Thursday, April 5, 2012

ေပါက္ဆီ



၀က္သားေပါက္ဆီ


... ခ်က္၊ စားနည္း ...



ဗီယက္နမ္ ဆုိင္က ၀ယ္လာတဲ႕ ဒီ တံဆိပ္ ႏွင့္ လုပ္ထားေသာ ေပါက္ဆီ ျဖစ္ပါတယ္ .


အထုပ္မွာ ပါတဲ႕ ခ်က္နည္း အညႊန္း အတုိင္းပဲ အိမ္မွာ ခ်က္ထားပါတယ္ ....


အသား အတြက္ ..


ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား၊ 
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ  ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း
သၾကား
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ အတူူူူူူူူူူူူ
ဆား အနည္းငယ္၊ 
ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ ... 

ဇြန္းျဖင့္ ႏွယ္ထားလုိက္ပီး ...

( ၾကက္ဥျပဳပ္ တျခမ္းကုိ ေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာ  ၾကက္ဥျပဳပ္ - 3 လံုး ... လွီး .. စိတ္ထားေသာ ၀က္အူေခ်ာင္း )


ဂ်ဳံ အတြက္ ...

အထုပ္ထဲက ဂ်ဳံ မႈန္႕ ေတြကုိ ဇလံုထဲ ထည့္ထားပီး 
ႏြားႏုိ႕ - 1 cup
သၾကား - 1/2 cup
ဆီ - 1 tbsp ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ) ... ေဖ်ာ္ထားပီး

 ဂ်ဳံမႈန္႕ ခြက္ထဲကုိ ျဖည္းညင္းစြာ ေလာင္းထည့္ပီး ဂ်ဳံႏွယ္ထားလုိက္ပါတယ္ ...


ေပါက္စီ လုပ္ဖုိ႕ ဂ်ဳံမွာ ပါ၀င္ေသာ ပစည္းမ်ား .


ႏြားႏုိ႕ ႏွင့္ ဂ်ဳံကုိ ႏွယ္တာမုိ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ ႏွယ္အပီး ျမင္ရပံု ...


၅ မိနစ္ေက်ာ္မွာ ႏွယ္ပီး ျမင္ရပံု 


ေရစုိ အ၀တ္ျဖင့္ ၂ နာရီေလာက္ အုပ္ထားေပးလုိက္တယ္ ...


၂ နာရီ အၾကာမွာ ...
ဂ်ဳံလံုးကုိ စားပြဲေပၚ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးပီး ...
ႏွပ္ထားတဲ႕ ဂ်ဳံကုိ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိ ... ဖိ ပီး ႏွယ္ထားေပးလုိက္ပါတယ္ ...
ပီးမွ ... ဂ်ဳံကုိ အေခ်ာင္းေလး လိမ္႕ လုိက္ပီး ...
ေပါက္ဆီ ဆုိဒ္ ေလာက္ ဓါးျဖင့္ လွီးစိတ္ထားလုိက္တယ္ ...

( ကုိယ့္ အေတြ႕အၾကံဳ ႏွင့္ ဆုိလွ်င္ )

ဂ်ဳံေတြကုိ ...
ဆီျဖင့္ ေက်ာ္စားမယ့္ မုန္႕ေတြကုိ .... ဂ်ဳံ ႏွယ္တဲ႕ အခါမွာ စားပြဲေပၚမွာ ဆီ အနည္းငယ္ သုပ္ပီး ဂ်ဳံ လိမ္႕ပါတယ္ ... ( ဥပမာ - ပူရီ ၊ အီၾကာေကြး )
ဖုတ္မယ့္ ... ေပါင္းမယ့္ မုန္႕ေတြကုိ .. ဂ်ဳံႏွယ္တဲ႕ အခါမွာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးပီး ဂ်ဳံ လိမ္႕ပါတယ္ ... ( ဥပမာ - ေပါက္ဆီ၊ ေပါင္မုန္႕၊ ကြတ္ကီး cookie cutter )

ဂ်ဳံ ႏွယ္တဲ႕ အခါမွာလည္း ... ဂ်ဳံမႈန္႕ ခြက္ထဲကုိ ေရ ( သုိ႕ ) ဆီ ( သုိ႕ ) ေထာပတ္ အရည္ ျဖည္းညင္းစြာ ေလာင္းထည့္ပီး လက္တဖက္က ဂ်ဳံကုိ အဆက္မျပတ္ ႏွယ္သြားပါတယ္ ...

