Thursday, December 27, 2012

ပူတင္း


Pudding



ၾကက္ဥပူတင္း


ပူတင္း

ႏြားႏုိ႕ - ၂ ခြက္
သၾကား - ေလးပံု ၁ ပံု - ခြက္
မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
ဗီနီလာ အေမႊးဆီ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း


ေမႊစက္ျဖင့္ ...
ႏြားႏုိ႕ - ၂ ခြက္
သၾကား - ေလးပံု ၁ပံု - ခြက္
ၾကက္ဥ - ၃ လံုး
ဗီနီလာ အေမႊးဆီ - လက္ဘက္ရည္တဇြန္း ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားပါ။

 မီးသင္း သၾကားရည္ ျပဳလုပ္ဖုိ႕ အတြက္
non stick pan ထဲမွာ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃) ဇြန္းထည့္ပါ။
ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း ထည့္ေမႊပါ။
တေအာင့္ၾကာလွ်င္ သၾကား အရည္ေပ်ာ္သြားပါလိမ္႕မည္။
ဆက္မေမႊဘဲ ဒီ အတုိင္း ထားလုိက္ပါ။
ပူစီေပါင္းေလးေတြ တက္လာလိမ္႕မည္။
တျဖည္းျဖည္း သၾကားရည္ အေရာင္ေျပာင္းလာလိမ္႕မည္။
အညိဳေရာင္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရႊအုိေရာင္ သၾကားရည္ ရပီဆုိလွ်င္ ...
ခ်က္ခ်င္း ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္မည့္ pan ထဲသုိ႕ ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။

ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားေသာ ( ႏြားႏုိ႕+ၾကက္ဥ+သၾကား+ ဗီနီလာ ) အရည္ေလာင္းထည့္ပါ။
ပူတင္း ထည့္ထားေသာ ခြက္ထက္ ပုိၾကီးေသာ pan ထဲမွာ ေရ ကုိ တ၀က္ျဖည့္ပီး ...
ပူတင္း pan ကုိ ေရရဲ႕ အလယ္ေကာင္ေနရာမွာ ထားပီး preheat oven ထဲ ထည့္ပါ။

Preheat oven 375ºF - 45 minutes ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပါ။

ပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ ၃ နာရီေလာက္ အေအးခံပီးလွ်င္ လွီးစားလုိ႕ရပါျပီ။

... ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ေသာ ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္နည္းပါ ....

ဒါက မႏွစ္က ၾသဂုတ္လမွာ ခ်က္ေသာ ၾကက္ဥပူတင္းေပါင္း ပုိစ္႕ပါ။


အခု ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္တဲ႕နည္းနဲ႕ ကြာပါတယ္။

အရင္ပုိစ္႕က ပူတင္းက မီးဖုိေပၚမွာ ေရ၏ ခလယ္ေကာင္မွာ ထားပီး ပူတင္းေပါင္းတာပါ။

အခုပုိစ္႕က oven ထဲမွာ ေရ၏ ခလယ္ေကာင္မွာထားပီး ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပီးမွ ေရခဲေသတၱာမွာ အေအးခံတာမုိ႕ ပုိပီးေတာ့လည္း စားေကာင္းသလုိ မုန္႕လည္း လွပါတယ္။


2 comments :

Aungnyc said...

ေတာ္ တယ္ ဗ်ာ.. ကၽြန္ေတာ္ ၿဖင့္ သၾကား ၾကုိ တဲ့ အဆင့္ ေန ကုိ အဆင့္ မ တက္ ဘူး ။ သၾကား ၾကုိ လုိက္ တုိင္း ေရႊအုိ ေရာင္ မၿဖစ္ ပဲ သၾကာ အၿဖဴ ေရာင္ အတုိင္း ၿဖစ္ ေန ၿပီး ကပ္ေစး နည္း ၿဖစ္ သြား ေရာ။ အဲဒီ အဆင့္ က ေန ေနာက္ ဆုတ္ တာ ၄ ၅ ခါ ရွိ ၿပီး ။ အခု ေတာ့ ၀ယ္ ပဲစား ေတာ့ တယ္။ Custard Pudding ကုိ ၾကိုက္ တယ္ ။။

သီရိရတနာ said...

@Aung NYC -

မီးသင္း သၾကားရည္ လုပ္တာ လြယ္လြယ္ေလးပဲ သိလား ...
အမ အျမင္ ... သၾကား ၾကိဳလုိက္တုိင္း ေရႊအုိေရာင္ မျဖစ္ပဲ သၾကား အျဖဴေရာင္ အတုိင္းပဲ ဆုိတာ .. ေရမ်ားသြားလုိ႕ ေနလိမ္႕မယ္။

မီးသင္း သၾကားကုိ ေရ မထည့္ပဲ မီးဖုိေပၚမွာ သၾကားခ်ည္းပဲ မီးေျမးေျမး ( Medium Heat ) ျဖင့္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရင္ေတာင္ မီးသင္း သၾကားရည္ကုိ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

အခု ဒီပုိစ္႕မွာ ပါတဲ႕ မီးသင္း သၾကားရည္အတြက္ကေလ ..
ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ သၾကား ၃ ဇြန္း ..
ေရ ၁ ဇြန္း ျဖင့္ မီးဖုိေပၚမွာ သၾကားအရည္ေပ်ာ္တဲ႕အထိပဲ ေမႊေပးပီး ...
သၾကား အရည္ေပ်ာ္ပီဆုိတာနဲ႕ ဒီအတုိင္းပဲ ထားလုိက္တာပါ။
ပူစီေပါင္းေလးေတြ တက္လာမယ္။ သၾကား အေရာင္ ေျပာင္းလာလိမ္႕မယ္။
ေရႊအုိေရာင္ ရပီဆုိတာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္း ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္မယ့္ pan ထဲ ေလာင္းထည့္ ( ခ်က္ခ်င္း မထည့္ရင္ မီးသင္း သၾကားရည္က အုိးကပ္သြားလိမ္႕မယ္ )
အေပၚကေန အဆင့္သင့္ ေမႊထားေသာ ႏြားႏုိ႕ ၾကက္ဥ စတာေတြ ေလာင္းထည့္လုိက္ရုံပဲ။

အရမ္းလြယ္ပါတယ္။

အိမ္က ကေလးေတြလည္း ပူတင္းဆုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။

သၾကားအရည္က ဒီေလာက္ပမာဏဆုိ အေတာ္ပါပဲ ...
နည္းနည္းမ်ားသြားရင္ အရမ္းခ်ဳိေတာ့ ကေလးေတြ ေခ်ာင္းဆုိးမွာ စုိးလုိ႕ပါ။

Enjoy your cooking, Ko Aung NYC!!!

Happy New Year 2013 to Ko Aung NYC!!!