က္မယ္ ဆုိရင္ေတာ့ ရစ္ဌက္သားရဲ႕ အရုိးေတြပါ ႏူးေျမ႕သြားပါလိမ္႕မယ္။ 


** အရင္ပုိစ္႕ **