Sunday, April 15, 2012

သံုးေရာင္ျခယ္ ေက်ာက္ေက်ာ


အိမ္က .. ကေလးမ်ားအၾကိဳက္ ... ေရာင္စံု ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ား ....


သားသားက အစိမ္းေရာင္ ေက်ာက္ေက်ာတံုးကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္ ...


အနီ ... အျဖဴ .. အစိမ္း 



ပန္းပြင့္ပံု ေက်ာက္ေက်ာ


ေဘးတုိက္ အေနအထား

*** ခ်က္၊ စားနည္း ***


Agar - Agar ( တယ္လီဖုန္း ) တံဆိပ္ ေက်ာက္ေက်ာထုပ္မွာ .. ေက်ာက္ေက်ာ အမႈန္႕ 3 tbs ( ထမင္းစားဇြန္း - ၃ ဇြန္း  ပါတယ္ )


ေက်ာက္ေက်ာ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း )
ေရ - 2 cups
သၾကား - 1/2 cup & 1 tbs 
ဆုိးေဆး - တစက္ 

အရင္ဆံုး ... အစိမ္းေရာင္ ေက်ာက္ေက်ာ တလႊာ လုပ္ဖုိ႕ ... 

ေက်ာက္ေက်ာ အမႈန္႕ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း ) ကုိ ေရေအး ၂ ခြက္  ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ပီး ....
သၾကား - ခြက္ တ၀က္ ႏွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ( ၄.၆ ေအာင္စ ) ထည့္ေမႊ ...
မီးဖုိေပၚ တင္ပီး ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ႏွင့္ သၾကား ေပ်ာ္၀င္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပီး ...


အမႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္၀င္သြားပီး ဆုိမွ အစိမ္းေရာင္ ( ဆုိးေဆး ) တစက္ ထည့္ေမႊေပးပါ ...


ပီးရင္ ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲကုိ ေလာင္းထည့္ ...


အိမ္မွာ ေရခဲေသတာ အေပၚထပ္ မအားလုိ႕ ...


ေအာက္ထပ္ထဲ ထည့္ ...


ေနာက္တလႊာ အတြက္ ....

ေက်ာက္ေက်ာ အမႈန္႕ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း ) ကုိ ေရေအး ၂ ခြက္  ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ပီး ....
သၾကား - ခြက္ တ၀က္ ႏွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ( ၄.၆ ေအာင္စ ) ထည့္ေမႊ ...
မီးဖုိေပၚ တင္ပီး ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ႏွင့္ သၾကား ေပ်ာ္၀င္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပီး ...
အုန္းႏုိ႕ ( သံဗူး ) တဗူး ေဖာက္ထည့္ ... အုန္းႏုိ႕မ်ား ေပ်ာ္၀င္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးလုိက္တယ္ ...

ပီးတာနဲ႕ ေရခဲေသတာထဲက အစိမ္းေရာင္ ေက်ာက္ေက်ာ အလႊာေပၚမွာ ထပ္တင္လုိက္တာပါပဲ ... 

( ေက်ာက္ေက်ာတံုးက ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ႏွင့္ သၾကား .. အုန္းႏုိ႕ ေပ်ာ္၀င္ေနမွ ပုိစားေကာင္းပါတယ္ ... ဒါေၾကာင့္ ေက်ာက္ေက်ာ ၾကိဳတဲ႕ အခါ ... အိမ္မွာ အဆက္မျပတ္ ေမႊပီး ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိတယ္ .. အဲလုိမ်ဳိး ခ်က္တဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာတံုးကုိ ပုိၾကိဳက္လုိ႕ ) 


ေနာက္တလႊာ အတြက္ ....

ေက်ာက္ေက်ာ အမႈန္႕ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း ) ကုိ ေရေအး ၂ ခြက္  ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ပီး ....
သၾကား - ခြက္ တ၀က္ ႏွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ( ၄.၆ ေအာင္စ ) ထည့္ေမႊ ...
မီးဖုိေပၚ တင္ပီး ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕မ်ား ႏွင့္ သၾကား ေပ်ာ္၀င္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပီး ...

