Saturday, April 14, 2012

မုန္႕လံုးေရေပၚ


မုန္႕လံုးေရေပၚ


ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ ( Glutinous Rice Flour ) : ဆန္မႈန္႕ ( Rice Flour )

ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ = 2 : ဆန္မႈန္႕ = 1 ( ျဖစ္ျဖစ္)
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ = 3 : ဆန္မႈန္႕ = 1 ( ျဖစ္ျဖစ္)
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ = 4 : ဆန္မႈန္႕ = 1 ( ျဖစ္ျဖစ္)

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ အမႈန္႕ အခ်ဳိးအစားမ်ားႏွင့္ ...  မုန္႕လံုးေရေပၚ လံုးလုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ...

ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ တမ်ဳိးထဲကုိပဲ ေရ နဲ႕ ႏွယ္ပီး မုန္႕လံုးေရေပၚ ခ်က္စားလုိ႕လည္းရပါတယ္ ...


ထညက္ခဲ၊ ဆန္မႈန္႕၊ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၊ ၾကံသကာ


ထညက္ခဲ ( Jaggery )


ၾကံသကာ ( Brown sugar )


မုန္႕လံုးေရေပၚ လံုးဖုိ႕ အဆင့္သင့္ ...



အုန္းသီးျခစ္




မုန္႕လံုးေရေပၚ ခ်က္စားရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ... လူတုိင္း ခ်က္တတ္ပါတယ္ ... သၾကၤန္ အၾကိဳေန႕ဆုိရင္ မုန္႕လံုးေရေပၚ ခ်က္စားၾကတာ မ်ားပါတယ္ ...

သၾကၤန္ပီးမွ တင္မလားလုိ႕ ....

Statue Of Liberty

Mom     Dreaming     Grocery 

 ပုိစ္႕ေတြ က မအားလုိ႕ မတင္ျဖစ္တာ ... ဓာတ္ပံုေတြလည္း အမ်ားၾကီးပဲ ...

အခုေတာင္မွ သၾကၤန္ ေရေလာင္းခ်င္တာနဲ႕ အျမန္တင္လုိက္တာပါ ...

Family 2 

ကဲ ... အားလံုးကုိ  သီရိရတနာ မိသားစု သၾကၤန္မ႑ပ္ က သၾကၤန္မုန္႕လံုးေရေပၚ စတုဒိတာ ေကၽြးပီး သၾကၤန္ေရခဲေရေလာင္းလုိက္ပါပီ ....

Scuba Diver 

 အားလံုးပဲ ... ကူးေျပာင္းေတာ့မယ္႕ ျမန္မာႏွစ္သစ္မွ စ ...  ႏွစ္ေဟာင္းမွ အညစ္အေၾကးမ်ားကင္းစင္ပီး ေအးခ်မ္းေသာ ဘ၀ ခရီးလမ္းကုိ ေလွ်ာက္လွမ္းႏုိင္ၾကပါေစ ....

Happy New Year 



  
သာကူ ေရာင္စံုေလးမ်ားႏွင့္ မုန္႕ၾကာစိလုိမ်ဳိး ေရာင္စံုေလးေတြ ...


အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ ( သံုးေရာင္ျခယ္ ) ခ်က္စားခ်င္ပါတယ္ ..

ခ်က္ရတာလည္း အရမ္းကုိ လြယ္ပါတယ္ .....

Agar - Agar (တယ္လီဖုန္း တံဆိပ္ ) ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ - ၁ ထုပ္
ေရ - တလီတာ ခြဲ
သၾကား - 1 ခြက္ ႏွင့္ ေလးပံု သံုးပံု ( 1 3/4 cups ) ( 14 ေအာင္စ )
အုန္းႏုိ႕ - သံဗူး တဗူး

ေရ 1 1/2 လီတာ ထဲကုိ AGAR ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ တထုပ္လံုး ေဖာက္ထည့္ပီး ေက်ေအာင္ေမႊ ...
သၾကား ( ၁၄ ေအာင္စ ) ထည့္ေမႊပီး ( High Heat ) နဲ႕ မီးဖုိေပၚ တင္ပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးလုိက္ပါ ....
အားလံုး ေပ်ာ္သြားပီ ဆုိရင္  ... ေက်ာက္ေက်ာ ၃ လႊာ လုပ္မွာမုိ႕ ....

