Wednesday, March 28, 2012

ကုလားပဲထမင္း


ဒီတခါ ခ်က္တဲ႕ ပဲထမင္းက စမံုစပါးကုိ ေထာပတ္ဆီသတ္ပီး ... ေရစိမ္ထားတဲ႕ ကုလားပဲ ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ပဲထမင္းျဖစ္ပါတယ္ ...


ဒီတခါ ကုလားပဲကုိ မႏူးမနပ္ အရင္ျပဳပ္ပီး မခ်က္ပဲ .. 
ထမင္းႏွင့္ မခ်က္ခင္ ၃ နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေသာ ကုလားပဲ ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ...


ပဲထမင္း


ဒီတခါ ပဲထမင္းကုိ ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္ ႏွင့္ ႏွယ္မစားပဲ .. ကုလားပဲ ဒိန္ခ်ဥ္ .. အခ်ဥ္ရည္ စမ္းစားပါတယ္ ...


အမဲသား ေထာပတ္ ေၾကာ္ႏွပ္ 


အမဲသားဟင္း ႏွင့္ ပဲထမင္း

..... ခ်က္၊ စားနည္း .....

  
ကုလားပဲ ကုိ မခ်က္ခင္ ၃ နာရီေလာက္ ေရ အရင္ ၾကိဳစိမ္ထားလုိက္ပါတယ္ ....

ဆန္ - 1 cup
ကုလားပဲ - 1/2 cup
ဂီးလ္ .. ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
စမုံစပါး - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
ေရ - ၃ ခြက္ 
မီးေျမးေျမး ႏွင့္ မိနစ္ ၂၀ 

မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ ေထာပတ္ကုိ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အရင္ ခ်က္လုိက္ပီး ..
ေထာပတ္ အရည္ေပ်ာ္တာနဲ႕ စမုံစပါးကုိ ထည့္ ...
၃ နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေသာ ကုလားပဲမ်ားကုိ ေရစစ္ပီး ထည့္ေၾကာ္ ...
ကုလားပဲ ထည့္ေမႊပီး .. တေအာင့္ၾကာမွ ဆန္၊ ဆား ထည့္ေမႊပါ ...
rice cooker နဲ႕ ခ်က္မယ္ ဆုိရင္ ပံုမွန္ ထမင္း ခ်က္တဲ႕ ေရပမာဏ ထက္ နည္းနည္း ပုိထည့္ေပးပီး ...
မီးဖုိမီးနဲ႕ ခ်က္မယ္ ဆုိရင္ေတာ့ မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ မိနစ္ ၂၀ .. ၂၅ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ပဲထမင္း ရပါပီ ....


ေထာပတ္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ပဲထမင္း 


အမဲသား ေထာပတ္ ေၾကာ္ ႏွပ္ အတြက္ .. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ကုိ ေထာင္း ...


ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးကုိပါ ၾကိတ္ထားလုိက္ပီး ...



အမဲသားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္ ....

မီးဖုိေပၚမွာ မီးေျမးေျမး အေနအထား ႏွင့္ ေထာပတ္ ၄ ေအာင္စေလာက္ကုိ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အပူေပးပီးတာနဲ႕ ဖာလာေစ႕ ၃ ေစ႕၊ နံနံေစ႕ .. တုိ႕ကုိ ထည့္ဆီသတ္၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ကုိ အရြက္ေတြ ေျခြပီး ထည့္ဆီသတ္ပီးတာနဲ႕ ႏွပ္ထားတဲ႕ အမဲသားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္ ...

ဒီတခါ အမဲသားကုိ ေထာပတ္ ႏွင့္ ေၾကာ္ပီးမွ ဟင္း အႏွစ္မ်ားႏွင့္ ျပန္ႏွပ္ခ်က္တာပါ ..

အမဲသားတံုးမ်ားကုိ ေၾကာ္ပီး ခဏဆယ္ထားပါ ...

က်န္ေနတဲ႕ ေထာပတ္ဆီထဲ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ ..

ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ထည့္ ...

ၾကိတ္ထားတဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ေတြ ထည့္ ...

ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားတံုးမ်ားထည့္ ... လံုး ပီး .. 

ႏွံစပ္ေနေအာင္ ေမႊပီးမွ .. ေရ အေလာ္ေတာ္ေလာက္ ထည့္ .. အဖံုးအုပ္ ...

အမဲသား ႏူးလာခါနီးမွ သံပုရာရည္ ( လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ) ညစ္ထားတာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပီး ဆီျပန္ေနေအာင္ ခ်က္ထားေသာ  ...


အမဲသား ေထာပတ္ေၾကာ္ႏွပ္
 

ပဲထမင္းမွာ ဆမ္းစားဖုိ႕ ကုလားပဲ ဒိန္ခ်ဥ္ ( အခ်ဥ္ ) ပါ ...