ေရ ထည့္ထားတဲ႕ ခြက္ထဲကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္ပီး ႏွယ္သြားတာ မဟုတ္ပါဘူး ...

ဂ်ဳံကုိ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္   ဖိ ႏွယ္ေပးလုိက္ပီး ဂ်ဳံသား ညက္သြားပီ ဆုိလွ်င္ ...
ဂ်ဳံ ေခ်ာင္း လုပ္လုိက္တယ္ ..
ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးထားတဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ .. ဂ်ဳံ ကုိ တင္ ပီး လက္ ႏွစ္ဖက္ ႏွင့္ တျပိဳင္တည္း လိမ္႕သြားတာပါ ..
ဂ်ဳံကုိ လက္ ၂ ဖက္ ႏွင့္ လိမ္႕လိုိက္ .. အစြန္း ေဘး ၂ ဖက္ကုိ လက္ ၂ ဖက္ႏွင့္ ဆြဲလုိက္ ...
ဂ်ဳံကုိ ေနာက္တခါ .. လက္ ၂ ဖက္ႏွင့္ စု ပီး လိမ္႕ေနရာကေန .. လိမ္႕ရင္း လိမ္႕ရင္း လက္ ၂ ဖက္ကုိ ကားကားပီး လိမ္႕လုိက္ ...
( ေရးရတာ .. ရီစရာၾကီး .. အက ... ကေနတာ ၾကေနတာပဲ ) းP
အဲလုိ လိမ္႕လုိက္ရင္ ဂ်ဳံ အေခ်ာင္း ရွည္ရွည္ေလး ရမယ္လုိ႕ ...

ပီးမွ .. ေပါက္စီ အရြယ္ ေလာက္ကုိ ဓါးနဲ႕ စိတ္ထားလုိက္ပါတယ္ ...  

လွီးျဖတ္ထားေသာ ဂ်ဳံ အလံုးကုိ ... စားပြဲေပၚ ဂ်ဳံ မႈန္႕ အနည္းငယ္ျဖဴး ပီး ဂ်ဳံလံုးကုိ လက္ဖ၀ါးျဖင့္ အုပ္ပီး လိမ္႕ေပးလုိက္ရင္ ... ဂ်ဳံလံုးေလး တျဖည္းျဖည္း ျဖစ္လာပါလိမ္႕မယ္ ...
 



ပီးမွ ဒလိမ္႕တံုး ျဖင့္ အျပားလိမ္႕လုိက္တယ္ ...

ဂ်ဳံျပား ၀ုိင္း၀ုိင္းျဖစ္ဖုိ႕ ...
 
ပထမ - တည့္တည့္ လိမ္႕ ( - )
ဒုတိယ - ေဘးတုိက္ လိမ္႕ ( - )
တတိယ - ညာ တေစာင္း လိမ္႕ ( - -   )
ဘယ္တေစာင္း လိမ္႕ ( - - )

လုိက္ရင္ ဂ်ဳံျပား ၀ုိင္း ၀ုိင္းေလး ရပါလိမ္႕မယ္....


ႏွယ္ထားတဲ႕ အသား ကုိ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ပီး၊ ၾကက္ဥျပဳပ္ တစိတ္ ႏွင့္ အတူ ၀က္အူူူူူေခ်ာင္းထည့္ ..


ဂ်ဳံ အနားစေတြကုိ အေပၚကုိ မ .. စု ... လာပီး တခု ႏွင့္ တခု ထပ္ ... ထပ္ပီး စု လုိက္ရင္ ....


ဒီလုိပံုစံ ထြက္လာပါလိမ္႕မယ္ ....

( ကုိယ့္ရဲ႕ First time မုိ႕ မညီ ညာ တာ သည္းခံပါရွင္ ) 


ပီးရင္ ... အေပၚစ ဂ်ဳံကုိ လက္နဲ႕ လိမ္ပီး ထံုးလုိက္ရင္ ေပါက္စီ အစာသြပ္ထားတဲ႕ အေပါက္ ပိတ္သြားပါလိမ္႕မယ္ ...

