Friday, March 16, 2012

ၾကက္သား ေထာပတ္


ၾကက္သားေထာပတ္ ဟင္း


ဒီဟင္းက ခဏ ခဏ အိမ္မွာ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ၾကိဳက္လြန္းလုိ႕ပါ ....


အားလူးကုိ အခြံခြါ .. ေသးေသးေလး စိတ္လုိက္ပီး ... ေထာပတ္ဆီ ႏွင့္ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ရုိးရုိး ပဲဆီ ႏွင့္ ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေၾကာ္လုိက္ပီးမွ ....


ဆား၊ ၾကက္သား အရသာ ခေႏွာ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ကုိ ဆတူ ေရာပီး အားလူးေၾကာ္မွာ ထည့္ႏွယ္လုိက္တဲ႕အခါ အရမ္း စားလုိ႕ေကာင္းတဲ႕ အားလူးေၾကာ္ ရပါပီ ....

အိမ္မွာ တခါ တေလ .. အားလူးကုိ အေခ်ာင္းေလးေတြ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းပီး လည္း ေၾကာ္တတ္တယ္။ ဒီလုိမ်ဳိး စိတ္တာၾကေတာ့ ပုိျမန္တယ္။ ခက္ရင္းနဲ႕ ျဖစ္ျဖစ္၊ အားလူးေၾကာ္ကုိ ထုိးပီး စားလုိက္ရင္ အားလူး ၂ လံုး ၃ လံုးေလာက္ ေၾကာ္ထားတာက ခဏေလးနဲ႕ ကုန္ပါတယ္။

အဓိက က .. အားလူးေၾကာ္ေပၚမွာ ျဖဴးထားတဲ႕ အရသာ ... အမႈန္႕ေတြေၾကာင့္ အားလူးေၾကာ္က ပုိစားလုိ႕ ေကာင္းေနတာပါ ...

  
ငပိရည္ အတြက္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ အခ်ဳိမႈန္႕ျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ျဖစ္ျဖစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ ထည့္ပီး ....


ဆႏြင္းမႈန္႕ ႏွင့္ က်ဳိထားေသာ ေရခ်ဳိ ငပိကုိ ေလာင္းထည့္ ....


နံနံပင္ေလး အုပ္လုိက္ရင္ စားလုိ႕ေကာင္းတဲ႕ ေရခ်ဳိ ငပိရည္ကုိ ရပါပီ ...


ငပိရည္ ႏွင့္ တုိ႕စရာ တညင္းသီး


တညင္းသီးျပဳပ္

 

တညင္းသီးကုိ မီးဖုိေပၚမွာ ခပ္ၾကာၾကာေလး ... အၾကာၾကီး ...  ျပဳပ္ပီး တညင္းသီး ႏူးလာခါနီးမွ ဆီ ႏွင့္ ထညက္ခဲကုိ ထည့္ပီး ျပဳပ္ထားေသာ တညင္းသီးျပဳပ္ ....


တုိ႕စရာ သခြါးသီး


သားသားက သခြါးသီး အရမ္းၾကိဳက္တယ္ .. သခြါးသီးကုိ သားသားကုိက္စားထားတာ ...


ဒီက သခြါးသီးက ေစ်းနည္းနည္းၾကီးတယ္ ... ပံုမွန္ အရြယ္အစား ... သခြါးသီး တလံုးကုိ ၁ ေဒၚလာ နီးပါးေလာက္ ရွိတယ္ ....


တညင္းသီးျပဳပ္အုိး


ဒီတခါ ၾကက္သား ေထာပတ္က ... ဟင္း အႏွစ္ ဖတ္ မ်ားမ်ား လုိခ်င္တာမုိ႕ ေနာက္ဆံုး တေရက်မွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေတြ ထည့္ခ်က္ထားတာမုိ႕ ဟင္းအႏွစ္ဖတ္မ်ားတယ္ ....

၀က္သားနီခ်က္လုိမ်ဳိးပဲ ... ေနာက္ဆံုးတေရေလာက္မွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ထည့္ခ်က္ေတာ့ ၀က္သားနီခ်က္ ဟင္းအႏွစ္ဖတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးေတြနဲ႕ ထမင္း ႏွယ္စားလုိ႕ ေကာင္းသလုိ ....

ဒီ ၾကက္သား ေထာပတ္က်ေတာ့ ေနာက္ဆံုး တေရေလာက္မွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ထည့္ခ်က္တာမုိ႕ ေထာပတ္ ဟင္းအႏွစ္ဖတ္ေတြနဲ႕ ထမင္း ႏွယ္စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္ ....

ၾကက္သားကုိ အေနေတာ္ တံုးလုိက္ပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕နဲ႕ ႏွယ္ပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္ ....
ေထာပတ္ တတံုးကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ အပူေပးပီး ... 
ပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိ ထည့္ေၾကာ္ပီး ခဏ ဆယ္ထားလုိက္တယ္ ... 
စမံုစပါး၊ ဖာလာေစ႕၊ နံနံေစ႕ ထည့္ ဆီသတ္ပီးမွ
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ တျခမ္းေလာက္ကုိ ထည့္ ဆီသတ္၊
ႏွပ္ထားတဲ႕ ၾကက္သားကုိ ထည့္ ေမႊ ... 
ေရ ကုိ အသားျမဳပ္ရုံေလာက္ပဲ ထည့္ပီး ( ၾကက္သားထဲက လံုးေရလည္း ထြက္အံုးမွာမုိ႕ ) အဖံုးအုပ္ မီးေျမးေျမးနဲ႕ တည္ထားလုိက္တယ္။
ေရခမ္းခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေတြ ထည့္ေမႊပီး ဆီက်န္ ေရက်န္ အေနအထားေလာက္ တည္ထားေသာ ၾကက္သားေထာပတ္ဟင္း ...


.. .. အရင္ပုိစ္႕ .. ..

ၾကက္သားေထာပတ္ဟင္း၊ ေထာပတ္ ထမင္း
ၾကက္သား ဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္
ၾကက္သားနီခ်က္

2 comments :

Winner said...

အိမ္ေရာက္ရင္ခ်က္စားမယ္ေနာ္...........

Winner said...

ခ်က္ၾကည့္လိုက္ဦးမယ္ေနာ္.........