အနီေရာင္ ( ဆုိးေဆးမႈန္႕ ) ကုိ အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊ ...

အုန္းႏုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ ေပၚမွာ ေလာင္းထည့္လုိက္ပီး ...

ေရခဲေသတာထဲ ထည့္ ...

နာရီ၀က္ ( ၄၅ မိနစ္ ) ေလာက္ အေအးခံလုိက္ရင္ ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ားက လွီးလုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ အေနအထားကုိ ရပါပီ ...



ဒါကေတာ့ အိမ္က ကေလးမ်ား အၾကိဳက္ ... ဂ်ယ္လီလုိလုိ ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ား


ကုိယ္ၾကိဳက္တာက ...

ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ ( Agar - Agar ) တထုပ္ ကုိ
ေရ ေအး - တလီတာခြဲ ( 6 cups )  ႏွင့္ ေပ်ာ္၀င္ေနေအာင္ အရင္ေဖ်ာ္ပီးမွ ..
သၾကား - ၁၄ ေအာင္စ ( 1 3/4 cups )  ထည့္ .. မီးဖုိေပၚ တင္ .... အဆက္မျပတ္ ေမႊပီး ... 
Coconut Cream - ၁ ဗူး ေဖာက္ထည့္ ... ေပ်ာ္ေနေအာင္ေမႊေပးပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲကုိ ေလာင္းထည့္ ... ၄၅ မိနစ္ေလာက္ ထားပီး ခ်က္ထားတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာ အုန္းႏုိ႕ ကုိ အၾကိဳက္ဆံုးပါ ... ( ၂ ဗူး ေလာက္ ေဖာက္ထည့္ ပုိေတာင္ ၾကိဳက္ေသးတယ္ ) ကုိယ့္ ၾကိဳက္တာ ကုိယ္ ေျပာတာ ...


ျပန္စာ ..

ကုိယ့္ဆီကုိေလ ... ကြန္မန္႕ ေပးတာ proxy နဲ႕ေပးတာလား ... ဘယ္လုိေပးတာလည္း မသိဘူး .. ကြန္မန္႕က ဒီဘက္မွာ မတက္လာပဲ ... Spam ထဲ ေရာက္ေနပါတယ္ ... ကုိယ့္လည္း နားေတာ့ မလည္ဘူး ... သူ႕ရဲ႕ ကြန္မန္႕ကုိ ကုိယ့္ approve လုပ္ရခက္တယ္ ... spam ထဲ ေရာက္ေနတဲ႕ ကြန္မန္႕မုိ႕လုိ႕ approve လုပ္လုိက္ရင္ ဘေလာ့ error တက္သြားမွာ စုိးလုိ႕ပါ ....

တခါ ၾကံဳဖူးတာက ျမန္မာကပဲ Proxy နံပါတ္နဲ႕ ကြန္မန္႕ေပးတာ ... အဲလုိမ်ဳိးပဲ .. blogspot က သူ႕ဘာသာသူ spam ထဲ ထည့္ပလုိက္တယ္ ... ဒီဘက္မွာ .. ကုိယ္က approve မလုပ္ေပးျဖစ္ဘူး ..

အခု အဲဒီ တေယာက္ ကြန္မန္႕ကုိ ေကာ္ပီ ကူးလာခဲ႕တယ္ .. သူေမးထားတာ ကုိယ္ေျဖခ်င္တာလည္း ပါ လုိ႕ပါ ...
မေျဖခ်င္ရင္ေတာ့ ဟဲ ... ဟဲ .. delete လုပ္လုိက္မွာပါ ...

