Saturday, March 3, 2012

အမဲသားသုပ္


အမဲသားသုပ္
 

အမဲသားသုပ္ - ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္
 

ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးထားေသာ အမဲသားသုပ္
 

၀က္နံရုိးကင္


၀က္နံရုိး ႏွင့္ မုန္လာဥျဖဴ ဟင္းရည္

**** ခ်က္၊ စားနည္း **** 



အမဲသားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ... ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ နဲ႕ အုိးပူတုိက္ ... အသားေလးျမဳပ္ရုံ ေရထည့္ပီး ေရခမ္း ျပဳပ္ထားေသာ အမဲသားျပဳပ္ ....



စပါးလင္ ႏွင့္ ျပဳပ္ပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ အမဲသား ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး၊ ပူစီနံ၊ ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွင့္ သုပ္ထားေသာ အမဲသားသုပ္ ...
 



ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္ပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ျဖဴးထားေသာ ပူစီနံ အမဲသားသုပ္
 

၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ႏွင့္ ႏွပ္ထားပီး မွ ... oven မွာ 350º F ႏွင့္ ကင္ထားေသာ ၀က္နံရုိးကင္ ... 



၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႕ ႏွင့္ အုိးပူတုိက္ပီးမွ ၃ ေရေလာက္ ျပဳပ္ပီး ေနာက္ဆံုးတေရမွ မုန္လာဥျဖဴ ထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ခတ္ထားေသာ ဟင္းရည္ ...
 

2 comments :

Anonymous said...

all look so good !

Aye Mya Nyunt

Thet Nandar Family said...

Aye Mya Nyunt ...

Thanks, Ma Aye Mya Nyunt !