ဒိန္ခ်ဥ္ - 1 cup
ကုလားပဲမႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
သစ္ၾကားပုိးေခါက္ - ၁ ခု
စမုံစပါး - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း -တ၀က္
ေလညင္းပြင့္ - ၂ ခု
ကရေ၀းရြက္ - ၁ရြက္
မုန္ညင္းေစ႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ - ၅ ရြက္
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၂ ေတာင့္
ငရုတ္သီးေျခာက္ - ၂ေတာင့္
သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ - 2 cups


မီးဖုိေပၚမွာ ...
ေထာပတ္ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ဇြန္း ) ကုိ အရင္ဆံုး ေပ်ာ္ေအာင္ မီးေျမးေျမး ႏွင့္ အပူေပးပီးတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ...
ငရုတ္သီးေျခာက္ အေတာင့္ ၂ ေတာင့္ကုိ မီးေျမးေျမးႏွင့္ ေၾကာ္ပီး .. 
( ငရုတ္သီးေၾကာ္ ... အရမ္းၾကီး မမဲခင္မွာ )  ..
စမံုစပါး ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္ )
မုန္ညင္းေစ႕ ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္ )  
ေလညင္းပြင့္ - ၂ ခု
ကရေ၀းရြက္ - ၁ ရြက္
သစ္ၾကားပုိးေခါက္ - ၁ ခု
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ - ၅ ရြက္ .. ဆီသတ္ေၾကာ္ပီးတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ...

ဒိန္ခ်ဥ္ - 1 cup ထည့္ေမႊ
သၾကား ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ) ထည့္ေမႊေပးပီး .. 
( ဒိန္ခ်ဥ္ အဖတ္ေလးေတြ မျဖစ္ေအာင္ အဆက္မျပတ္ေမႊေနရင္းနဲ႕ .. ) 

ကုလားပဲမႈန္႕ ( ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း ) + ေရ - 2 cups ေဖ်ာ္ထားေသာ ကုလားပဲ အရည္ကုိေလာင္းထည့္ .. 
အဖတ္ေတြ မျဖစ္အာင္ ဇြန္းႏွင့္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရင္း ...
ဆား အနည္းငယ္ ႏွင့္ အတူ .. ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ေတာင့္ကုိ ထက္ပုိင္းခ်ဳိးပီး ထည့္ေမႊေပးပါ ..
မပ်စ္မက်ဲ .. ပဲထမင္း ႏွင့္ ဆမ္းစားလုိ႕ ရတဲ႕ အေနအထား ခ်က္ထားေသာ ... 


ကုလားပဲ ေထာပတ္ ဒိန္ခ်ဥ္ ( အခ်ဥ္ )  


ပဲထမင္း ႏွင့္ အခ်ဥ္

..... အရင္ပုိစ္႕ .....

သစ္ၾကားပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ပဲထမင္း
ေထာပတ္ထမင္း
ပိန္းဥထမင္း
အုန္းထမင္း
ၾကက္ဆီထမင္း


စကားမစပ္ ... ကုိယ္ .. thetnandar.myanmar FB a/c ( အသစ္ ) ဖြင့္ပီးကတည္းကေလ .. ဒီေန႕ ျမန္မာ သတင္းေတြကုိ အလ်င္မွီေအာင္ မနည္းလုိက္ဖတ္ေနရတာမုိ႕ .. ကုိယ့္ FB a/c update မျဖစ္တာကုိ နားလည္ေပးပါ ..

ကုိယ္ပဲ .. သူငယ္ခ်င္း အျဖစ္ႏွင့္ လုိက္အပ္ပါမည္ ... ကုိယ့္ ကုိ FB a/c အပ္ထားပီးမွ FB a/c က active မျဖစ္တဲ႕ အတြက္ .. လာအပ္ထားေသာသူမ်ားကုိ အားနာလုိ႕ပါ ...

သီရိရတနာ ဘေလာ့မွာပဲ update ျဖစ္မွာပါ ...
ကုိယ့္ရဲ႕ personal ေတြလည္း ဒီမွာပဲ update ျဖစ္မွာပါ ...

blog က မွတ္တမ္း သိမ္းပံု သိမ္းနည္း အစဥ္တက် ႏွင့္ သပ္ရပ္တာမုိ႕ blog မွာ မွတ္တမ္းေလးေတြ သိမ္းရတာကုိ ပုိသေဘာက်ပါတယ္ ..

FB a/c တခါ ၀င္လုိက္ရင္ ဖတ္စရာေတြ .. သတင္းထူး .. ေတြလည္း အမ်ားၾကီးပါပဲ ...
Friends list Feed တခု ကေန တခု ကုိ သြားပီး ဖတ္ေနတာနဲ႕တင္ ..
အနည္းဆံုး ... ၁ နာရီ ... ၂ နာရီေလာက္ ၾကာပါတယ္ ...

ရွမ္းမေလး အတြက္ တကယ့္ကုိပဲ စိတ္မေကာင္းပါဘူး ...

  ေကာင္းရာသုဂတိလားပါေစ ... ျငိမ္းခ်မ္းစြာ အိပ္စက္ႏုိင္ပါေစ ....

2 comments :

Vista said...

ဖတ္သြားမွတ္သြားပိတ္ရက္လုပ္စားအံုးျမည္..

Thet Nandar Family said...

Vista ...

အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ...

ပဲထမင္းကုိ .. ေထာပတ္ ႏွင့္ ဆီသတ္ပီး ကုိယ့္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မယ့္ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား ႏွင့္ ခ်က္စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ဆုိတာ ေျပာျပေပးခ်င္တာပါ ...