မီးဖုိေပၚက ၃ ပံု ၁ ပံုေလာက္ကုိ ပန္းကန္ခြက္ထဲ ခပ္ထည့္ပီး ....

 အနီေရာင္ ( ဆုိးေဆး ) လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု ၁ ပံုေလာက္ထည့္ ေမႊ....

ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲကုိ  ထည့္ ..

အျမန္ ခဲခ်င္လုိ႕ ေရခဲေသထာ အေပၚထပ္ထဲ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ထည့္လုိက္ရင္ မာသြားပါလိမ္႕မယ္ ...

မီးဖုိေပၚမွာ က်န္ေနတဲ႕ ၃ ပံု ၂ ပံုထဲကုိ အုန္းႏုိ႕ဗူး ၁ ဗူး ေဖာက္ထည့္ .... ေမႊ ...

အုန္းႏုိ႕မ်ား ေပ်ာ္၀င္သြားပီ ဆုိရင္ ....

ေရခဲေသတာ ထဲက မာပီး ခဲေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာ အနီေရာင္ အလႊာေပၚမွာ ေနာက္ထပ္ တလႊာ ( အုန္းႏုိ႕ေရာင္ အျဖဴ ) ကုိ ေလာင္းထည့္ ...

ေက်ာက္ေက်ာဗန္းကုိ ေရခဲေသတာထဲ ျပန္ထည့္ပီး ..

က်န္ေနတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာ အုန္းႏုိ႕ကုိ အစိမ္းေရာင္ ( ဆုိးေဆး ) ေလးပံု ၁ ပံု ထည့္ေမႊပီး

ေနာက္ဆံုးမွ ေလာင္းထည့္လုိက္ရင္ ...

အနီ ... အျဖဴ .. အစိမ္း သံုးေရာင္ျခယ္ ...

ေက်ာက္ေက်ာကုိ ရပါပီ ....


ဒီလုိ ေက်ာက္ေက်ာ ပံုစံမ်ဳိး

မခ်က္ရေသးလုိ႕ အရင္ပုိစ္႕မွ ၀ယ္လာေသာ ေက်ာက္ေက်ာ ဓာတ္ပံု တင္လုိက္ပါသည္ ....

အရင္ပုိစ္႕ ...







4 comments :

MK said...

မသက္နႏၵာေရ မုုန္.လာစား ေရလာေလာင္းသြားပါတယ္ ေနာ္

Thet Nandar Family said...

@ MK .... Oh ... ေအးသြားတာပဲ ... သီရိရတနာ မိသားစု သၾကၤန္မ႑ပ္ကုိ အလည္လာတာ ေက်းဇူးပါ ...

MK ကုိလည္း စတုဒိတာ မုန္႕လံုးေရေပၚမ်ားႏွင့္ တည့္ခင္း ေကၽြးေမြး အပီး ေရခဲေရ ေအးေအးေလးႏွင့္ ျပန္ေလာင္းလုိက္ပီေနာ္ ....

မဂၤလာရွိေသာ ျမန္မာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ ....

JuneOne said...

အီၾကာေကြး မၿဖစ္ဘူး။

Thet Nandar Family said...

@ JuneOne ...

Oh ... စိ္တ္မေကာင္းလုိက္တာ ...
Google မွာ .. အီၾကာေကြး (သုိ႕)
you tiao recipe

or

crispy chinese crullers recipe

ဆုိပီး ရွာၾကည့္ေနာ္ ...

ကုိယ့္လည္း Google ခ်က္နည္းအတုိင္း ခ်က္စားၾကည့္တာပါ ... း)