Saturday, December 8, 2012

အမဲသား ဂ်င္းအစပ္ေၾကာ္


အမဲသား - ဂ်င္းစပ္ေၾကာ္


အမဲသား - ၂ ေပါင္ခြဲ

 


အမဲသားမ်ားကုိ ပါးပါး .. ၁ လက္မ ဆုိဒ္ လွီးျဖတ္ထားပါ။


Beef - 2.5 lb
Rice Vinegar - 2 tbsp
Soy Sauce - 5 tbsp
Honey - 1 tbsp
Salt - 1/2 tsp
Ginger - 4 tbsp
Dried Chilli - 15
Corn Starch - 1 tbsp
Vegetable Oil - 1/4 cup
Garlic - 3 cloves
Green Onion


အမဲသား ... ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဂ်င္း - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း ႏွင့္ အရင္ ႏွယ္ထားပါ။


( Rice Vinegar ) ဆန္ဗီနီဂါ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း ထည့္ႏွယ္ပီး
 ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တညေလာက္ ထည့္ ႏွပ္ထားပါ။ အနည္းဆံုး ( ၄နာရီ မွ ၈နာရီ ၾကာခ်ိန္ ) အထိ ထည့္ပီး ႏွပ္ထားပါ။


 ငရုတ္သီးေျခာက္


( Medium Hat ) မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္


တ၀က္ကုိ ထက္ပုိင္းခ်ဳိးထားပါ။


အမဲသားကုိ မခ်က္ခင္ တနာရီ အလုိေလာက္ကတည္းက ေရခဲေသတၱာထဲမွ ၾကိဳထုတ္ထားပါ။
ဆီ - 1/4 cup ကုိ အပူေပးပီး
ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ ..
ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ ႏွင့္ အတူ
 ဂ်င္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာေလာက္ ထည့္ပီး ဆီသတ္ပါ။
ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားမ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
အမဲသားထဲက လံုးေရမ်ားျဖင့္ ေမႊေၾကာ္ထားပါ။


Dark Soy Sauce
Soy Sauce
၂ ခု စလံုး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ပါပဲ။
Dark Soy Sauce က ပုိပီး အေရာင္ ပုိနက္ပါတယ္။
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ က  ( Sweet Soy Sauce ) ပါ။ ျပစ္လည္း ျပစ္တဲ႕အတြက္ ... သူ႕ကုိ ပဲငံျပာရည္ အျပစ္လုိ႕လည္း ေခၚတတ္ၾကပါတယ္။


Natural Soy Sauce - ထမင္းစားဇြန္း ( ၅ ) ဇြန္း ထည့္ေမႊပီး
( Medium Heat ) မီးေျမးေျမးျဖင့္ အဖံုး အုပ္ခ်က္ထားပါ။
အမဲသားကုိ ပါးပါးလႊာလႊာ လွီးထားတာမုိ႕ တစ္ေရထဲ ႏွင့္ အသား က်က္ပါတယ္။


Corn Starch - 1 tbsp
ေကာ္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း စာေလာက္ကုိ ေရေအး အနည္းငယ္ျဖင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားပီး


ေရခမ္းပီးဆုိတာႏွင့္ ေကာ္မႈန္႕ အရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ေလာင္းထည့္ပီး ေမႊေပးထားပါ။


( Low Hat ) အထိ မီးေလွ်ာ့ခ်ပီး
ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္
 ႏွင့္ အတူ
 ၾကက္သြန္ျမိတ္
လက္မ၀က္ေလာက္ ပုိင္းျဖတ္ထားတာ အုပ္ေပးပါ။


အမဲသား ဂ်င္းစပ္ေၾကာ္


Fried Ginger Beef

 
Soy sauce အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိပါတယ္။ 
ပုိစ္႕တခု .. ခ်က္နည္းမွာ ... Low sodium soy sauce ကုိ ထည့္ ခ်က္ထားဖူးပါတယ္။
Low sodium soy sauce က ဆုိဒီယမ္ 0.1% ပဲ ပါ၀င္တယ္။ Gluten Free ပါ။
ဂ်ဳံ၊ ပဲ တုိ႕ႏွင့္ မတည့္ေသာသူမ်ား အသံုးျပဳတဲ႕ soy sauce အမ်ဳိးအစားျဖစ္သလုိ ... အသားေတြမွာ နာရီ၀က္ ၊ တနာရီေလာက္ ႏွပ္ခ်က္ထားတဲ႕ အခါမ်ဳိးေတြမွာလည္း အရသာ ပုိေကာင္းတတ္ပါတယ္။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ႏွင့္ အသားေတြကုိ သုပ္စားတဲ႕အခါမွာလည္း Low sodium soy sauce ကုိ ထည့္တတ္ပါတယ္။

အခု ဟင္းမွာ ထည့္ထားတဲ႕ soy sauce က 
Natural soy sauce ပါ။
Dark soy sauce ပဲငံျပာရည္ အၾကည္က ဟင္းထဲကုိ ထည့္ခ်က္လုိက္ရင္ ပုိပီး အေရာင္ပုိမဲတယ္။
ပံုမွန္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္က အဲေလာက္ အေရာင္မမဲပါဘူး။ 
ပုလင္း တံဆိပ္ အေရာင္ကြာပါတယ္။ သူက အျပာေရာင္တံဆိပ္ပါ။
low sodium soy sauce က်ေတာ့ ပုလင္း တံဆိပ္ အစိမ္းေရာင္ ...
soy sauce ေတြက အမ်ားၾကီးပဲ ...
Natural soy sauce
Low sodium soy sauce
organic soy sauce
Sushi sashimi soy sauce
Japanese tamari soy sauce
Gluten free soy sauce
Sweet soy sauce
Dark soy sauce  & etc ...


* * My recipe blog - Colourful Recipes

1 comments :

:P said...

အမဲသား သိပ္ႀကိဳက္တယ္.. ဒါမ်ိဳးေၾကာ္မစားဖူးေသးဘူး..

လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္