ကြတ္ကီး paper ကုိ ျဖတ္ပီး ေပါက္ဆီေအာက္မွာ ထားပီး ေပါင္းပါ ...

ေနာက္တနည္း ... ကုိယ္ ပန္းပြင့္ပံု ေပါင္မုန္႕မွာ ... အုန္းသီး အစာသြပ္သလုိ သြပ္ပီး ဒီလုိမ်ဳိး အစာသြပ္ အေပါက္ ပိတ္မယ့္ ေနရာမွာ ကြတ္ကီး paper ကုိ ျဖတ္ပီး ကပ္လုိက္တဲ႕ အခါ ... တဖက္ကုိ လွန္ၾကည့္လုိက္ရင္ ဂ်ဳံလံုး ၀ုိင္း ၀ုိင္း ေပါက္ဆီ အလံုး ကုိ ျမင္ရပါလိမ္႕မယ္ ...

 ဒီတခါေတာ့ ... ေပါက္ဆီကုိ ေပါင္းအုိး ႏွင့္ ေပါင္းလုိက္ရင္ ဘယ္လုိပံုစံ ထြက္လာမလဲးလုိ႕ ... ဒီအတုိင္းပဲ အတြန္႕ဘက္ျခမ္းကုိ ယူလုိက္တယ္ ..

ေပါင္းအုိး .. ဇကာမွာ တင္ပီး .. ေအာက္က ေရထည့္ .. မီးအားျပင္းျပင္း High Heat ႏွင့္ မိနစ္ ၂၀ ေပါင္းလုိက္ရင္ ...


ဒီလုိ အေနအထား ႏွင့္ ေပါက္ဆီကုိ ရပါတယ္ ...


အထဲမွာ ၀က္သားေပါင္း ႏွင့္ အတူ .. ၾကက္ဥျပဳပ္ . အသားလည္း က်က္တယ္ ...


ဒါက ေပါက္ဆီ အလံုး ...


ကေလးမ်ားက ... sweet chili sauce ႏွင့္ စားပီး .. လူၾကီးမ်ားက ငရုတ္ဆီ


ပဲေၾကာ္မ်ား 


ေပါက္ဆီမ်ားကုိ 


Aluminium foil ထဲ ထည့္ပီး ... သူ႕ အဖံုး ႏွင့္ သူူူူူူူူူူူူ ဖံုးေပးထားလုိက္ေတာ့ ၾကာရွည္ခံတယ္ ...
ေပါက္ဆီက်ေတာ့ အသားပါေတာ့ ေရခဲေသတာေပါ႔ .


ေနာက္တရက္ ျပန္စားတဲ႕ အခါမွာ ... ေပါင္းအုိး ထဲ ေရကုိ ဇကာေအာက္ အထိ ထည့္ပီး .. ဇကာေပၚမွာ မ်က္ႏွာသုတ္ပု၀ါ အေသးေလး ခင္းပီး အေပၚကေန ေပါင္းပီးသား ေပါက္စီ တင္ ... ၅ မိနစ္ ...(သုိ႕ )  ၁၀ မိနစ္ ... ေလာက္ ေပါင္းလုိက္ရင္ .. စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ . 

သူ႕ ဂ်ဳံမႈန္႕ အခ်ဳိးအစားက ေရာင္းတမ္း၀င္ ေပါက္ဆီ ဂ်ဳံ အရသာမ်ဳိးမုိ႕ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္ ..

ေျပာျပခ်င္တာက ေပါက္ဆီလည္း အထားခံတယ္လုိ႕ ... ျပန္ေႏြးစားလုိ႕ ရတယ္ဆုိတာ ေျပာျပေပးခ်င္တာပါ ...

... အရင္ပုိစ္႕  ...

ပန္းပြင့္ပံု ေပါင္မုန္႕
အီၾကာေကြး
အီၾကာေကြး ပြ ပြ

7 comments :

မိုးသက္ said...

၀က္သားေပါင္းစားခ်င္တယ္..။ ဒီမွာမရွိဘူးဗ်ာ.. ။
ေပါက္စီေလးၾကည့္ၿပီး စားခ်င္သြားတယ္.။ ပံုထဲမွာေတာ့
(နဲနဲ)က်စ္မလိုပဲေနာ္.။စားၾကည့္ရင္ေတာ့မသိဘူး. ။လုပ္
စားၾကည့္ဦးမယ္.။

Thet Nandar Family said...

