Tuesday, August 7, 2012

ၾကက္သား ကုလားပဲရည္သုပ္


ေအရွန္ဆုိင္ ( ဗီယက္နမ္ ဆုိင္ ) က ၀ယ္လာတဲ႕ ျမန္မာၾကက္သားနဲ႕ တူတဲ႕ ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ မ်ားမ်ားထည့္ႏွယ္ပီး pressure cooker ထဲမွာ အသားေတြကုိ အုိးပူတုိက္ပီးတာနဲ႕ ေရကုိ ခြက္ တ၀က္ေလာက္ထည့္ .. မီးေျမးေျမးနဲ႕ နာရီ၀က္ ေလာက္ ၾကက္သားကုိ အသား ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ။

 ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ေရေအးနဲ႕ အရင္ေဖ်ာ္ပီး မီးဖုိေပၚမွာ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္၊ ဆား နည္းနည္းထည့္ ... မီးေျမးေျမးျဖင့္ ကုလားပဲရည္ မျပစ္မက်ဲ ခ်က္ပါ။

ၾကက္သားျပဳပ္ရပီဆုိရင္ အေအးခံပီး အတံုးေသးေသး အသားတံုးထားပါ။

ေဂၚဖီ၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရွာက္သီး၊ ကုလားေလး မဆလာ အမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ကုလားပဲရည္ မ်ားမ်ားဆမ္းပီး၊ ဆား ( သို႕မဟုတ္ ) ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ပီး ... ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္ထားပါတယ္။


ၾကက္သား ကုလားပဲရည္ဆမ္း မဆလာသုပ္ 


လက္ေဆာင္ရထားေသာ အသားတုေၾကာ္ထုပ္



ပဲျပဳပ္ထမင္းႏွင့္ အရမ္းကုိ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ေကာ္ဖီၾကမ္းျဖစ္ျဖစ္ .. ေရေႏြးၾကမ္း နဲ႕ဆုိ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

0 comments :