Friday, March 16, 2012

မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းရည္


၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊ ၾကက္သားကင္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းရည္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း၊ တုိ႕စရာ ( ဆူးပုတ္ရြက္၊ ေဂၚဖီျပဳပ္ )


မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္


ၾကက္ကင္ ႏွင့္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္


ဂ်င္း၊ စပါးလင္ ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ပူ စပ္ စပ္ ခ်ဥ္ ျပံဳးျပံဳး မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္


ၾကက္ကင္


တုိ႕စရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း၊ ၾကက္သားကင္


ဆူးပုတ္ရြက္ျပဳပ္ ႏွင့္ ေဂၚဖီျပဳပ္


ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း


၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္


အိမ္က ကေလးမ်ား အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္


၀က္နံရုိး အခ်ဳိခ်က္



၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ တံဆိပ္


အိမ္မွာ ေၾကာ္စားေသာ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ တံဆိပ္


သူ႕အရသာက ျမန္မာက ၀က္အူေခ်ာင္း အရသာ နဲ႕ တူတယ္။ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။



 ဆူးပုတ္ရြက္


ဆူးပုတ္ရြက္ ေစ်းႏႈန္း


မွ်င္ငပိ ဗူးေလးမ်ား


အဖံုးဖြင့္လုိက္ရင္ ျမင္ေနရတဲ႕ မွ်င္ငပိ .. တခါက အိမ္မွာ စိမ္းစားငပိ ကုန္သြားလုိ႕ ... ေအရွန္ဆုိင္မွာ ပုစြန္နဲ႕ လုပ္ထားတဲ႕ မွ်င္ငပိ ေတြ႕တာနဲ႕ ၂ ဗူးေလာက္ အိမ္မွာ ေဆာင္ထားတာ .. တဗူးက ဒယ္ဒီ အသိ ၀ယ္လာေပးတာ ...


ငပိဖုတ္


ၾကိတ္စက္ ႏွင့္ တခါတည္း .. ငပိဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆား .. တခါတည္း ေရာၾကိတ္ထားလုိက္တယ္။


ၾကိတ္စက္ထဲက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း


ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း ... နံနံပင္ေလးအုပ္ ... ဆီစိမ္းေလး ထည့္လုိက္ရင္ စားလုိ႕ေကာင္းတဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းကုိ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ တြဲစားလုိ႕ ရေနပါပီ ....


အသားကင္တဲ႕ ေနရာမွာ သံုးတဲ႕ ေဆာ့စ္


ကင္တဲ႕ အသား အေလးအခ်ိန္အတုိင္း ထည့္ရမယ့္ ေဆာ့စ္ ပမာဏ အညႊန္း


ကင္ပီး သား ၾကက္သားကင္


မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္ အတြက္ ... အိမ္မွာ ခ်က္တာ က ... 

မုန္ညင္းခ်ဥ္ - တထုပ္
စပါးလင္ - တေခ်ာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တလံုး
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ဥေသး - ၂ လံုး
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ 

ခ်က္မယ့္ အစာ ေတြ အားလံုးကုိ လွီးျဖတ္ပီး မီးဖုိေပၚမွာ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ တုိ႕နဲ႕ လံုးခ်က္ပီးမွ ... တေအာင့္အၾကာမွာ ေရေႏြး ေလာင္းထည့္ပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ ... ဟင္းရည္ က်တဲ႕ အထိ ခပ္ၾကာၾကာေလး တည္ေပးထားေသာ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဟင္းရည္ .... ပြက္ပြက္ဆူပီး မုန္ညင္းခ်ဥ္ အရြက္ေကာ မုန္ညင္းရုိးေတြပါ ႏြမ္းပီး ႏူးတဲ႕ အထိ ခပ္ၾကာၾကာေလး ဟင္းရည္ က်က်ေလး တည္ေပးထားလုိက္တာ ... 
ငရုတ္သီးစိမ္းက ထပ္ထည့္လုိ႕ ရေသးတယ္။ ဂ်င္း နဲ႕ စပါးလင္ ပါတာ တေၾကာင္း ... အရည္ေသာက္ အနည္းငယ္ ပဲ ခ်က္တာ တေၾကာင္းမုိ႕ .. ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင့္ေလာက္ပဲ ထည့္ခ်က္ထားလုိက္တယ္ ....

သူ႕အရသာ ဂ်င္း ၊ စပါးလင္ ေၾကာင့္ ေမႊးလည္းေမႊးသလုိ ပူလည္း ပူတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္း ... ထက္ျခမ္းခြဲ ေၾကာင့္ စပ္တယ္။
ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ပူေလာင္စပ္ ဟင္းရည္ .....

က်ံမဆုိင္ ႏွင့္ ၾကက္ရုိးဟင္းရည္ေလးပဲ ခ်က္ခ်က္၊ က်ံမဆုိင္ ႏွင့္ ၀က္နံရုိး ဟင္းရည္ေလးပဲ ခ်က္ခ်က္ ေသာက္လုိ႕ေကာင္းပါတယ္ ....


.. .. အရင္ပုိစ္႕ .. ..


က်ံမဆုိင္ ႏွင့္ ၾကက္ရုိးဟင္းရည္၊ ၾကက္သား - အားလူးဟင္း

၀က္နံရုိး ဘာဘီက်ဴး ( အခ်ဳိ ေဆာစ္႕ ႏွင့္ )
၀က္နံရုိး ဘာဘီက်ဴး ( အစပ္ ေဆာ့စ္႕ ႏွင့္ )

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း





0 comments :