Monday, April 2, 2012

အီၾကာေကြး


အီၾကာေကြး ( crispy chinese cruller )


မေၾကာ္စားခင္က .. ခက္မယ္ ထင္တာ .. အိမ္မွာ ေၾကာ္စားၾကည့္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ကုိ လြယ္တာပဲ ....


အေမရိကားမွာ .. အီၾကာေကြးက လြယ္လြယ္ကူကူ ၀ယ္စားလုိ႕ရပါတယ္ .. 

... ခ်က္၊ စားနည္း ...


1. All purpose flour - 7 oz ( 200 gram ) 
2. Baking powder - 2 1/2 tsp
3. Oil - 3 tsp
4. Water - 100 ml ( 2/3 cup ) 
5. Salt - 1/8 tsp

ေၾကြဇလံုထဲကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္ ...
baking powder ထည့္ ..
ဆားထည့္ ...
ဆီထည့္ ... ပီးမွ
ေရ ထည့္ပီး ..

ဗီဒီယုိထဲက အတုိင္း .. တူရွည္ ၂ေခ်ာင္း နဲ႕ ပဲ ေမႊေမႊ ...

ေမႊစက္ျဖင့္ .. ပထမ .. အေႏွးႏႈန္း ... ၅ မိနစ္ .. ေမႊပီး ..
 ေမႊတံမွာ ကပ္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံေတြကုိ ခြါခ် ..
အျမန္နႈန္း ၂ မိနစ္ေလာက္ ( ေမႊစက္ ျဖင့္ ပဲ ဂ်ဳံ ႏွယ္ ႏွယ္ ) ...

လက္နဲ႕ ဂ်ဳံႏွယ္လည္း ရတာပါပဲ ...


ဂ်ဳံမ်ားကုိ ႏွယ္ပီးတဲ႕ အခါမွာ .. အိမ္မွာ .. ၃ နာရီ ေလာက္ ႏွယ္ပီးသား ဂ်ဳံကုိ ေၾကြဇလံု ထဲ ထည့္ပီး .. အေပၚကေန ေရတစက္မွ မရွိေအာင္ ညစ္ထားတဲ႕ အ၀တ္စုိ နဲ႕ ( ေလလံု .. မုိးလံု ) အုပ္ထားေပးလုိက္တယ္ ...


မုန္႕လုပ္ဖုိ႕ အခ်ိန္အားပီးဆုိမွ ... ( ၃ နာရီေလာက္ ၾကာမွ ) ...
ဂ်ဳံေတြကုိ ...
ပထမ .. လက္သီး ဆုပ္ နဲ႕ .. ေဘး ပတ္ပတ္လည္လည္ကုိ ဖိ .. ဖိ ေပးလုိက္တယ္ ...


ပီးရင္ .. ျပန္႕သြားတဲ႕ ဂ်ဳံကုိ အနားစ ပတ္ပတ္လည္ ျပန္စု ..
လက္သီးဆုပ္ ႏွင့္ ပတ္ပတ္လည္ .. ဖိ လုိက္ ...
ဂ်ဳံေတြကုိ ျပန္ စု ေပးလုိက္ ..
ႏွယ္ေပးထားလုိက္ရင္ ...
မိနစ္ အနည္းငယ္ အၾကာမွာ ...


ဂ်ဳံသား ညက္လာမွာပါ ...


လိမ္႕မယ္႕ ေအာက္ခံ အခင္းကုိ .. ဆီေလး နည္းနည္းေလာက္ သုပ္ ...
ဂ်ဳံကုိ လက္ ၂ ဖက္ နဲ႕ လိမ္႕ .. လိမ္႕ေပး လုိက္ရင္ .. ဂ်ဳံ .. က ရွည္ထြက္ လာလိမ္႕မယ္ ...


လက္ေခ်ာင္းေလးေတြ နဲ႕ ဖိ .. ဖိ ေပးလုိက္ရင္ .. ဂ်ဳံ ျပားသြားမယ္ ...


ဓါးနဲ႕ လက္ တဆစ္စာ ျဖတ္ေပးလုိက္တယ္ ...


