Monday, February 13, 2012

မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္



မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္
 


ထညက္ရည္၊ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္
 


ေဘးတုိက္ျမင္ရေသာ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္
 


ဆီေၾကာ္မုန္႕ေတြက ေၾကာ္ပီးရင္ တစ္သွ်ဴးႏွင့္ ဆီစစ္ေပးထားတာ ပုိေကာင္းတယ္။
 


အိမ္မွာ ... ကေလးမ်ားက အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ 
 


ဒိုးနတ္မုန္႕လုိ မုန္႕ ၀ုိင္း၀ုိင္းၾကီးကုိ ထညက္ရည္ နဲ႕ တုိ႕စားတာ သားသားက တမ်ဳိး ဆန္းေနလုိ႕ သေဘာက်တယ္။ 

ကေလးတုိင္းက အခ်ဳိၾကိဳက္တတ္ၾကေတာ့ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ကုိ ၾကိဳက္တာလည္း ပါ ပါတယ္။



** ခ်က္၊ စားနည္း **



ေကာက္ညင္းမႈန္႕ ( Glutinous rice flour ) - ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) တခြက္
ဆန္မႈန္႕ ( Rice flour ) - ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) သံုးပံု တပံု



ကုလားပဲမႈန္႕ ( အစိမ္း ) - ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) သံုးပံု တ ပံု
ေရ - ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) တ၀က္ 

ေရကုိ ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) သံုးပံု ႏွစ္ပံု ေလာက္ ထည့္လုိ႕ရပါတယ္။
မုန္႕သား ႏွယ္ေနရင္းနဲ႕ မုန္႕ အေစးေပါက္တဲ႕ အထိ ႏွယ္ေပးပါ။

ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ အစား ( ကုလားပဲျပဳပ္ကုိလည္း အသံုးျပဳလုိ႕ ရပါေသးတယ္။ ပုိေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္ )


soda - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု

အမႈန္႕မ်ား အားလံုးကုိ ထည့္ပီး လက္တဖက္က ႏွယ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ေရကုိ ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) တ၀က္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - ၃ ပံု ၂ ပံု ...... ေျဖးေျဖးေလာင္းထည့္ပီး မုန္႕သား ႏွယ္ထားပါ။
 


မုန္႕သား ကုိ လက္ႏွစ္ဖက္ ျဖင့္ အရွည္လုိက္ လံုးပီး မုန္႕လက္ေကာက္ကြင္းလုပ္ထားပါ။

မီးေျမးေျမး အေနအထားႏွင့္ 

ဆီပူအုိးထဲမွာ မုန္႕လက္ေကာက္ကြင္း အ၀ုိင္း ပံုစံ မျပတ္ ထည့္ပီး ဆီႏွစ္ေၾကာ္ပါ။


 


ထညက္ခဲတံုးမ်ားကုိ ေရ ထည့္ပီး မီးဖုိမီးျဖင့္ မျပစ္မက်ဲ ထညက္ရည္ က်ဳိထားပါ။
 


မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္
 


မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ ႏွင့္ ထညက္ရည္
 


ေအရွန္ဆုိင္က ၀ယ္လာေသာ အေမႊးနံသာမ်ား ...

vanilla က ေက်ာက္ေက်ာ၊ စေတာ္ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္၊ ကြတ္ကီး ႏွင့္ ပူတင္း ၊ အျခား မုန္႕ အမ်ဳိးမ်ဳိး အတြက္ ...

ဒူးရင္းသီးက ေရႊပုစြန္ အလႊမ္းေျပ ဒူးရင္းသီး ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း ခ်က္စားဖုိ႕။ ေနာက္ထပ္ ေက်ာက္ေက်ာ ႏွင့္ တျခား မုန္႕မ်ား အတြက္ ....

အုန္းသီးကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ ႏွင့္ တျခား မုန္႕အမ်ဳိးမ်ဳိးအတြက္ ...



ေက်ာက္ေက်ာ အေခ်ာင္းေလးမ်ား ( ေရႊရင္ေအး အတြက္ )
 


ပုလဲလံုးေလးမ်ား ( ေရႊရင္ေအး အတြက္ )
 


ရန္ကုန္မွာကတည္းက ေက်ာက္ေက်ာ လုပ္ရင္း သံုးတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ အထုပ္ ...
ကုိယ္တုိ႕ ေရႊျမန္မာေတြက ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ရင္ တယ္လီဖုန္း တံဆိပ္ကုိ အသံုးမ်ားပါတယ္။ 
ရန္ကုန္က ေက်ာက္ေက်ာ တံဆိပ္ေလးေတြလည္း ရွိတယ္။ နာမည္ေမ႕ေနလုိ႕ ...



