Monday, April 2, 2012

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ



ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ


မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္


ကန္စြန္းရြက္


ဒီတခါ .. ဒီေခါက္ဆြဲဖတ္ ႏွင့္ ေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားပါတယ္ ...




ငပိေထာင္း .. ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ပန္းကန္


ဟင္းရည္


ငပိေထာင္းစပ္စပ္ ပါ ထည့္ထားေသာ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ


ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲဖတ္ ( အျပား )၊ မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ၾကက္သားဖတ္၊ ဆီခ်က္


ေကာ္ရည္


 ကန္စြန္းရြက္၊ မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေခါက္ဆြဲ၊ မျပစ္မက်ဲ ေကာ္ရည္


ငပိဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး တလံုး နီးပါးေလာက္ ညစ္ထားေသာ ငပိေထာင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ 

.... ခ်က္၊ စားနည္း .....


ဒီမွာ ေရာင္းတဲ႕ ၾကက္သား ပံုစံ


တေပါင္ကုိ $ 1.95 .. ၾကက္သား တေကာင္ကုိ ၂.၈ ေပါင္ေလာက္ ရွိတယ္ ...


အသားတံုးေတြကုိ ခပ္ၾကီးၾကီး ခုတ္ထစ္ထားပီး .... ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နဲ႕ ႏွယ္ ... ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း နဲ႕ အုိးထဲမွာ အုိးပူတုိက္ထားလုိက္ပါတယ္။

 အသားတံုး နဲ႕ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား အုိးပူတုိက္ပီးမွ ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံေလး ... ထည့္ပီး Pressure cooker နဲ႕ မီးေျမးေျမး အေနအထား .. မိနစ္ ၂၀ ျပဳပ္ပီးတာနဲ႕ .. အသားတံုးေတြကုိ ဆယ္ ...

ၾကက္သားဖတ္ေတြကုိ ႏႊင္ပီး .. ဓားနဲ႕ အသားတံုး ခပ္ေသးေသး လွီး စိတ္ထားလုိက္တယ္ ...

က်န္ေနတဲ႕ ၾကက္ရုိးတံုးမ်ား ႏွင့္ ၾကက္ရုိးေတြ အားလံုးကုိ  Pressure cooker ထဲ ေနာက္ထပ္ ေရ ၂ ခြက္ေလာက္ ထပ္ျဖည့္ပီး ေနာက္တၾကိမ္ .. ၄၅ မိနစ္ေလာက္ မီးေျမးေျမး နဲ႕ တည္ထားလုိက္တယ္ ....
 


ေကာ္မႈန္႕ ( corn starch ) ကုိ အိမ္မွာ ၄ေယာက္စာမုိ႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ... ၄ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ေလာက္ ထည့္ပါတယ္။

ေကာ္မႈန္႕ကုိ အရင္ဆုံး ေရေလး နည္းနည္း နဲ႕ ေဖ်ာ္လုိက္ပါတယ္။ ေဖ်ာ္ေနတံုးမွာ သၾကား ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ၁ ဇြန္း၊ ဆား ၁ ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ၁ ဇြန္း ထည့္ .. ေဖ်ာ္ထားလုိက္တယ္ ...

မီးဖုိေပၚမွာ .... ၾကက္သားျပဳပ္ရည္ အုိးထဲက  ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သီးသန္႕ ယူထားလုိက္ပီး  ... 
နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ ႏွင့္ အတူ .. ေစာ္ေကာ္သီး တခုပါ ထည့္ခ်က္ထားလုိက္တယ္ .. 
( အိမ္မွာ .. တရုတ္မဆလာ အမႈန္႕ မရွိတဲ႕ အတြက္ ... ထည့္ခ်က္ထားလုိက္တာ ) 
ပီးမွ ... အသင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္မ်ား ေလာင္းထည့္လုိက္ပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးထားလုိက္ပါတယ္ ....

ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ ဆူူတဲ႕ အခ်ိန္က်မွ ... ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ၾကက္သားဖတ္ ႏွင့္ အတူ ...
ၾကက္ဥတစ္လံုးေလာက္ ေဖာက္ထည့္ပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးလုိက္ရင္ ၾကက္သားအရသာ ေကာ္ရည္ ဟင္းရည္ မ ျပစ္ မ က်ဲ ႏွင့္ အတူ ... ၾကက္ဥဖတ္ေလးေတြ အပါ မုိ႕ ပုိစားေကာင္းပါတယ္ ...
 


ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲမွာ မႈိကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္အပီး
မႈိ မ်ားကုိ လွီးျဖတ္ထားလုိက္ပါတယ္။



ပဲပင္ေပါက္ အျမစ္မ်ားကုိ ရွင္းပီး ... မီးဖုိ မီး ပိတ္ထားေသာ ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ၃ မိနစ္ (သုိ႕) ၅ မိနစ္ ေရေႏြး ေဖ်ာ္ ေပးထားလုိက္တယ္ ...


မီးပိတ္ထားေသာ မီးဖုိ မီးေပၚက ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ကန္စြန္းရြက္ကုိ ၂ မိနစ္ေလာက္ အဖံုး အုပ္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ ေပးထားလုိက္တယ္ ...


ျပဳပ္ထားေသာ မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ကန္စြန္းရြက္

 
ဒီ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲ ( wonton noddle ) က ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ၊ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ .. အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ .. ျပဳပ္ရတာလည္း အရမ္း လြယ္တယ္ ..

ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ .. ဂ်ဳံမႈန္႕ ကပ္ေနေသာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကုိ လက္နဲ႕ အသာဖြပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္လုိက္ရုံပဲ .. ျပဳပ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္ ဇြန္းနဲ႕ တခ်က္ ၂ ခ်က္ေလာက္ေမႊေပးပီး .. ၂ မိနစ္ ျပည့္တာနဲ႕ ဇကာ ထဲ ထည့္ .. ေရစစ္ထားလုိက္ရုံပဲမုိ႕ .. ခ်က္စားရတာ အရမ္း အဆင္ေျပတယ္ ..


ဂ်ဳံမႈန္႕ ကပ္ေနေသာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကုိ မျပဳပ္ခင္ ဖြထားတာ ....


ေခါက္ဆြဲဖတ္ ျပဳပ္ အပီး ...


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္


..... အရင္ပုိစ္႕ .....


၂၀၁၁၊ ၾသဂုတ္လမွာ ခ်က္စားေသာ -  ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ...

3 comments :

Kyaw said...

ပံုေလးေတြၾကည့္တာနဲ႔တင္စားခ်င္လာၿပီ။

Hein said...

I like this blog.Your blog is very interesting.

Hein said...

ပံုၾကည္တာနဲ႕တင္စားခ်င္လာၿပီေနာ္........တစ္ပြဲေလာက္
ေကၽြးပါလား။