အဲဒီ တေယာက္လည္း တျခား ဘေလာ့ေတြမွာ ကြန္႕မန္႕ေပးတာ အဆင္ေျပလား မသိဘူးေနာ္ .... ကုိယ့္ဘေလာ့က်မွ spam ျဖစ္သြားတာလား မသိဘူး .. ( ဟီး ဟီး )

အိမ္လာလည္သူ ....
အမေရ အထပ္နဲ.ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြလုပ္ရင္ ပထမ တထပ္ ခဲျပီးမွ ေနာက္တထပ္ကိုေလာင္းထည္.တာလားဟင္။ မခဲေသးဘဲနဲ.တထပ္ျပီးတထပ္ ေလာင္းထည္.သြားရင္ ေက်ာက္ေက်ာ အရည္ေရာင္စံုေတြ ေရာကုန္မွာေပါ.ေနာ္။ တထပ္ခဲျပီးမွ ေနာက္တထပ္ခင္းေတာ.လဲ အထပ္ေတြက မကပ္ေနဘူးလားလို.။ ဓားနဲ.ျဖစ္ျဖစ္၊ cutter နဲ.ျဖစ္ျဖစ္ လွီးလိုက္ရင္ အထပ္ေလးေတြကြာကုန္တတ္လို.ေလ။ အမဘယ္လိုလုပ္တာလဲမသိဘူးေနာ္။ ေက်းဇူးပါ။ on သံုးေရာင္ျခယ္ ေက်ာက္ေက်ာ
Thet : ေက်ာက္ေက်ာ က ... ပထမ တလႊာ .. ေက်ာက္ေက်ာ အစိမ္းေရာင္ကုိ ေလာင္းထည့္ ... 
( လက္ညိဳးေလးနဲ႕ စမ္းၾကည့္ပါ )
 ေက်ာက္ေက်ာ တင္းရုံေလး ( ဥပမာ ... လက္ညိဳးက ေက်ာက္ေက်ာ အရည္ဆုိရင္ အရည္ထဲကုိ ၀င္သြားလိမ္႕မယ္ ... တင္းရုံေလးဆုိ ထိလုိက္တာနဲ႕ လက္ညိဳး ေလးက ေပ်ာ့စိ စိေလးကုိ ထိလုိက္သလုိမ်ဳိး ... ခဲေနပီ ဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာတံုးကုိ ထိလုိက္သလုိမ်ဳိး ) 
ေက်ာက္ေက်ာ တင္းရုံေလးမွာပဲ ေနာက္ထပ္ အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ အျဖဴေရာင္ကုိ ေလာင္းထည့္ ... ( အဲဒီ အလႊာက အုန္းႏုိ႕ရည္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာ ေပါင္းထားတာမုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ တင္းတာ နည္းနည္း ၾကာပါတယ္) 
တတိယအလႊာ .. အနီေရာင္ ကုိလည္း အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ တင္းလာပီး ဆုိတာနဲ႕ ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ ... 
အမ အာမခံတယ္ ... 
ေက်ာက္ေက်ာ လုိမ်ဳိး ခဲမေနခင္မွာ ေလာင္းထည့္ပါ ...
စားလုိ႕ရတဲ႕ အေနအထား ေက်ာက္ေက်ာ ခဲမွ ေလာင္းထည့္ရင္ေတာ့ သူ႔ေျပာသလုိ အထပ္ေလးေတြ မထပ္ပဲ ကြာကုန္ပါလိမ္႕မယ္ ...
ေက်ာက္ေက်ာကုိ လက္ညိဳးေလးနဲ႕ ဖိၾကည့္လုိက္တာနဲ႕ တင္းေနပီ ဆုိရင္ ရဲ ရဲသာ ေနာက္တလႊာ ေလာင္းထည့္ပါ ...
လံုး၀ Mix မျဖစ္သြားဘူး ဆုိတာ အာမခံပါတယ္ ..

ေနာက္တနည္း ....

ေက်ာက္ေက်ာ အားလံုးကုိ အုန္းႏုိ႕ေလးေတြ ေရာခ်င္တယ္ ... အုန္းႏုိ႕မပါတဲ႕ ဂ်ယ္လီ လုိလုိ အလႊာ မလုပ္ခ်င္ဘူးဆုိရင္လည္း ...

ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ - တထုပ္ 
ေရ - တလီတာခြဲ ( 6 cups )
သၾကား - ၁၄ ေအာင္စ
အုန္းႏုိ႕ - ၁ ဗူး

ေရေအး ( တလီတာခြဲ ) မွာ ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕ တထုပ္ကုိ ေက်ညက္ေနေအာင္ ေမႊပီးမွ သၾကား ၁၄ ေအာင္စကုိ ထည့္ေမႊ ..
မီးဖုိေပၚတင္ ...
သၾကား ေက်မွ အုန္းႏုိ႕ တဗူးကုိ ထည့္ေမႊ ... ( ေက်ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ ) 
ပီးရင္ မီးဖုိမီးပိတ္ ..

အုန္းႏုိ႕ သံဗူး တဗူးကုိ ခြက္ အေရအတြက္ နဲ႕ ဆုိရင္ ၂ ခြက္သာသာ ေလာက္ ရွိပါတယ္ ...

** ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိရင္းနဲ႕ ( ေရပမာဏ ေလ်ာ့တာကုိလည္း ထည့္တြက္ရင္း )

ဒါေၾကာင့္ .. ေက်ာက္ေက်ာ အုိးထဲက  2 cups ေက်ာ္ေက်ာ္ ေလာက္ ပန္းကန္လံုးထဲကုိ ခပ္ယူပီး အစိမ္းေရာင္ဆုိးေဆး .. ၁ စက္ ႏွင့္ ေမႊပါ ....
ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲကုိ ေလာင္းထည့္ .. ေက်ာက္ေက်ာဗန္း (ေအာက္ေျခ အျပန္႔ ) ၁၀ လက္မ ပတ္လည္ဆုိ အေတာ္ပါပဲ ...

ေက်ာက္ေက်ာ အျဖဴေရာင္အတြက္ ... အုိးထဲက ေက်ာက္ေက်ာမ်ား နည္းနည္းျပစ္သြားရင္ .. မီးဖုိမီးျဖင့္ ထပ္ အပူေပး ... ေမႊေပးလုိက္ရင္ အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ အရည္မ်ား ျပန္က်ဲ သြားပါလိမ္႕မယ္ ... 
( ေလာင္းထည့္တဲ႕ အခါ ေက်ာက္ေက်ာ အရည္က်ဲက်ဲေနာ္ ... 
က်န္ေနတဲ႕ က်ဳိပီးသား ေက်ာက္ေက်ာေတြက တေအာင့္ အၾကာမွာ နည္းနည္း ျပန္ျပစ္ႏုိင္တာမုိ႕ အပူ ထပ္ေပးပါ .. က်ဲသြားေအာင္ .. )

အစိမ္းေရာင္ ေက်ာက္ေက်ာတံုးလုိ ခဲေနတာမ်ဳိး မဟုတ္ပဲ လက္ညိဳးနဲ႕ စမ္းၾကည့္လုိ႕ တင္းေနပီ ဆုိ ရင္ ..

အျဖဴေရာင္ တလႊာ ကုိ ေလာင္းထည့္ ...
အျဖဴေရာင္ ေက်ာက္ေက်ာ တင္းလာပီ ဆုိရင္ ....

ခုနုက အတုိင္းပဲ .. အနီေရာင္ ဆုိးေဆး နည္းနည္းထည့္ေမႊပီး  ....

ေက်ာက္ေက်ာမ်ား တင္းလာပီ ဆုိတာနဲ႕ အနီေရာင္ကုိ ေလာင္းထည့္ပါ ...

ကုိယ့္ အာမခံႏုိင္တာက .. ေက်ာက္ေက်ာမ်ား လက္ညိဳးႏွင့္ စမ္းလုိ႕ တင္း တင္းေလး ဆုိရင္ အုန္းႏုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ ပူ ကုိ ေလာင္းသာ ထည့္လုိက္ပါ .. Mix မျဖစ္သြားပါဘူး ...