တရုတ္တန္း ၁၉ လမ္းထိပ္ က ေပၚတီကုိ ေအာက္နားမွာ ေရာင္းတဲ႕ ဆန္မႈန္႕ ႏွမ္း၊ ေျမပဲ၊ သၾကား ကပ္တဲ႕ မုန္႕ စားဖုိ႕အတြက္ ၀ယ္လာတဲ႕ ေျမပဲ အမႈန္႕ ။
ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ ၃၈ လမ္း ေစ်းထဲမွာ အဲဒီ မုန္႕ ေရာင္းတယ္။ သမီး ငယ္ငယ္တုန္းက တရုတ္တန္း ၁၉ လမ္းထိပ္က ေပၚတီကုိ ေအာက္မွာ ၀ယ္စားတယ္။

10 comments :

Sandakuu said...

စားခ်င္စရာေလး...
မုန္႔လက္ေကာက္ေလးက ေခတ္ဆန္တယ္..
ေမာ္ဒယ္လိုပိန္သြယ္သြယ္ေလး...
စားခ်င္တယ္.. မလုပ္စားတတ္ဘူး..
မမသက္ နည္းအတိုင္းလုပ္ၾကည့္အံုးမွ...

Thet Nandar Family said...

Sandakuu ....

အမတုိ႕ အိမ္မွာ မိသားစု ၄ ေယာက္ တထုိင္စာ ေလး စားတာမုိ႕လုိ႕ ဒီ အခ်ဳိးအစား နဲ႕ ဒီေလာက္ ပဲ ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။

ဟီး ... ဟီး ...

လက္ ႏွစ္ဖက္ နဲ႕ မုန္႕သားကုိ လိမ္႕တာ ...
မ်ားမ်ား လိမ္႕ ေလ ... အရွည္လုိက္က ေသး ေသး သြားတယ္။

ေမာ္ဒယ္ေလးေပါ႔ ....

ဆုိဒါ က လက္ဘက္ရည္ဇြန္း နဲ႕ ၃ ပံု ၁ ပံုေလာက္ပဲ ထည့္ထားပါတယ္။ နည္းနည္းပဲ ထည့္ထားတာပါ။

အျပင္မွာ ေရာင္းတာက်ေတာ့ ဆုိဒါမ်ားေတာ့ မုန္႕သားက ပြပီး မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ ေဖာင္းေဖာင္းပြ ပြ ၾကြပ္ ၾကြပ္ေလး နဲ႕ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။

သမီးစံ said...

မရိုးႏိုင္တဲ့ျမန္မာ့အစားအစာ
ၾကိဳက္တာေပါ့ း)
ထညက္ရည္ဆို..
အညာထညက္ညိဳညိဳၾကီးေတြနဲ႔
လုပ္ထားတာပိုစားေကာင္းတယ္အစ္မ း)
ေနာက္တစ္ေန႔အတြက္.မီႏူးေတြကလည္း
ရွယ္ပါလားအစ္မေရ...
ေကၽြးရခ်ည္ေသးရဲ႕ေနာ္..မ်က္စိအစာ :P

ခ်စ္ခင္လွ်က္

Thet Nandar Family said...

သမီးစံ ....

ကုိယ္လည္း ျမန္မာမုန္႕ဆုိ ငယ္ငယ္ကတည္းက ၾကိဳက္တယ္။

အေမရိကားမွာက စားခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာင္ ၀ယ္လုိ႕ မရဘူးရယ္ေလ ...

အျဖစ္က ... ရန္ကုန္မွာ ... ပီဇာ ဆုိ အိမ္မွာ ခ်က္စားတယ္ ...

ဘိန္းမုန္႕ဆုိ အလြယ္တကူ ၀ယ္လုိ႕ ရေတာ့ ၀ယ္စားတယ္။

အခု တီဗီက လာေနတဲ႕ ဗယ္လတုိင္း စပါရွယ္ေလးေတြ ၾကည့္ေနတာ။ ေပ်ာ္လည္း ေပ်ာ္တတ္ပါ႔ ....

သူတုိ႕ကုိ ၾကည့္ရင္း ... ရီလည္း ရီရတယ္။ ေပ်ာ္ႏုိင္သူၾကီးေတြ ....

ထညက္ကေလ ... INDIA ဆုိင္မွာ အလြယ္တကူ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ ထညက္ကုိ သံုးထားတာပါ။

တခါတေလ ထညက္ မဟုတ္ပဲ ၾကံသကာ အျပား ျဖစ္ေနေသးတယ္။

မီးႏူးေတြလည္း မ်က္စိေနာက္ေအာင္ တင္မည္။

ပီးေတာ့ .. ရန္ကုန္ လူၾကံဳ ရွိလုိ႕ ဒီမွာ ေစ်း၀ယ္ရင္း ဒီ ဘက္ ေစ်းေတြက ဓာတ္ပံုေလးေတြလည္း တင္အံုးမည္။ ေစ်းမွာ ဗယ္လတုိင္း အလွဆင္ထားတာေလးေတြ ဓာတ္ပံု ရုိက္ထားတာေတြလည္း တင္မည္။

အခု တီဗီ ၾကည့္ရင္း ဗယ္လတုိင္း ကြတ္ကီး ဖုတ္ထားတာလည္း တင္မည္။

ဟီး ... ဟီး ...

