Monday, February 13, 2012

မုန္႕ဆမ္း




မုန္႕ဆမ္းကုိ ရန္ကုန္မွာ ၀ါ၀င္ခါနီးဆုိရင္ ေစ်းထဲက ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရာင္းတဲ႕ ဆုိင္မွာ ႏုိ႕ဆီဗူး နဲ႕ ခ်ိန္တြယ္ပီး ၀ယ္တယ္။
 


အိမ္ေရာက္ရင္ အ၀တ္ျဖဴ ခ်ည္ပိတ္ပါးထဲ ထည့္ပီး ေရေႏြးေလး ျဖန္းပီး ႏွယ္ေပး။ မုန္႕သားညက္သြားမွ သၾကား၊ အုန္းသီးျခစ္နဲ႕ ႏွယ္ပီး မုန္႕လံုး ...  လံုးပီး အေပၚကေန အုန္းသီးျဖဴးတယ္။ 

မုန္႕ဆမ္း အရသာကုိ ၾကိဳက္တယ္။ သၾကားမ်ားမ်ား၊ အုန္းသီးမွ်င္မ်ားမ်ား ႏွင့္ မုန္႕ဆမ္း မုန္႕သား အရသာက စားေကာင္းတယ္။ 
 


ဒီမွာေတာ့ မုန္႕လံုး ကုိ လက္နဲ႕ ဆုပ္ပီး အလံုးေလးေတြ လုပ္မေနေတာ့ဘူး။ ေၾကြဇလံုထဲထည့္၊ မုန္႕ဆမ္း ၊ သၾကား၊ အုန္းသီးမွ်င္ ကုိ ဇြန္းနဲ႕ ႏွယ္ပီး ဒီအတုိင္းပဲ ဇြန္းနဲ႕ ခပ္စားေတာ့တယ္။

* ခ်က္၊ စားနည္း *





 ဒီမွာ ေရာင္းတဲ႕ မုန္႕ဆမ္း 




 ေစ်းႏႈန္း



မုန္႕ထုပ္ ေက်ာဘက္





 ဒီမွာ ၀ယ္တဲ႕ အုန္းသီးျခစ္




 ၂ ခု စလံုး စတိတ္က india ဆုိင္မွာ ၀ယ္ထားတာပါ။





 ဒီမွာေတာ့ အလြယ္တကူ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ မုန္႕ဆမ္း ကုိ ထည့္ ... ၂ မိနစ္၊ ၃ မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္လုိက္ရင္ပဲ မုန္႕ဆမ္း မုန္႕သားေတြ ႏူးညံေနပါပီ၊ 

ဇကာ နဲ႕ ေရ စစ္ထားပီးမွ သၾကား၊ အုန္းသီးျခစ္မ်ားႏွင့္ ႏွယ္ပီး ေရေႏြးၾကမ္း ႏွင့္ သံုးေဆာင္ပါတယ္။


* အရင္ပုိစ္႕ * 



0 comments :