Sunday, December 30, 2012

၀က္အူမေၾကာ္

May this new year bring many opportunities your way, To explore every joy of life & turning all your dreams into reality & all your efforts into great achievements.

¸☆´.•´
.•´✶`*.
*.*¸v . ¸•´ ¸´,•*´¨¸ Ձ๏13
¸✶.•´¸.•*´✶
☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★
╱◥◣
│∩ │◥███◣ ╱◥███◣
╱◥◣ ◥████◣▓∩▓│∩
│╱◥█◣║∩∩∩ ║◥█▓ ▓█
๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩
۩๑ ӇƛƤƤƳ ƝЄƜ ƳЄƛƦ!﹗๑۩



ေခါက္ဆြဲျပားေၾကာ္ ႏွင့္ ၀က္အူမေၾကာ္၊ လိေမာ္ရည္၊ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္ဆီ


၀က္အူမေၾကာ္ ႏွင့္ အခ်ဥ္


၀က္အူမေၾကာ္ -

လြယ္လြယ္ေလးပါ။
အရင္ဆံုး ၀က္အူမ တတြဲလံုးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။
ပီးရင္ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွင့္ အရင္ႏွယ္ပါ။
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ရွာလကာရည္ နည္းနည္း ထည့္ႏွယ္ပါ။
အုိးထဲကုိ ထည့္ပါ။
အုိးပူပီး ဆုိတာနဲ႕ ၀က္အူမ ကုိ လိမ္႕ေပးပါ။ ( အုိးပူတုိက္တယ္လုိ႕ ေခၚပါတယ္ )
၀က္အူမ ထဲက ထြက္လာတဲ႕ လံုးေရ ႏွင့္ပဲ အရင္ဆံုး အုိးပူတုိက္ပီး လွိမ္႔ပီး ခ်က္သြားပါ။
အုိးထဲမွာ ၀က္အူမ ထဲက ထြက္လာတဲ႕ ေရလည္းခမ္း ပီးဆုိမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္၊ ဂ်င္းဓါးျပားရုိက္တုိ႕ႏွင့္ အတူ နာနတ္ပြင့္ကုိ ထည့္ပါ။
ေရကုိ ၀က္အူမ ျမဳပ္ရုံေလာက္ပဲ ေရထည့္ပီး မီးေျမးေျမး အေနအထားျဖင့္ ခ်က္ပါ။ ၃ ေရ ေလာက္ဆုိ ႏူးပါပီ။
၀က္အူမကုိ အေအးခံပီး အ၀ုိင္းေလးေတြ လွီးပါ။

ငရုတ္ဆီမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ အတူ ထညက္ရည္ပါ ထည့္ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ ငရုတ္ဆီ ႏွင့္ ပုိလုိက္ဖက္ပါတယ္။

 


 

၀က္အူမ စြပ္ျပဳပ္လည္း စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္။
၀က္အူမ စြပ္ျပဳပ္က်ေတာ့ ၀က္အူမ ေတြကုိ အုိးထဲမွာ အုိးပူတုိက္ပီးတာနဲ႕ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ ..  အဖံုးဖြင့္ ျပဳပ္ပါ။  ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ ၀က္အူမေတြကုိ ျပဳပ္ေနစဥ္ အုိးပူတုိက္သလုိမ်ဳိး ၀က္အူမေတြကုိ လိမ္႕ .. လိမ္႕ပီး ခ်က္သြားပါ။
၀က္ အနံေတြ ေပ်ာက္သြားပါလိမ္႕မယ္။

ပီးမွ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ မ်ားမ်ားျဖင့္ ေရထည့္၊ ၀က္အူမကုိ စြပ္ျပဳပ္ ခ်က္ပါ။

၀က္အူမ အျဖဴထည္ အသား ႏူးႏူး ႏွင့္ အတူ ပူ ပူေလာင္ေလာင္ ၀က္စြပ္ျပဳပ္ရည္ကုိ ရပါလိမ္႕မည္။

မညီေအာင္ ... ၀က္အူမ အသားကုိ အုိးပူတုိက္ပီးမွ ေရထည့္ခ်က္တာပါ။
ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ေၾကာင့္လည္း ညီနံ ေပ်ာက္တာပါ။

အသားေတြကုိ အနံေပ်ာက္ခ်င္ရင္ ... အုိးပူတုိက္ပီး မွ ( အသားစိမ္းမ်ားကုိ ေရ မထည့္ခ်က္ေသးခင္မွာ အုိးထဲမွာ အပူေပး အသားတံုး လွိမ္႕ ... လွိမ္႕ပီး ခ်က္ပီးမွ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ တခု ခု ထည့္၊ ေရထည့္ပီး အသားႏူးတဲ႕ အထိ ခ်က္ရင္ အသား ညီနံ မထြက္ပါဘူး )

သုိးသား၊ ဆိတ္သားက်ေတာ့ သံပုရာသီး ညစ္ေဆးပီးမွ ခ်က္ပါ။

 

 
အရင္ပုိစ္႕ -




0 comments :