ေက်ာက္ေက်ာ ခဲမွ ေလာင္းထည့္ရင္ေတာ့ တလႊာ စီ သပ္သပ္ျဖစ္ေနမွာပါ ...

အုန္းႏုိ႕ ႏွင့္ ေရာထားတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာဆုိရင္ ေက်ာက္ေက်ာ အလႊာ တင္းတာ နည္းနည္းၾကာပါတယ္ ...

အုန္းႏုိ႕မပါ ေက်ာက္ေက်ာ ခ်ည္း သပ္သပ္ဆုိရင္ေတာ့ ခဏေလးနဲ႕ တင္းပါတယ္ ....

ကုိယ့္ အုန္းႏုိ႕ ( coconut cream ) ၂ ဗူး သံုးတဲ႕ အေခါက္ ေက်ာက္ေက်ာမွာ သၾကား ပိုထည့္ပါတယ္ .. အုန္းႏုိ႕ ၁ ဗူးဆုိရင္ေတာ့ အိမ္မွာ သၾကား အဲဒီေလာက္ပဲ ထည့္ပါတယ္ ....

Anonymous
on 4/15/12

ဗီယက္နမ္ ဆုိင္က အုန္းသီးျခစ္တဲ႕ ခုံ 


အနီးကပ္ ရုိက္ထားတယ္ .. ရန္ကုန္မွာက သံ နဲ႕ လုပ္တာ ... အုန္းျခစ္


မုန္႕ေပါင္းခြက္ ( အဖံုး )


အားလူးပူတီ .. လုပ္တဲ႕ အခါ သံုးဖုိ႕ ဒလိမ္႕တံုး



♪♫ လူကဲခတ္ မတတ္တဲ႕ ငတံုးလုိ႕ ငါ႔ကုိယ္ငါ အျပစ္တင္မိတယ္ ♪♫



အခုဆုိရင္ အဖူးေလးေတြေတာင္ ထပ္ ထြက္လာပီ ...


အဲဒီ အပင္ကုိ ၾကည့္ပီး ... 
ၾကည့္ရင္း .. ၾကည့္ရင္းနဲ႕
ေျပာင္းလဲမႈ႕က ျမန္ဆန္လြန္းတယ္ ..
အခ်ိန္က ကုိယ့္ကုိ မေစာင့္ဘူးေနာ္ 

KEY : G 
ေတးဆို - IMP
Intro: [ G D Em Bm C G Am D ] 2

G         D           Em               Bm
ငါ့အေတြးမ်ားလည္း ၿခာၿခာလည္ အသဲကြဲဇာတ္လမ္းတစ္ပုဒ္ရဲ့အဆံုးမွာ
C      G         Am         D
လူကဲခတ္ မတတ္တဲ့ ငတံုးလို ့ ငါ့ကိုယ္ငါ အၿပစ္တင္မိတယ္

ေၿပာင္းလည္းမွဳက ၿမန္ဆန္ေတာ့ မင္းမုန္းသြားလည္း ခ်စ္လို ့ငါမၿပီးေသးပါ
တကယ္လို ့ အသဲကို ေနာက္တစ္ခါ ကစားရင္ နဲနဲေလးေတာ့ အခ်က္ၿပခဲ့ဦး

CHO:
 G            D           Em              Bm 
ဟိုတစ္ခါ စိတ္ေကာက္တတ္တဲ့ မင္းရဲ့မ်က္ႏွာ ငါၿပန္ေခ်ာ့လိုက္ေတာ့ ၿပံဳးသြားတဲ့ အခါ
 C           G             Am           D
ေလၿပည္ေတြလို ႀကည္နဴးသြား နဴးည့ံမွဳေတြ ေပးတဲ့ (အၿပည့္နဲ ့) မ်က္ႏွာ