မုိးသက္ ....

ရန္ကုန္က ၀က္သားေပါင္းကေလ .. ဂ်ဳံ အလႊာပါးပါးေလး နဲ႕ ၀က္သားမ်ားမ်ားေလး ...

အန္တီလည္း ... ေပါက္ဆီကုိ ဂ်ဳံ နဲ႕ မုန္႕လုပ္ေတာ့ ... ေပါက္ဆီကုိ ၾကည့္ပီး ၀က္သားေပါင္းကုိလည္း သြားသတိရမိသလုိ ...

ရန္ကုန္မွာ .. အဲဒီလုိ ဂ်ဳံ တြန္႕တြန္႕ ခြက္ကေလးထဲ ပူတင္းထည့္ပီး ပူတင္းမုန္႕ ေရာင္းတယ္ ...

ေပါက္ဆီက ဂ်ဳံသား နဲနဲပဲ က်စ္တယ္ ...
အဲဒီ ready made ဂ်ဳံမႈန္႕ နဲ႕ ေပါက္ဆီ လုပ္တာ အျပင္မွာ ေရာင္းတဲ႕ ေပါက္ဆီ ဂ်ဳံသား နဲ႕ ေတာ္ေတာ္ကုိတူတယ္ ... ဒါေၾကာင့္မုိ႕လုိ႕ အန္တီ .. အဲဒီ စပ္ပီးသား ဂ်ဳံမႈန္႕ကုိ သေဘာက်ပါတယ္ ...

BRAINLESS said...

မေရာက္စဖူး အလည္တေခါက္ေရာက္လာရင္း စာေတြဖက္ မွတ္ သြားပါတယ္။အခုလို သိခြင့္ရတာေက်းဇူးပါ..

Thet Nandar Family said...

@ Brainless း အိမ္လာလည္ ေက်းဇူးပါ ...
_§_§§_______§__§_____§§____§________________
____________§___§§§____§___§__§§_____§_________________
____________§_____§§§_§____§_§§______§______§§_________
_____________§_______§§_____§________§__§§§§_§_________
_____________§_______________________§§§_____§_________
_____________§______________________________§__________
___§§§§§§_____§_____________________________§__________
____§______§§§_____________________________§___________
____§§_____________________________________§§§_________
_____§________________________________________§§§§_____
______§________________________________________ _§§_____
_______§_______________________________________§_______
_______§§____________________§_______________§§________
_______§_____________§§§§§§§§§_______________§_________
______§_____________§§§§§§§§§§§_______§_______§§_______
____§§____________§§§§§§§§§§§§§§________________§§_____
___§_____________§§§§§§____§§§§§§___§___§_________§§___
__§_____________§§§§§______§§§§§§____§__§§__________§__
§§_____________§§§§__§______§§§§§§§__§§__§________§§___
§_____________§§§§__§§______§§§§§§§__§§§_§§___§§§§_____
______________§§§__§_§§_____§§§§§§§§__§§§_§§__§________
_____________§§§___§§§_____§§§§§§§§§§_§§§§§§§__§_______
_____________§§____§§§____§§§§§§§§§_§§§§§§§§§___§______
§§§__________§_____§§§§_§§§§§§________§__§§§§§___§_____
___§§_______§§§____§§_§§§§§§§_____________§§§§§__§§____
____§_______§§§§___§_§§§§§__§________§____§§§§§§§§§§§§§
___§___§____§§§§§__§§§§§§__§______§§§________§__§§§§§§§
___§___§____§§§§§§§§§§§___§_____§§_________§_§§_§§§§§§§
__§____§____§§§§§§§§§§_________§§______§§§§§_§§__§§§§§§
_§_____§____§§§§§§§§§__________§______§_____§§§__§__§§§
_§____§§____§§§§§§§§§_______________________§§§__§_____
§______§____§§§§§§§§§§§§§____________________§§§_§_____
___§§§§_____§§§§§§_______§______________§§_§§§_§§______
______§__§__§§§§§§_§§§§§_____________________§§_§§_____
______§_§§__§§§§§_§§_§§_§_____________________§§_§§____
______§_§_§_§§§§§_§_§§§§§_________________§§§____§§____
______§_§_§_§§§§§_§_§§§§_____________________§____§____
______§§§_§§§§§§§_§§§§§§_______§_____§§§________§__§___
______§§§__§_§§§§__§§§§______§_____§§_________§§§_§§§__
______§_§___§_§_§___________§_____§___§§§_____§§__§§§§§
________§__§§____§______________§§__§§__§_____§§§_§§§§§
__________§____§_§§____________§§__§___§______§_§§_§§§§
_________§§_____§_§_§_________§§_§§__§§_______§__§§§_§§
_________§_______§_§__________§_§___§________§§__§§§___
_________________§§§_________§_§__§§_________§§__§§§§__
_________________§_§§_§_____§_§_§§___________§§_§§§§§__
__________________§§§§§_____§§§§_____§______§§§§§§§§§__
___________________§§§____________§§§______§§§§§§§§§§§_
____________________§§§__§________________§§§§§§§§§§§§§
_____________________§§§_§_______________§§§§§§§§§§§§§§
______________________§_§§______________§§§§§§§§§§§§§§§
________________________§§§____________§§§§§§§§§§§§§§§§
__________________________§§§§________§§§§§§§§§§§§§§§§§
_____________________________§§§§__§§§§§§§