အေမရိကားမွာ ... ေဆြမရွိ ... မ်ဳိးမရွိ ... မိသားစု ေလးေယာက္ပဲ ရွိလုိ႕ .. အြန္လုိင္းက ဘေလာ့မွာ အမွတ္တရေလးေတြ တင္ရင္း ... ေန႕တုိင္း နီးပါးေလာက္ တင္ရင္း ...

အင္း ... ဘာလုိလုိ နဲ႕ ကုိယ္ေတာင္ အေမရိကားေရာက္တာ ဒီလဆုိ ( ၁၀ ) လေလာက္ရွိပီ။

အခုထက္ထိလည္း အေမရိကားမွာ ေနသားက မက် ( ADJUST ) မျဖစ္ ....

အိပ္မက္ထဲမွာနဲ႕ စိတ္ထဲမွာ ျမန္မာျပည္မွာပဲ ေနထုိင္ေနတုန္းပဲ ....

san htun said...

မုန္ ့လက္ေကာက္ လာစားတယ္ဗ်ိဳ ့

Thet Nandar Family said...

San Htun ....

စတုဒီတာ အေနနဲ႕ အျပင္မွာ အမ်ားၾကီးကုိ ေၾကာ္ေကၽြးခ်င္တာ ....

ဆန္းထြန္းအတြက္ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ အမ်ားၾကီး ေၾကာ္ ေကၽြးမယ္ေနာ္ ....

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

မုန္႕လက္ေကာက္ မစားျဖစ္တာ တအားၾကာျပီ
ငယ္ငယ္တုန္းကတည္းက အရမ္းၾကိဳက္တာဘဲ..
ထန္းညက္ရည္ေလးနဲ႔ တို႕စားရတာ ဘာအရသာနဲ႕မွ မတူဘူးလို႔ ခံစားရတယ္
အိမ္မွာ ငယ္တုန္းက ေမာင္ႏွမေတြ လုျပီး စားၾကတာ သတိရလာတယ္။ း)

Thet Nandar Family said...

ေခ်ာ ( အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ ) ....

အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ....

ကုိယ္ဆုိ ေမာင္ႏွမေတြနဲ႕ မေတြ႕တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာေပါ႔ .....

ဇင္ said...

အခုမွဘဲလုပ္နည္းသိေတာ.တယ္။ ျပီးတဲ.အပတ္က စားခ်င္တာနဲ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန့္ကိုဘာမွမေရာဘဲ မုန္ နယ္ျပီး ေၾကာ္တာ မုန့္က မနီဘဲ ၿဖဴစြတ္စြတ္ ၿဖစ္ေနၿပီး ေအး ေတာ. မာ ေရာ။ ေၾကာ္ေနတုန္း မွ တၿခားမႈန့္္ေရာ ရမယ္စဥ္းစားမိတာ ။ အခုေတာ. အေျဖေပၚၿပီး။ ထန္းညက္ေရ ေတာ.မက်ိဳေတာ.ဘဲ အလြယ္ရွိတဲ. pancake နဲစားတဲ corn syrup နဲဘဲစား လိုက္ေတာ.တယ္။ ေနာက္ေန.က်န္တာကို microwave လုပ္ၿပီး ငရုတ္ဆီနဲတိုစားပစ္တယ္။ :Pစားမေကာင္းေပမဲ့ကုန္တာဘဲ။
မနႏၵာ ....မုန္႕ အေစးေပါက္တဲ႕ အထိ ႏွယ္ေပးပါ။
....... ဘာကိုေျပာတာလဲမသိဘူး။ ကုလားပဲျပဳပ္နဲဆိုပဲကိုေခ်ျပီး ေရာနယ္တာလား။ ပဲမႈန္.ထက္ ပဲကအိမ္မွာအဆင္သင့္ျဖစ္ေနတတ္လိုပါ။
ပဲကပ္ေၾကာ္လဲဒီမုန္ႏွစ္ဘဲလား အမ။
ေက်းဇူးကမာၻပါ။

Thet Nandar Family said...

ဇင္ ....

ပဲကပ္ေၾကာ္ ...

ပဲေၾကာ္ဖုိ႕ အတြက္ မုန္႕ႏွစ္ အခ်ဳိး ေရးထားေသာ ပုိစ္႕ ... ပဲေၾကာ္နည္း

http://thiriyatanar.blogspot.com/2012/02/blog-post_9039.html


အေစးေပါက္ ..

မုန္႕သားကုိ ညက္ေနေအာင္ ႏွယ္ေပးဖုိ႕ ေျပာတာပါ ... မုန္႕သားညက္ေနမွ မုန္႕လက္ေကာက္ေၾကာ္ က ပုိစားေကာင္းပါတယ္။