ဒီတစ္ခါ အမုန္းမ်ားနဲ ့ မင္းရဲ့မ်က္ႏွာ နာက်င္စြာ တစိမ္းတစ္ေယာက္လို ့ ေၿပာလိုက္စမ္းပါ
ၿပန္ဆံုရင္ တကယ္ မေခၚဘူးလား ရက္စက္မွဳေတြ အၿပည့္နဲ ့ မ်က္ႏွာ

Music : D# Bb D# D G D Em Bm C G Am D D D D G D Em Bm C G Am D

မာယာ မင္းသမီးေလး အလိုက်တိုင္း အလိုက္တသိနဲ ့ လိုက္ကေနခဲ့မိတယ္
ဇာတ္လမ္းေလးရဲ့ အဆံုးမွာ အသဲကြဲ သမားကေတာ့ ငါပဲေပါ့

ေၿပာင္းလည္းမွဳက ၿမန္ဆန္ေတာ့ မင္းမုန္းသြားလည္း ခ်စ္လို ့ငါမၿပီးေသးပါ
တကယ္လို ့ အသဲကို ေနာက္တစ္ခါ ကစားရင္ နဲနဲေလးေတာ့ အခ်က္ၿပခဲ့ဦး

Original Key C - ၿဖစ္ပါသည္ ။





6 comments :

Anonymous said...

အမေရ
အထပ္ေက်ာက္ေက်ာေတြလုပ္တဲ.အခါ ေအာက္ခံေက်ာက္ေက်ာအလႊာေတြ ခဲမွ ေနာက္တထပ္ ထပ္တာလား၊ ဒါမွမဟုတ္ ဒီအတိုင္း ေက်ာက္ေက်ာအရည္တမ်ဳိးက်ဳိျပီးတိုင္း ေနာက္အရည္တခုေပၚ ေလာင္းလိုက္တာမ်ဳိးလားဟင္။
ေနာက္ျပီးေတာ. အဲ.ဒီအလႊာေလးေတြက ကြာမသြားဘူးလား။ ဓားနဲ.ျဖစ္ျဖစ္၊ cutter ေလးေတြနဲ. လွီးလိုက္တာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ကြာသြားရင္ သူမ်ားကိုလက္ေဆာင္ေပးလို.မေကာင္းလို.ေလ။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

Anonymous said...

အမေရ
အထပ္နဲ.ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြလုပ္ရင္ ပထမ တထပ္ ခဲျပီးမွ ေနာက္တထပ္ကိုေလာင္းထည္.တာလားဟင္။
မခဲေသးဘဲနဲ.တထပ္ျပီးတထပ္ ေလာင္းထည္.သြားရင္ ေက်ာက္ေက်ာ အရည္ေရာင္စံုေတြ ေရာကုန္မွာေပါ.ေနာ္။
တထပ္ခဲျပီးမွ ေနာက္တထပ္ခင္းေတာ.လဲ အထပ္ေတြက မကပ္ေနဘူးလားလို.။ ဓားနဲ.ျဖစ္ျဖစ္၊ cutter နဲ.ျဖစ္ျဖစ္ လွီးလိုက္ရင္ အထပ္ေလးေတြကြာကုန္တတ္လို.ေလ။
အမဘယ္လိုလုပ္တာလဲမသိဘူးေနာ္။
ေက်းဇူးပါ။

NSA said...

ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလး စားခ်င္လုိက္တာ....
အိမ္က သမီးေတာ့ မေကြ်းရဲဘူး..ေလွ်ာဆိုဝင္သြားျပီး နင္မွာစိုးလို႕...
အသစ္တက္ရင္ လာဖတ္၊ တခါတေလ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လာၾကည့္ျပီး ေျခရာ မခ်န္ျဖစ္ခဲ့ဘူး...
တစ္ခါက ေကာမန္႕ေပးရတာဘာလို႕လဲ မသိ.. မတက္ပဲ ခက္ေနတာနဲ႕ ေရး၇တာ ပ်င္းသြားတာ.. ဒီေကာမန္႕ေတာ့ ဘယ္လိုေနမယ္မသိ..