Anonymous said...

ေပါက္စီဆို မန္းျမိဳ႕ေတာ္ေပါက္စီသိတယ္
(ခု)အစ္မသက္နႏၵာေပါက္စီ(ထပ္)သိတယ္
ေကာင္းမွေကာင္း:))
ဝက္ေပါက္တစ္လုံးဆြဲသြားတယ္အစ္မ :P

ခ်စ္ခင္လွ်က္
မိစံ

သဥၨာ - Thinzar said...

အိမ္မွာဆို ဒီေန့ ေပါက္စီလုပ္စားျပီး က်န္တာကို ေနာက္ေန့ breakfast မွာ ေၾကာ္စားလိုက္တယ္.. ေပါက္ဆီကို ဆီျမွဳပ္ျပီး ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္တာလည္း စားေကာင္းတယ္.. :)

Thet Nandar Family said...

@ သမီးစံ း မန္းျမိဳ႕ေတာ္ ၀က္သားေပါက္ဆီလည္း ၾကိဳက္တယ္ ... ခုႏွစ္လႊာ ေပါက္ဆီက်ေတာ့ သိပ္မၾကိဳက္ဘူး ... ( တခ်ဳိ႕ ) က အရမ္းၾကိဳက္တာေနာ္ ... ေပါက္ဆီ တလံုးမဟုတ္ဘူးေနာ္ ... အမ်ားၾကီး တင္ထားပါတယ္ .. အကုန္လံုးယူစားပါ ..

@ သဥၨာ - Thinzar း ကုိယ္လည္း မန္ထုိ ေပါက္ဆီေၾကာ္ကုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ...

ရန္ကုန္ စီးတီးမတ္မွာ ... မန္ထုိ ေပါက္ဆီကုိ အရသာ အမ်ဳိးမ်ဳိး ရပါတယ္ ... တထုပ္ကုိ ၁၅၀၀က်ပ္ သာသာပါပဲ ...

City Mart က မန္ထုိေပါက္ဆီ ကုိ ေၾကာ္စားတဲ႕ မိသားစု အမွတ္တရ ေန႕

မနက္စာ မန္ထုိေပါက္ဆီ ႏွင့္ ထမင္းေၾကာ္

ဒီမွာလည္း မန္ထုိေပါက္ဆီကုိ တေဒၚလာ ေက်ာ္ပဲ ေပးရပါတယ္ ... ပဲမဲ မန္ထုိေပါက္ဆီကုိ ၾကိဳက္တယ္ ... ပိန္းဥ အရသာလည္း ၾကိဳက္သလုိ Plain ကုိ ေၾကာ္ပီး ဂ်ပန္ ၾကက္ေၾကာ္ ( ready made ) နဲ႕ တြဲစားတာကုိ အရမ္းၾကိဳက္တာပဲ ...

အေမရိကားမွာ ေရာင္းတဲ႕ မန္ထုိေပါက္ဆီ အထုပ္ေလးမ်ား

new york super market

အၾကိဳက္ျခင္းတူလုိ႕ Cheers !!!