ျဖတ္စ ၂ ခု ကုိ ထပ္လုိက္တယ္ ...


တူ နဲ႕ အလယ္ကေန ဖိ ခ် လုိက္တယ္ ...


ဒါ က .. ေနာက္တနည္း .. ( အီၾကာေကြး တုိတုိ လုိခ်င္လုိ႕ .. အလယ္ကေန တ၀က္ .. ၀က္ထားတာ ) ...

မွတ္မွတ္ရရ .. ရန္ကုန္ ေရေက်ာ္လမ္း ႏွင့္ မဟာ ဗန္ဓုလ လမ္း ထိပ္မွာ . မနက္ဖက္ဆုိ အီၾကာေကြး ေရာင္းပါတယ္ .. သူ အီၾကာေကြးက ခ်ဳိတယ္ .. အီၾကာေကြး တုိတုိေလးေတြ .. လက္ဖက္ရည္နဲ႕ တြဲစားလုိ႕လည္း ေကာင္းသလုိ .. ေခါက္ဆြဲမ်ားႏွင့္လည္း တြဲစားၾကပါတယ္ ...


ပီးရင္ .. မီးဖုိေပၚမွာ .. နံပါတ္ ၄ နဲ႕ ဆီႏွစ္ပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ ..
ဆီပူ ထဲ ထည့္တဲ႕ အခါမွာ .... ထပ္ထားတဲ႕ ဂ်ဳံ ကုိ ဆြဲ .. ဆန္႕လုိက္ရင္ .. ရွည္လာမယ္ ..
အဲဒီ အရွည္ကုိ ထည့္ေၾကာ္လုိက္ေတာ့ .. အီၾကာေကြးေပါ႔ ...


ေတာ္ေတာ္ လြယ္တာေနာ္ ...


ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ အီၾကာေကြး ...


ထုံးစံ အတုိင္း .. YouTube ကေန crisp chinese cruller ဆုိပီး ရွာလုိက္တာ .. ဒီ ဗီဒီယုိ ေတြ႕တာပါ ..

အဲဒီ ဗီဒီယုိ ထဲက တရုတ္မၾကီး ခ်က္နည္း အတုိင္း ..
အခ်ဳိး အစားအတုိင္း ..
 ေၾကာ္ထားေသာ အီၾကာေကြး ...
တရုတ္မၾကီးရဲ႕ တရုတ္စကားေျပာကုိ နားမလည္လုိ႕ iPhone - Siri ကုိ ေမးမလုိ႕ လုပ္ပါေသးတယ္ .. အလုပ္ရႈပ္တာနဲ႕ .. ကုိယ္ .... နားလည္သလုိပဲ အိမ္မွာ ေၾကာ္ထားေသာ အီၾကာေကြး ..

အီၾကာေကြးကုိ YouTube မွ .. ခ်က္နည္းေပးေသာ .. အားရီး ..

 ရွဲ႕ရွဲ႕ ... အားရီး ...

谢谢阿姨


.... အရင္ပုိစ္႕ ....


8 comments :

khin said...

ယိုးထေယာင္လို.ေခၚပါတယ္ညီမေလးေရ။ you tiao တဲ.။ အမလည္း တရုပ္မၾကီးကိုေမးလိုက္လို.သိတာပါ။
မမက်ား

khin said...

ယိုးထေရာင္ you tiao လို.ေခၚပါတယ္ညေလးေရ
မမက်ားလည္း တရုပ္မၾကီးကို ေမးၾကည္.လို.သိတာပါ။

ေဘဘီ said...

ၾကိမ္းေနတာၾကာျပီ လုပ္စားရမယ္ ဒီအီၾကာေကြး း)

Thet Nandar Family said...

Khin ႏွင့္ ေဘဘီ ...

အီၾကာေကြး ( ခ်က္နည္း ) ကုိ Google မွာ အဂၤလိပ္ အေခၚအေ၀ၚနဲ႕ပဲ ရွာလုိက္တာပါ ...

ေနာက္တေခါက္မွ ...

ေဘဘီေရ ... အီၾကာေကြးက .. ခက္မယ္လုိ႕ ထင္တာ ေတာ္ေတာ္ လြယ္တာပဲ ...

