Wednesday, November 28, 2012

၀က္နံရုိးအစပ္ကင္


Spicy pork ribs


၀က္နံရုိး ရႈးရႈးရွဲရွဲ အစပ္ကင္


၀က္နံရုိး အစပ္ကင္


စားလုိက္ရင္ လွ်ာလည္သြားပါမယ္။


အစပ္ စားႏုိင္သူမ်ားက ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ႏုိင္ေပမယ့္ အစပ္ မစားႏုိင္သူမ်ားက စားမိရင္ ... မ်က္ရည္ေတာက္ေတာက္က်ပါလိမ္႕မည္။


၀က္နံရုိးက ပ်ားရည္ အရသာ အခ်ဳိႏွင့္ အတူ၊ လိေမာ္ရည္ ႏွင့္ သံပုရာရည္ ေၾကာင့္ အခ်ဥ္အရသာ၊ အရသာရွိရွိ အရသာမႈန္႕မ်ားျဖစ္ေသာ ဆားႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ပါ၀င္မႈ႕၊ အစပ္အရသာ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ အျပင္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ကုိ ထည့္ႏွယ္ပီး ကင္ထားတာမုိ႕ အရသာက ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာေပးပါတယ္။ စားလုိက္ရင္ စပ္သြားေပမယ့္ ပ်ားရည္ ႏွင့္ သံပုရာရည္၊ လိေမာ္ရည္ပါ ပါ၀င္တာမုိ႕ စပ္ေပမယ့္ နံရုိးအသားက အခ်ဳိေလးတာမုိ႕ ထပ္စားႏုိင္ၾကပါတယ္။


၄ေပါင္ေက်ာ္ ၀က္နံရုိး အသားတံုး


$1.99/lb
$8.70/4.37lb


oven 350ºF ၾကိဳဖြင့္ထားပါ။
၀က္နံရုိးအသားကုိ -
ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ -  ၅မႊာ
ပုိင္းျဖတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း -  ၅ ေတာင့္
ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ( သုိ႕မဟုတ္ ) ၁ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( သုိ႕မဟုတ္ ) လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ကုိ မီးဖုိေပၚမွာ မီးေျမးေျမး ျဖင့္ ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီး ေလွာ္မႈန္႕ ( smoked paprika ) - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းျဖင့္ အသားထဲကုိ စိမ္႕၀င္သည္အထိ ႏွယ္ပါ။


၀က္နံရုိးကုိ oven foil ျဖင့္ လုံေနေအာင္ ထုပ္ပီး preheat oven မွာ 350ºF - 20 minutes ကင္ပါ။
oven foil ျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ ကင္လုိက္ပီးရင္ ..
oven tray ထဲကုိ ေျပာင္းထည့္လုိက္ပါ။
အသားထဲက ထြက္လာေသာ အသားရည္ ႏွင့္ အတူ ...
လိေမာ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
သံပုရည္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ေလာင္းထည့္ပီး
၀က္နံရုိး တဖက္စီကုိ oven 375ºF - 25 minutes ( two times ) စီ နံရုိးမ်ားကုိ လွည့္ပီး ကင္ပါ။


ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာေပးေသာ ၀က္နံရုိး အစပ္ကင္ကုိ ရရွိပါပီ။


ကင္ပီး ထြက္လာတဲ႕ ေဆာ့စ္ အရည္ အရသာက ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ေၾကာင့္ နီေရာင္သန္းေနပါလိမ္႕မယ္။
သံပုရာ ၊ လိေမာ္ရည္ေၾကာင့္ ခ်ဥ္ေနတဲ႕ အရသာ
ကင္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ေၾကာင့္ အစပ္အရသာ ပါ၀င္ေနတာမုိ႕ ၀က္နံရုိးအစပ္ကင္ ကုိ အဲဒီေဆာ့စ္ျဖင့္ တုိ႕စားရင္ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။


ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕


ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕


မုန္႕ဟင္းခါးထဲ ထည့္စားေသာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ေလာက္ ညက္ေနေအာင္ မၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕

** My blog - Colourful Recipe

0 comments :