Tuesday, May 8, 2012

ပုစြန္ - ေၾကးအုိး



 ပုစြန္ေၾကးအုိး



 ပုစြန္ေၾကးအုိး ႏွင့္ ေဆာ့စ္



 ၀က္ဦးေႏွာက္ အပါ ၀က္ေၾကးအုိး ႏွင့္ ငရုတ္ဆီ ( အခ်ဥ္ )


*** ခ်က္နည္း .... ***



 ၀က္နံရုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး အတံုးေလးေတြ လွီးျဖတ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ ႏွယ္ပီး ၾကိတ္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႕နဲ႕ Pressure cooker ထဲမွာ ထည့္ပီး အုိးပူတုိက္။ အသားေတြ က်စ္လာပီ ဆုိတာနဲ႕ ေရထည့္။ မီးေျမးေျမး ( Medium Heat ) နဲ႕ ၁ နာရီ နီးပါးေလာက္ တည္ထားလုိက္ပါ။




 ဒီလုိမ်ဳိး pressure cooker နဲ႕ တစ္နာရီေလာက္ ျပဳတ္လုိက္ရင္ .... ၀က္ရုိးျပဳတ္ရည္ကုိ ၾကည္ေနတာပဲ။ 



 ၀က္နံရုိးျပဳပ္



 ငံုးဥကုိ အခြံခြါရလြယ္ေအာင္ ျပဳတ္မယ့္အုိးထဲ ဆားထည့္ပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ျပဳတ္ပီးမွ ေရေအးစိမ္ပီး အခြံခြါထားလုိက္ပါ။



 ပဲျပားကုိ လွီး



ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သားကုိ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္။

၀က္သားလံုး .. လံုးထားလည္း ရသလုိ ... ဇြန္းျဖင့္ တဇြန္းျခင္းစီ ထည့္ပီး ေၾကးအုိးျပဳပ္ ခ်က္လို႕ လည္း ... ရသည္ ...



 ၀က္ဦးေႏွာက္ကုိ ေရေအးျဖင့္ ေဆးထားပါ ...


၀က္လွ်ာ နဲ႕ ၀က္သည္းကုိ ရွည္ရွည္ နဲ႕ ေသးေသး လွီးပီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကားတုိ႕နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပါ။


 မုန္ညင္းကုိ လွီး


 ဆန္ၾကာဇံကုိ ေရေႏြးေႏြးနဲ႕ဆုိ ၁၀ မိနစ္ေလာက္စိမ္ပီး ေရစစ္ထား၊ ရုိးရုိးေရနဲ႕ဆုိ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ စိမ္ပီး


 ဇကာနဲ႕ ေရစစ္ထားပါ။



 အစပ္စားခ်င္လုိ႕ ငရုတ္ဆီမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ တင္မကပဲ ငရုတ္သီးစိမ္းပါ ၾကိတ္ပီး ... ငရုတ္ဆီ၊ ထညက္ရည္ျဖင့္ အခ်ဥ္ စပ္ထားပါ ...


 ၀က္ဦးေႏွာက္ ေၾကးအုိး


ေၾကးအုိး ခ်က္မယ့္ အုိးမွာ ၀က္နံရုိးျပဳတ္ရည္ကုိ အရင္ထည့္။ ဟင္းရည္ဆူပြက္လာပီဆုိတာနဲ႕ ၀က္သည္း၊ ၀က္လွ်ာ၊ ၀က္သားလံုးထည့္၊ ၀က္လွ်ာ ႏူးပီဆုိတာနဲ႕ ( ပုစြန္ေက်ာခြဲပီး ပုစြန္ ေခ်းေၾကာင္း အမဲကုိ ထုတ္ ... ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္စီ ႏွင့္ ႏွယ္ထားေသာ ) ပုစြန္ထည့္ ... 
ပုစြန္ေကြးေကြး အေနအထား ရပီ ဆုိမွ ... ၾကာဇံထည့္၊ ပဲျပား၊ ငံုးဥ၊ ၀က္ဦးေႏွာက္ထည့္၊ မုန္ညင္းထည့္။  ၾကာဇံ အရမ္း အႏူးၾကီး မျပဳပ္ရပါ ... ၾကာဇံ ႏူးပီဆုိတာႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးလုိက္ရုံပါပဲ။

ဒါဆုိ  အရသာ ရွိေသာ ပုစြန္၊ ၀က္ဦးေႏွာက္ ေၾကးအုိး တပြဲကုိ ရရွိပါပီ ...


အုန္းေရ


အုန္းသီး ႏုႏုဖတ္ဖတ္

အရင္ပုိစ္႕ ......

ျမန္မာမွာ ခ်က္စားခဲ႕ေသာ ေၾကးအုိး

အေမရိကားေရာက္ခါစက ခ်က္စားခဲ႕ေသာ ေၾကးအုိး

၀က္ေၾကးအုိး

2 comments :

Qt said...

ရွလြတ္ ရွလြတ္
ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ္ ေနာ္
ဂလု ဂလု နဲ ႔ေနတာပဲ
မ်ိုဳမ်ိဳခ်ေနရတာမ်ား ျမင္ေစခ်င္တယ္ တီတီသက္
နည္းနည္း ခ်န္ထားေနာ္ :D

Thet Nandar Family said...

@ Qt - စားမယ္ ဆုိရင္ တီတီသက္ .... ပုစြန္မ်ားမ်ား ထည့္ေပးမယ္ေနာ္ ... ၀က္ဦးေႏွာက္ေကာ ၾကိဳက္လား .. အိအိေလးနဲ႕ ၀က္နံရုိးျပဳပ္ရည္ ပူပူနဲ႕ ၅ မိနစ္ ေက်ာ္ေလာက္ ခ်က္လုိက္ပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးလုိက္တာနဲ႕ကုိ ၀က္ဦးေႏွာက္က စားလုိ႕ ေကာင္းေနပါပီ ... ၾကိဳက္ရင္ ပုစြန္ေၾကးအုိးမွာ အမ်ားၾကီး ထည့္ခ်က္ပီး ပါဆယ္ Tag လုိက္မယ္ေနာ္ ... ဟီး .. ဟီး ... =)