Saturday, December 1, 2012

ပုစြန္အစိမ္းသုပ္


Raw shrimp salad
 

အရသာ - ခ်ဥ္စပ္
 


ပုစြန္ အစိမ္းသုပ္




ပုဇြန္ - ၁၅ ေကာင္
 

 အခြံခြါထားပါ။
 

 ပုဇြန္ ေက်ာ အလယ္ကုိ ဓါးျဖင့္ ခြဲပီး ပုဇြန္ အစာေၾကာင္း အမည္းကုိ ဖယ္ထုပ္ပစ္ပါ။
 

ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း၊
ငရုတ္ဆံုျဖင့္ -
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၈ ေတာင့္
ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားေသာ နံနံပင္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
 

ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ပန္းကန္ထဲသုိ႕
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
ထည့္ေမႊထားေသာ ပန္းကန္ထဲသုိ႕
 

ပုဇြန္မ်ား ထည့္ေမႊပီး
၅ မိနစ္ မွ ၁၀ မိနစ္ ႏွပ္ထားပါ။
 

တျခား အစာမ်ားလည္း ထပ္ထည့္လုိ႕ ရပါေသးတယ္။
ပူစီနံ၊
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊
အေစ႕မပါ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ပါးပါးလွီးထားေသာ ေထာပတ္သီး၊
ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္၊
ပါးပါးလွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ
 

ခ်ဥ္၊ စပ္ အရသာ ပုဇြန္ အစိမ္းသုပ္

** My blog - Colourful Recipe

2 comments :

NSA said...

တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး...
ပံုထဲ ၾကည့္ရတာ အေတာ္ေလးစပ္လိမ့္မယ္ထင္တယ္။
အစက္ေၾကာက္ေပမယ့္ အသုပ္ႀကိဳက္ေတာ့ ပံုႀကည့္ၿပီး သြားရည္ေတြ စိမ့္လာတယ္။

THIRIYATANAR said...

@ NSA - ခ်ဥ္စပ္ေလး သုပ္ထားတာပါ။
ပုစြန္အစိမ္းကုိ သံပုရာရည္ထဲမွာ ၁၀ မိနစ္ ~ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားတာမုိ႕ ပုစြန္က အခ်ဥ္ဓာတ္ေၾကာင့္ အသားလည္း အစိမ္း အရသာ မဟုတ္ေတာ့ဘူး။
ေထာပတ္သီး ပါ ထည့္သုပ္ရင္ သိပ္မစပ္ေတာ့ပါဘူး။

အမ သူငယ္ခ်င္း ျဗိတ္သားေတြဆုိ ငါးသေလာက္ ကုိ ရွာလကာရည္ထဲမွာ တညေလာက္ စိမ္ပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ေရွာက္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီခ်က္ နဲ႕ ငါးသေလာက္သုပ္ စားတာ အရမ္း စားလုိ႕ ေကာင္းတာပဲ။