ျမန္မာႏွစ္သစ္မွာ သက္နႏၵာမိသားစု ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႕ၾကပါေစ..။

စင္စင္

Yuya Mon said...

Nice post!
Happy Myanmar New Year!!

KhinU Khine said...

Hi Thet Nandar Family,

I tried your banana-sooji cake on the weekend and it turned out delicious. thanks for sharing the recipes.

emily

Thet Nandar Family said...

@ NSA ... သမီးေလး မႈံနံသာ ကုိ ဇြန္းနဲ႕ ဖဲ႕ဖဲ႕ပီး ေကၽြးလုိ႕ ရမွာပါ ....

comment ေတြကုိ Always moderation လုပ္ထားလုိ႕ ခ်က္ခ်င္းမတက္တာပါ ... blog owner .. approve ျဖစ္မွ ကြန္႕မန္႕က တက္လာတာပါ ....

ျမန္မာႏွစ္သစ္မွာ Ma Sandar Lin တုိ႕ မိသားစု အားလံုး ကုိယ္ေရာ စိတ္ပါ က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ ....

@ Yuya Mone ...

`´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫ ..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ Thanks, Happy Myanmar New Year to Yuya Mon !˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ *˛ ˚* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚ "


@ Khin U Khine,

Thanks, Emily.
Happy Myanmar New Year !

_______0¶¶¶¶¶¶
______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶0
____¶¶¶¶_______0¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶0
___¶¶¶0__________¶¶00¶¶¶¶00¶¶¶¶¶
___¶¶0___________¶¶¶¶¶________¶¶¶0
___¶¶0__________¶¶¶¶¶0_________¶¶¶
___¶¶0________0¶¶___¶¶__________¶¶¶
___0¶¶_______________000________¶¶¶
____¶¶¶_________________________¶¶0
_____0¶¶0______________________¶¶¶
_______¶¶____________________¶¶¶0
__0¶¶¶¶¶¶¶0_______________0¶¶¶¶
¶¶¶¶0000¶¶¶0___________0¶¶¶¶0
¶¶________¶¶_________¶¶¶¶¶
¶¶________o¶¶______¶¶¶¶¶¶¶¶¶0
___________¶¶____0¶¶0______¶¶¶
___________¶¶___0¶¶_________¶¶¶
_______¶¶¶_0¶___¶0__________¶¶¶
________¶¶¶¶¶00¶¶¶¶_________0
_________¶¶¶¶¶¶¶¶¶0
________¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______¶¶¶00¶¶¶¶
_______0¶¶¶___¶¶¶
_______0¶¶¶0__________________________00
________¶¶¶¶0_________________________¶¶¶
________0¶¶¶¶_________________________¶¶¶
_________¶¶¶¶¶¶______________________0¶¶¶
__________¶¶¶¶¶¶0________________¶¶¶¶¶¶¶
__________¶¶¶¶¶¶¶¶0___________0¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______0¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶0
____________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
______________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__0¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶0
________________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
______________0¶¶¶¶¶¶¶¶¶0______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_________0¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__________0¶¶¶¶¶¶¶¶¶
______¶¶¶¶¶¶¶0__0¶¶¶0___________¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶________¶¶¶¶____________¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶0___________0¶¶¶____________¶¶¶00¶¶0
___¶¶_____________¶¶¶_____________¶¶¶_0¶¶
___¶¶0____________0¶¶______________¶¶0_¶¶
___0¶0_____________¶¶0______________¶¶__¶¶
____¶¶_____________¶¶¶______________0¶¶__¶¶
____¶¶¶____________0¶¶_______________¶¶¶_¶¶¶
_____¶¶_____________¶¶_______________0¶¶__¶¶
____________________0¶________________¶¶__¶¶
_____________________¶0______________0¶___¶0
_____________________¶0______________0¶___¶0
_____________________¶¶_____________0¶____¶
_____________________¶¶0____________¶¶___¶¶
_____________________0¶____________0¶0__¶¶0