Thursday, August 2, 2012

ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း



သံုးထပ္သား ၀က္စတူး ~

၀က္သား သံုးထပ္သားကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး အေနေတာ္ အသားတံုး တံုးပီးတာနဲ႕ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွင့္ အရင္ႏွယ္ထားပီး ... ပဲငံျပာရည္ အေနာက္နဲ႕ ႏွယ္ထားေပးပါ။

ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ထားတဲ႕ ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီကုိ အပူေပးပီးတာနဲ႕ သၾကား ၂ ဇြန္းထည္။ သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေယာင္းမနဲ႕ ေမႊ ... သၾကားအရည္ေပ်ာ္တာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ သံုးထပ္သားမ်ားထည့္ပီး နီေယာင္သန္းလာတဲ႕ အထိ ၀က္သား သံုးထပ္သားကုိ သၾကား ဆီပူရည္ထဲမွာ ထည့္ပီး ေမႊ ထားလုိက္ပါ။

ပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ဓါးျပားရုိက္တုိ႕ႏွင့္ အတူ နာနတ္ပြင့္ကုိ ထည့္ပီး ခဏေလာက္ေမႊေပးထားပါ။

ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ရုံထည့္ပီး ၃ ေရ ေလာက္ သံုးထပ္သားမ်ား ႏူးေျမ႕တဲ႕ အထိ မီးေျမးေျမး ( အလယ္မီး ) ျဖင့္ ခ်က္ထားပါ။

ေနာက္ဆံုး ဆီျပန္လာခါနီးမွာ မီးဖုိမီးပိတ္ပီး ေျခြထားေသာ ကန္စြန္းရြက္မ်ား ထည့္ .. ေမႊေပးပါ။

ကန္စြန္းရြက္မ်ားက ႏူးလြယ္တဲ႕ အတြက္ ပူေနေသာ ၀က္သား သံုးထပ္သားမ်ားႏွင့္ ေရာေမႊပီး ဟင္းအုိး အဖံုးပိတ္ လုိက္တာနဲ႕တင္ ကန္စြန္းရြက္မ်ားက စားလုိရတဲ႕ အေနအထား က်က္သြားပါပီ။


သံုးထပ္သား ၀က္စတူး



ဆီ ၁ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ထားေသာ ဟင္းအုိးကုိ မီးဖုိေပၚမွာ အပူေပး .. ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ေထာင္းထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ေမႊ၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ ေမႊ .. ပီးမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္လံုး .. ေျခြထားေသာ ကန္စြန္ရြက္မ်ား ထည့္ေမႊ ... 

( ခရမ္းခ်ဥ္သီး ) အသီး အရြက္မ်ား ( ကန္စြန္းရြက္မ်ား ) ႏြမ္းသြားပီ ဆုိမွ ပုစြန္ ငပိ အနည္းငယ္ကုိ ေရေဖ်ာ္ထည့္ပီး ထည့္လံုး ... ပီးမွ ေရထည့္ .. ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္မ်ား အညွာေျခြထည့္၊ ဆားထည့္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္၊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရည္အုိး က်တဲ႕ အထိ .. ခ်ဥ္ရည္အုိး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ပီးမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ .. ( အေပါ႔ အငံ ျမည္း ) နံနံပင္ အုပ္ ခ်က္ထားေသာ ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ...


ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ႏွင့္ လုိက္ဖက္ဖုိ႕ ငပိရည္ ႏွင့္ မွ်စ္၊ ရုံပေတသီးျပဳပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း


ထမင္းကုိ ငပိရည္ဆမ္းပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းထည့္ ... တုိ႕စရာ ျမဳပ္ပီး စားေသာက္ရတာကုိ ႏွစ္သက္ပါတယ္။

0 comments :