Wednesday, May 2, 2012

ၾကက္သား သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္


ၾကက္သား သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္



ၾကက္ရင္ပံု (အသား) - ၆ တံုးကုိ ----


အတံုးေသးေသးလွီးပီး --- ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) + သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ႏွင့္ ႏွယ္  ----


ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ( soy sauce ) - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ႏွင့္ ႏွယ္ ---


ေကာ္မႈန္႕ ( Corn flour ) ( သုိ႕မဟုတ္ ) သာကူမႈန္႕ ( tapioca flour ) - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္းျဖင့္ ႏွယ္ပီးေနာက္ ---


သီဟုိဠ္ေစ႕ ( ၁ ) ခြက္ ... 
ဂ်င္း အနည္းငယ္ ... 
ငရုတ္သီးေျခာက္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ပန္းငရုတ္ပြ ၊ 
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) တရုတ္နံနံပင္


ဆီပူအုိးထဲမွာ သီဟုိဠ္ေစ႕ကုိ ထည့္ .. ေမႊပီးေၾကာ္ .. အညိဳေရာင္သန္းေတာ့မယ္ ဆုိတာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ထားလုိက္ပီး ( ဘာျဖစ္လုိ႕လဲ ဆုိရင္ သီဟုိဠ္ေစ႕တုိ႕ ေျမပဲေၾကာ္တုိ႕က ပန္းကန္ျပားထဲ ဆယ္ထားေပမယ့္ ေၾကာ္ထားတဲ႕ အပူရွိန္ေၾကာင့္ ထပ္ပီး ေၾကာ္ေနေသးတာမုိ႕ အညိဳေရာင္သန္းခ်င္လာပီဆုိတာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ပါတယ္။ )

ငရုတ္သီးေျခာက္ကုိ အမဲေရာင္သန္းတဲ႕ အထိ ၾကြပ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးပီး


ဆီပူအုိးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္းစာေလာက္ပဲ ဆီကုိ ခ်န္ပီးေနာက္ .... ဂ်င္းထည့္ေၾကာ္ ... ၾကက္သားထည့္ ....


ၾကက္သားကုိ ဆီပူမွာ ေမႊေၾကာ္ပီးမွ ...


ေရ ( 2/3 cup ) ထည့္ ... ေရ ပြက္ပြက္ဆူ .. အသားလည္း က်က္ပီဆုိမွ ...


ေၾကာ္ထားပီးသား သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္မ်ားႏွင့္ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ထည့္ေမႊ ...


မီးဖုိမီးပိတ္ပီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ ( သုိ႕ ) တရုတ္နံနံပင္ အုပ္ ...

( ၾကက္သားတံုး .. တံုးထားတဲ႕ အသားတံုး အေနအထားေပၚ ၾကည့္ပီး ေရခ်ိန္ထည့္ပါတယ္ ... အသားတံုး သိပ္ေသးေနရင္ ႏူးလြယ္ပါတယ္ .. ေရေတာင္ ထည့္စရာ မလုိပါဘူး )


အိမ္မွာေတာ့ .. ဒီလုိမ်ဳိး ... ၾကက္သားတံုး ေပ်ာ့ေပ်ာ့ ေလးနဲ႕ အရည္စပ္စပ္ေလး ... ဒီလုိပံုစံမ်ဳိးကုိ ပုိသေဘာက်ပါတယ္ .... ဆားနဲ႕ ခ်က္တာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္ ... 


2 comments :

MK said...

အလုုပ္ကျပန္လာျပီး ေမာေမာနဲ. စားစရာလဲ မရွိေတာ့ ဒီမွာ လာ သြားရည္ယိုု ငတ္ၾကီးက် သြားပါတယ္ အမေရ ..

Thet Nandar Family said...

@ MK - အမကလည္း အဲလုိ အေျပာေလးေတြနဲ႕ အေမာကုိ ေျပသြားတာပဲ ... ဟီး ဟီး ....

အျပင္မွာ တကယ္ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္ ... အားရ ပါးရ သံုးေဆာင္ပါရွင္ ~~~~