သိခ်င္တာက .. အခ်ဳိးအစား ေပါ႔ ...

မမက်ား ေျပာတဲ႕ အေခၚ အေ၀ၚ ႏွင့္

you tiao recipe

or

crispy chinese crullers recipe ဆုိပီး ရွာလုိက္ရင္ .. မုန္႕ အခ်ဳိးအစား အစံု ထြက္လာပါလိမ္႕မယ္ ...

သက္ ကေလ .. အမုိးနီးယား သိပ္ မသံုး ခ်င္ဘူး သိလား ...

အိမ္လာလည္ပီး ကြန္မန္႕ထားခဲ႕တာ ေက်းဇူးပါ ....

Qt said...

စားခ်င္လိုက္တာ ဂ်ာ
ငါ႔အမက စမ္းၾကည္႔တာေတာင္ ဒီေလာက္ ေတာ္တယ္
ပါရမီပါတယ္ ထင္တယ္ေနာ္ ေမစံပယ္ညိဳက
:D :D
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲက်ရင္လဲ သေရက်ရအံုးမယ္

Thet Nandar Family said...

Qt ...

စားခ်င္လုိ႕ ... အိမ္မွာ ေၾကာ္စားၾကည့္တာပါ ...

ဟုိတခါ .. အေမရိကားက ဗီယက္နမ္ ဆုိင္မွာ အီၾကာေကြး ၀ယ္စားတယ္ေလ ..

ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ .. အဲဒီ အီၾကာေကြးက တာရွည္ခံေဆး သံုးထားတယ္ ..

အဲဒါ စားပီး ေလနာတာနဲ႕ .. ေနာက္ပုိင္း ေအရွန္ဆုိင္က အီၾကာေကြး မ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး ..

တာရွည္ခံေဆး က ( အမုိးနီးယား ) လုိ႕ ထင္တာပဲ .. မေသခ်ာဘူး .. ( အေခၚအေ၀ၚ ) ကုိ ..

တခ်ဳိ႕ ဆုိဒ္ေတြမွာ ..အီၾကာေကြး မုန္႕လုပ္တဲ႕ အခ်ဳိးအစားမွာ .. အမုိးနီးယား ထည့္တယ္ ...

အီၾကာေကြးကုိ ပြ ပြ ေလး လုိခ်င္တဲ႕ တခ်ဳိ႕ recipe မွာလည္း .. yeast ထည့္တယ္ ..

yeast အပါ ထည့္ႏွယ္ထားတဲ႕ .. ဂ်ဳံကုိ အ၀တ္ နဲ႕ အုပ္လုိက္တာနဲ႕တင္ .. yeast တန္ခုိး နဲ႕ ဂ်ဳံ ၂ ဆ ေလာက္ ထြားလာတယ္ ..

(အမရဲ႕ ပန္းပြင့္ပံု ေပါင္မုန္႕မွာ .. yeast တန္ခုိးနဲ႕ ဂ်ဳံ ထြားလာတဲ႕ပံုေတြ ပါတယ္ )

ေနာက္တေခါက္မွ .. အီၾကာေကြးကုိ ေနာက္တမ်ဳိး အခ်ဳိးအစားနဲ႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္ ...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အီၾကာေကြးကို ကိုယ္တုိင္ မလုပ္စားျဖစ္ေသးဘူး
စိတ္ကူးေနတာေတာ႔ၾကာျပီ
ခုေတာ႔ ေသခ်ာ ျပန္လုပ္စားဦးမယ္္လို႕ ၾကိမ္းသြားတယ္။။.
အီၾကာေကြးေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး း)

Thet Nandar Family said...

ေခ်ာ ( အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ ) ...

အီၾကာေကြး ... ေနာက္တမ်ဳိး .. ခ်က္စားပီး ပီ ...
အခ်ဳိးအစား ေျပာင္းပီးေလ .. ဒီတခါ အီၾကာေကြး ေၾကာ္စားတာ ပြေဆး yeast ထည့္ပီး ေၾကာ္ထားတယ္ ...
အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ေလ ...
အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ... ေခ်ာ ...