Saturday, December 22, 2012

၀က္သား အငံ စြန္တန္ဟင္းရည္


( Turkey ) ၾကက္ဆင္ အသားလံုးေၾကာ္၊ ( Turkey ) ၾကက္ဆင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစာသြပ္ေပါင္း၊
၀က္သားအငံ စြန္တန္ဟင္းရည္


၀က္သားအငံ စြန္တန္ဟင္းရည္


၀က္သားအငံ စြန္တန္ဟင္းရည္

 


 



Salt Pork ၊ စြန္တန္ေျခာက္



၀က္သား အငံကုိ ေလးေထာင့္တံုး ပံုစံ တုံးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း
ဓါးျပားရုိက္ - ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း
စြန္တန္ေျခာက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၈ စိတ္ျခမ္း



ဟင္းအုိးထဲမွာ ၀က္သား အငံ၊ စြန္တန္ေျခာက္၊ ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ။ ဂ်င္း၊ လံုးခ်က္ပီးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဖတ္ေတြ လိပ္တက္လာတဲ႕ အထိ လံုးခ်က္ပီးမွ ေရျဖည့္ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
၀က္သား အငံမွာ အငံ အရသာ ပါေနတာမုိ႕ ဘာမွ ထပ္ျဖည့္ ထည့္စရာ မလုိပါ။
စြန္တန္ ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး က အခ်ဥ္အရသာ ပါေနတာမုိ႕ ဘာမွ ထပ္ျဖည့္ ထည့္စရာ မလုိပါ။
ဂ်င္းကုိ ပံုမွန္ ခ်က္ေနက် ဟင္းရည္ထက္ ပုိထည့္ပီး ခ်က္ပါက အနံသင္းပီး ပုိပူေလာင္ တာမုိ႕ ေသာက္လုိ႕ ပုိေကာင္းပါသည္။
စြန္တန္ဟင္းရည္က အရည္က်ေနေအာင္ တည္ပီး အရည္က်ဲက်ဲဆုိ ပုိေသာက္လုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ .. ဒီတေခါက္ အသားနဲ႕ ခ်က္တာမုိ႕ .. ေလးျခမ္းကြဲ ၾကက္သြန္နီ ထပ္မထည့္ ခ်က္ထားပါဘူး။

2 comments :

Crystal said...

ဟင္းခ်က္ရမွာ ခပ္ပ်င္းပ်င္းနဲ႔ သူမ်ားေတြ ခ်က္တာ ေလွ်ာက္ငမ္းေနပါသည္။

သီရိရတနာ said...

@ Crystal - တူတူပဲ Crystal ေရ ... လက္ဖ၀ါးခ်င္း ရုိက္လုိက္ရေအာင္ ( Give me five )